Switchbot brengt Hub Mini met Matter uit

Geschreven door

Wesley Akkerman

switchbot hub mini matter

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

Switchbot heeft een nieuw product aangekondigd, namelijk de Switchbot Hub Mini. Dit betreft een gereviseerde versie, die Matter ondersteunt. Over een Nederlandse releasedatum is op moment van schrijven niets bekend.

De Switchbot Hub Mini bestaat al, maar nu komt er een gereviseerde versie van op de markt. De nieuwe variant biedt ondersteuning voor het smarthomeplatform Matter aan. Daardoor is het mogelijk dat de hub met een groot aantal apparaten kan communiceren.

De Switchbot Hub Mini is dus niet een compleet nieuw product. Maar – net als de Switchbot Hub 2 – met het apparaat kun je wel allerlei Switchbot-apparaten in huis aansturen. Je maakt dan een koppeling via bluetooth, en vervolgens zet de smarthomehub het signaal om naar de standaard Matter.

Switchbot Hub Mini

Daardoor kun je hem opnemen in een netwerk van apparaten die normaliter werken met bijvoorbeeld Google Home, Apple Homekit of Amazon Alexa. En dankzij Matter kan alles onderling met elkaar communiceren. Daar staat wel een belangrijke kanttekening bij, aangezien dit maar geldt voor maximaal zes apparaten.

switchbot hub mini matter
(Afbeelding: Switchbot)

Verder is het zo dat de smarthomehub ondersteuning aanbiedt voor infrarood, waardoor je er ook airco’s, televisies en meer op kunt aansluiten en mee kunt bedienen. Dat kan dan bijvoorbeeld met de app van Switchbot, of die van een andere aanbieder. De bedieningsmogelijkheden zijn dan vaak wel beperkt tot in- of uitschakelen.

Meer dingen toegevoegd

De Switchbot Hub Mini heeft daarnaast een nieuwe, geïntegreerde sensor. Die zit in de usb-c-kabel waarmee je het apparaatje van stroom voorziet. Daarmee kun je vocht en temperatuur meten, zoals het er nu naar uitziet. Daar schrijft Homekitnews helaas niets over; en we vinden er ook nog niets over op de website.

De eerste versie van de Switchbot Hub Mini is inmiddels een paar jaar oud en lijkt nu dus geen Matter-update te krijgen. Mocht je daar toch interesse in hebben, dan zul je de nieuwe variant moeten kopen. De oude versie heeft een prijskaartje van 35 euro; onduidelijk is nog wat de nieuwe variant gaat kosten.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: