Review Ring Spotlight Cam Pro: kopen of beter niet?

Geschreven door

Ruud Caris

Ring Spotlight cam pro review

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Er zijn tegenwoordig veel beveiligings-camera’s om uit te kiezen. De afgelopen periode heb ik de Ring Spotlight Cam Pro uitgebreid getest en kan ik antwoord geven op de vraag: kopen of beter niet? Dat lees je allemaal in deze Ring Spotlight Cam Pro review.

Ring-camera’s

Ring begon onder de naam Doorbot met een slimme deurbellen. Nu, vele jaren later is het bedrijf eigendom van Amazon en is de product-range flink uitgebreid. Zo kun je naast de Ring deurbel nu ook een Ring camera kopen.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Sterker nog, ze hebben best wat modellen op de markt gebracht. Eén van de high(er) end modellen is de Ring Spotlight Cam Pro die ik afgelopen periode getest heb. Deze camera is voornamelijk bedoeld voor buiten en wordt van stroom voorzien door één of twee accu’s,

Ring Spotlight cam pro review

Ring Spotlight Cam Pro installatie

De installatie was bijzonder eenvoudig, vooral omdat je niet met kabels aan de slag hoeft. Na het uitpakken, kun je eigenlijk direct aan de slag met het verbinden van deze Ring-camera.

???? Voordat je de camera monteert, zorg dat deze eerst verbonden is met de app. Check dan vervolgens of het bereik van je camera voldoende is op de plek waar je hem wilt ophangen.

Het verbinden met de app was kinderspel, de camera was zo toegevoegd. Ook de montage was eenvoudig, een kwestie van een paar schroeven, plaatje erop en de camera monteren.

De accu was ongeveer half vol toen hem uit de doos haalde, deze kun je dus beter nog wat verder opladen. Zelf had ik van een andere Ring-camera nog een accu over, deze heb ik ook meteen opgeladen en als tweede accu in de camera gedaan. Zo is de accuduur veel langer: ideaal!

Minpuntje is wel dat deze nog steeds opgeladen moet worden via microUSB, tegenwoordig toch wel erg gedateerd. Sterker nog, het is momenteel zelfs nog het enige apparaat waar ik een dergelijke kabel voor nodig heb.

Wil je nog minder vaak opladen, dan is een Ring zonnepaneeltje nog een optie. Hiermee kun je de accu opladen via het zonlicht.

Ring Spotlight cam pro

Dagelijks gebruik van de Ring Spotlight Cam Pro

Na de montage, duik je natuurlijk de instellingen en na wat initiële aanpassingen heb ik de camera vooral gebruikt. Hierbij heb ik voor een gebalanceerde accuduur gekozen. Zo wordt er bijvoorbeeld elk uur een snapshot genomen, in plaats van om 14 minuten. Vooral als een camera op batterij draait, is het goed hierover na te denken.

Ring Spotlight Cam Pro screenshots
Ring app – instellingen voor accu besparing

Wat opvalt is dat de melding van de Ring Spotlight Cam Pro snel reageert als er beweging is in de tuin. Deze meldingen openen ook erg snel, dat is wel eens anders geweest met de Ring-app.

Licht en geluid

Verder kun je instellen dat de spotlight, de verlichting, automatisch aangaat als er beweging is. Afhankelijk van de locatie kan dit natuurlijk erg handig zijn. Enerzijds om een beter zicht te krijgen met de camera, maar ook als pure verlichting die op beweging reageert. Een handige functie.

De Ring Spotlight Cam Pro is ook voorzien van een speaker, waarmee je een alarm kunt laten afgaan. Daarnaast is het mogelijk om twee-wegs-audio te gebruiken. Dat wil zeggen dat je kunt praten tegen iemand die bij de camera is. Dit werkt prima, maar persoonlijk gebruik ik deze functie niet.

Ring Spotlight cam pro
Ring Spotlight cam pro – speaker

Google Home en Ring Protect

Zijn er dan ook dingen die minder goed werken bij de Ring-camera? Yep!

Als je veel met Google Home werkt, dat zul je er al snel achter komen dat Ring en Google Home geen goede vriendjes zijn. De verbinding überhaupt maken is al vrij lastig en de functionaliteit daarna is (meer dan) beperkt.

Dit heeft ook te maken met het feit dat Amazon, de eigenaar van zowel Alexa als Ring, natuurlijk het liefst een eigen ecosysteem naar voren schuift. Wil je Ring dus integreren in je Google Home, dan zijn er betere opties. Check dan bijvoorbeeld eens de Nest-camera’s.

Ring Spotlight cam pro

Ring Protect

Bij aanschaf van de camera krijg je een maand Ring Protect cadeau, waarmee je beelden kunt terugkijken. Zonder dit abonnement zijn de mogelijkheden daarin beperkt. Dus, theoretisch heb je geen Ring-abonnement nodig, maar de mogelijkheden zonder zijn wel erg beperkt.

Meer in kun je vinden in ons artikel over het Ring abonnement.

Ring Spotlight Cam Pro kopen

De Ring Spotlight Cam Pro is te koop met en zonder batterij. De overigen functies zijn wel gelijk tussen beide modellen.

De adviesprijs is € 230, maar hieronder een overzicht met de actuele prijzen van vandaag!

Conclusie

8Expert Score
Goede wifi-camera met aantal handige functies
De Nest Spotlight cam pro is een goed doordachte camera die zowel geschikt is voor bedraad aansluiten en werkt met een batterij. Dit in combinatie met de goede app, snelle verbinding en heldere beelden maken dit tot een interessante camera.
Vooral handig als je ook een extra (waarschuwings-)licht wil gebruiken.

Kortom, een veelzijdige camera.
Pluspunten
  • Mogelijkheid tot gebruik 2 batterijen
  • Helder beeld
  • Goed werkende app
  • Snelle verbinding bij opstarten app/live stream (ook afhankelijk van wifi)
  • Speaker + verlichting
  • Nachtzicht met kleur
Minpunten
  • Ring abonnement nodig (niet verplicht, maar wel erg wenselijk)
  • Google Home en Ring zijn geen goede vrienden

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: