Deze smartwatch werkt als een afstandsbediening voor je smarthome

Geschreven door

Wesley Akkerman

Doublepoint smartwatch

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Een smartwatch is natuurlijk totaal geen nieuw product. In de afgelopen jaren zijn er flink wat modellen verschenen die allemaal ongeveer hetzelfde doen. Met veel slimme horloges is het ook steeds vaker mogelijk slimme producten in huis aan te sturen. Doublepoint gooit er een schepje bovenop.

Tijdens de CES-beurs in Las Vegas (die van 9 tot 12 januari loopt) laat Doublepoint namelijk een smartwatchervaring zien waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is je slimme lampen te activeren of door Netflix te scrollen. En het mooie is: de smartwatch draait gewoon op Wear OS van Google.

Smartwatch van Doublepoint

Doublepoint is een bedrijf uit Finland dat speciale smartwatchsoftware gemaakt heeft, waarmee elk slim horloge ingezet kan worden als een soort afstandsbediening voor andere apparaten en diensten. De smartwatch moet dan wel in staat zijn verbinding te kunnen maken via bluetooth.

Middels verschillende handelingen (zoals het tappen van je vingers of draaien met je pols) kan de smartwatch verschillende dingen regelen. Het is aan andere ontwikkelaars daar uitkomsten aan te koppelen. CNET kreeg tijdens de CES-beurs in elk geval een voorproefje van hoe dit werkt.

Je arm als muiscursor

De ideeën die je kunt uitwerken met de software lijken eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld de smartwatch inzetten als een muis voor je computer. Met de juiste software ‘denkt’ een pc dat het horloge een muis is. Door je arm te bewegen, verschuift de cursor op het scherm — net zoals een muis zou doen.

Het product van Doublepoint kan ook samenwerken met software voor eye tracking. Die volgt dan de positie van je ogen. Zo kun je veel beter door de menu’s en interfaces van headsets navigeren, bijvoorbeeld wanneer je iets moet of wil doen in een omgeving binnen virtual of augmented reality.

De software arriveert in de komende maanden bij ontwikkelaars. Daarna gaan die er mogelijk pas mee aan de slag, waardoor het nog even kan duren voordat consumenten die kunnen downloaden. Dankzij een partnership met Qualcomm kunnen de software straks mogelijk overal tegenkomen.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: