Slimme (badkamer)spiegel kopen: tips én de 5 beste slimme spiegels

Slimme spiegel kopen

Spiegeltje spiegeltje aan de wand… wat is de beste slimme spiegel van het land? Een slimme spiegel kopen levert je zóveel meer op dan alleen een reflectie van jezelf. Daarom vertel ik je alles over deze slimme spiegels en waar je op moet letten als je er eentje wilt kopen.

Combined Shape Created with Sketch.

Beste koop

Hammer Tech slimme spiegel lang

Hammer Tech Smart Mirror

Combined Shape Created with Sketch.

Meeste opties

Quality Heating slimme spiegel lang

Quality Heating Mirror

Combined Shape Created with Sketch.

Voordelige keuze

Philips Hue Adore Spiegel en Wandlamp

Philips Hue Adore

Combined Shape Created with Sketch.

Beste koop

Hammer Tech slimme spiegel lang

Hammer Tech Smart Mirror

Combined Shape Created with Sketch.

Meeste opties

Quality Heating slimme spiegel lang

Quality Heating Mirror

Combined Shape Created with Sketch.

Voordelige keuze

Philips Hue Adore Spiegel en Wandlamp

Philips Hue Adore

Smarthome van je dromen creëren?

Gratis nieuwsbrief bomvol tips, tricks & de beste deals! Al 3.300 mensen gingen je voor.

Een slimme spiegel kopen: waar let je op?

Een slimme spiegel kopen kost nogal wat tijd. Meer dan bij een gewone spiegel. Want waar ben je nou eigenlijk naar op zoek? Een spiegel waarbij je alleen maar een reflectie van jezelf ziet, maar waarbij je het licht op een slimme manier kunt aanpassen? Of zoek je juist een exemplaar waarbij je niet alleen jezelf ziet, maar ook allerlei informatie over het weer bijvoorbeeld? Ik vertel je meer over enkele opties die je hebt bij de zoektocht naar een slimme (badkamer)spiegel.

Slimme verlichting

De kleur van een lamp bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Als je die verlichting dan kunt aanpassen aan je eigen wensen, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Let daarom bij de aanschaf van je lamp even op of je wel of niet de warmte van het licht of zelfs de kleur kunt wijzigen.

Quality Heating slimme spiegel
Via: bol.com

Projecties & informatie weergave

Een écht slimme spiegel is natuurlijk ook in staat om dingen te laten zien die niet gespiegeld zijn aan de realiteit. Bijvoorbeeld de volgende informatie, waarmee je de dag direct goed begint:

 • Een leuke persoonlijke boodschap voor jou
 • De tijd
 • Weersinformatie
 • Verkeersinformatie
 • Je planning van die dag
 • Mails kijken
 • Wekker zetten
 • Muziek luisteren

Koppelingen met een slimme assistent

“Hey Siri, laat me mijn kalender zien.” Het zou zomaar een commando kunnen zijn wat je tegen je spiegel kunt roepen. Terwijl je je haar staat te doen, zie je plotseling je kalender op het scherm verschijnen, waarna je precies ziet hoe laat je vandaag de deur uit moet. Ideaal.

Maar niet iedere slimme spiegel is zó slim. Er zijn er behoorlijk wat die een connectie maken met een slimme spraakassistent, maar zorg er altijd even voor dat je precies weet of een spiegel ook goed werkt met jouw favoriete spraakassistent.

YSP Slimme spiegel
Via: bol.com

Slimme badkamerspiegel moet waterdicht zijn

Bij een normale spiegel hoef je er gelukkig niet zoveel over na te denken waar hij komt te hangen. Er zit namelijk geen elektronica in, afgezien van één lampje wellicht.

Bij een slimme spiegel ligt dat net iets anders. Daar zit soms een heel netwerk aan kabels en verbindingen die mogelijk aangetast kunnen worden door water(damp). Het is daarom belangrijk om een waterdichte slimme spiegel te kopen wanneer deze in de badkamer komt te hangen. Soms zijn deze spiegels ook voorzien van een warmte-element om de spiegel weer snel te drogen na een douchebeurt. Zoek een spiegel met IP44 of IP54 voor een volledig waterdicht systeem.


De 5 beste slimme spiegels

Je hebt nu gezien waar je op moet letten wanneer je een slimme (badkamer)spiegel wilt kopen. Maar welke aanbieders zijn er eigenlijk? Ik zet er 5 voor je op een rijtje.

YSP Slimme Spiegel

Je stapt de badkamer in om je op te frissen en één van je favoriete nummers begint te spelen. Vervolgens komt er op de spiegel allerlei informatie te staan. Van het weer tot aan de verkeersinformatie en je eigen planning. Deze YSP slimme spiegel biedt al deze opties, waardoor het een stuk minder erg wordt om in de ochtend even een kwartiertje voor de spiegel te staan om wakker te worden.

Quality Heating Smart Mirror

De slimme (badkamer)spiegel van Quality Heating is een interessant stukje techniek. De spiegel heeft een ingebouwd systeem om condens tegen te gaan, en je kunt de lampen achter de spiegel dimmen om het ideale licht te creëren. Door de hoge waterdichtheid is de spiegel uitermate geschikt als slimme badkamer spiegel.

Philips Hue Adore spiegel en wandlamp

De Philips Hue Adore spiegel is een eenvoudige spiegel waarmee je jezelf goed kunt zien door middel van een verlichte ring om de spiegel heen. Dit licht kun je zelf in 50.000 verschillende tinten aanpassen, zodat je altijd precies de juiste tint hebt voor het juiste moment.

Hammer Tech Smart Mirror

De Hammer Tech spiegel is een slimme spiegel vol met opties. Zo zie je niet alleen het weer en het verkeer, maar ook informatie over de NS-vertrektijden, agenda’s en nog veel meer. De spiegel is verkrijgbaar in verschillende formaten en met diverse omlijstingen.

EMKE badkamerspiegel

De EMKE badkamerspiegel is een goedkope slimme spiegel die jouw ochtendritueel een stukje ontspannender maakt. Met de energiebesparende LED-lampen en de IP44 waterdichtheid kun je de spiegel zonder problemen in je badkamer hangen.

Laatste Amazon prijsupdate was: 9 maart 2021 05:13
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
close

Smarthome van je dromen creëren?

Gratis nieuwsbrief bomvol tips, tricks & de beste deals! Al 3.300 mensen gingen je voor.

5 Opmerkingen
 1. Hey hoi! Weet jij of er ronde spiegels bestaan met indirecte slimme verlichting? Ik wil mijn badkamer voorzien van slimme (zigbee) verlichting en de verlichting van de spiegel daaraan koppelen. Behalve de eigen philips hue spiegel (die ik te klein vind) heb ik nog niets kunnen vinden. Iemand tips?

 2. Hey, leuk artikel! Vraagje op welk besturingssysteem draaien die spiegels en zijn ze een beetje veilig? In de zin van IT security…
  Bedankt!

 3. Zijn er ook Slimme badkamer spiegels met tv weergave? Bijvoorbeeld een Android systeem waarop je de ziggo app kunt casten net als met een google chromecast

  • Hi Steven!

   Ik heb even gekeken, maar volgens mij bestaat er nog niet zo’n slimme spiegel met mogelijkheid tot het kijken van TV. In ieder geval niet op de Nederlandse markt. Ik zie wel wat mensen op Reddit die bezig zijn met DIY slimme spiegels, dus wellicht zou je daar eens kunnen kijken?

   Succes in ieder geval!

   • Hey Martijn, heb jij tips? Ik wil in onze nieuwe badkamer hue verlichting met een bewegingssensor. Nu zag ik in de badkamerwinkel een erg mooie, grote ronde spiegel met indirecte verlichting. Maar wat ik graag zou willen is die indirecte spiegelverlichting koppelen met het hue systeem. De spiegel met verlichting van Philips hue vind ik te klein en die verlichting is ook niet indirect. Weet jij of zoiets bestaat? Ik heb tot nu toe niets kunnen vinden…

    Groetjes,
    Karin

Laat een reactie achter

Smarthomefans
Logo