Reolink deurbel: kopen of beter niet? Alle details op een rij

Geschreven door

Clio van den Bossche

Reolink deurbel

Laatste update:

2

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Je bent niet thuis wanneer er wordt aangebeld maar toch kan je op je smartphone prima zien wie er voor je deur staat. Hoe dat juist mogelijk is? Met een slimme videodeurbel! De Reolink deurbel is er zo eentje. In dit artikel kom je te weten of die écht de moeite is om in huis te halen.

Reolink: het bedrijf

Reolink werd in 2009 opgericht en het bedrijf focust zich vooral op beveiligingscamera’s. Het heeft een breed assortiment aan verschillende binnen- en buitencamera’s. Daarnaast heeft Reolink ook een videodeurbel op de markt gebracht. Over deze slimme Reolink deurbel vertel ik je meer in dit artikel.

Reolink deurbel
9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Reolink deurbel: wat kan je er allemaal mee?

Er zijn tegenwoordig veel slimme deurbellen op de markt. Naast de Reolink deurbel heb je bijvoorbeeld ook de Eufy deurbel, RingNestLSC Smart Connect video deurbelUbiquitiArlo, Netatmo en Foscam deurbel. Maar welke is nu voor jou de beste?

Hieronder kan je een overzicht vinden van de kenmerken van de Reolink deurbel. Zo kan je kan weloverwogen beslissen of deze wat voor jou is.

 • Meldingen op je smartphone – Via de Reolink app ontvang je op je smartphone een melding en videobeelden als er iemand aanbelt, waar je ook bent.
 • Tweewegcommunicatie – Doordat de Reolink deurbel een ingebouwde speaker en microfoon heeft, is het mogelijk om te communiceren met de persoon voor je deurbel.
 • Spraakberichten en automatisch antwoorden – Je kan de Reolink deurbel zo instellen dat er automatisch een afwezigheidsbericht wordt voorgelezen wanneer er wordt aangebeld en jij geen tijd hebt om te antwoorden.
 • Persoonsdetectie – Je kan de Reolink deurbel zo instellen dat je alleen een melding ontvangt wanneer deze een persoon detecteert, ook ’s nachts. De detectiezone kan je ook via de app instellen zodat je geen onnodige meldingen ontvangt. De camera begint 6 seconden voor hij daadwerkelijk beweging ziet, op te nemen.
 • Keuze tussen PoE en wifi – Je kan kiezen voor een verbinding met een PoE kabel of via wifi. Deze laatste optie is zo een 30€ duurder. In beide gevallen wordt de deurbel bedraad aangesloten.
 • Verschillende opslagopties – De beelden van je Reolink deurbel kunnen lokaal worden opgeslagen op een SD-kaart (niet meegeleverd), een Reolink NVR of in de Reolink cloud. Deze laatste optie is enkel beschikbaar een beperkt aantal landen. Voor Nederland is de cloudopslag niet mogelijk.
 • Werkt met Google Assistant Hierdoor kan je de Reolink deurbel spraakopdracht geven en linken aan je andere smarthome apparaten zoals je Nest Hub of TV’s met een Chromecast.

Reolink deurbel installeren

Je kan bij de Reolink deurbel kiezen tussen een verbinding via PoE of via wifi. Je hebt dus in principe 2 modellen van de Reolink deurbel maar het enige verschil is de verbindingsoptie. Voor de rest is het eigenlijk dezelfde deurbel en dit geldt ook voor het installatieproces. In beide gevallen sluit je de deurbel bedraad aan. De chime wordt standaard meegeleverd.

De onderstaande video laat je stapsgewijs het installatieproces zien voor de Reolink deurbel met PoE. Je kan deze echter ook gebruiken voor de Reolink deurbel met wifi, alleen dien je dan (nogal vanzelfsprekend) niet met PoE te verbinden zoals in het begin van de video wordt getoond maar via een netadapter of via je bestaande deurbelbedrading (12-24V AC; 24V DC).

Reolink en slimme assistenten

De werking tussen de Reolink deurbel en slimme assistenten is eerder beperkt. Zo werkt deze alleen met Google Assistant en niet met Alexa en Homekit.

Reolink en Google Home

Je kan de Reolink deurbel koppelen aan de Google Home app om vervolgens deze te linken aan Google Assistant en deze spraakgestuurd te bedienen alsook te linken aan je andere smarthome producten. Zo kan je de videobeelden van je deurbel opvragen en deze bijvoorbeeld op je Nest Hub laten streamen of op je TV als deze een chromecast heeft.

Een slimme deurbel die uitstekend werkt met Google Home is trouwens de Nest deurbel.

Reolink en Homekit

De Reolink camera’s en deurbel werken nog niet met Homekit. Een slimme deurbel die overigens wel goed werkt met Homekit is de Netatmo deurbel.

Daarnaast is het goed om te weten dat veel mensen een Reolink aanschaffen om te gebruiken met Home Assistant.

Reolink deurbel: alle details op een rij

1.

Reolink Videodeurbel PoE of Wifi

4.5

Een slimme videodeurbel die je, waar je ook bent, laat zien wie er voor je deur staat.

reolink deurbel

Kenmerken

 • Bedraad
 • Bediening via app
 • Meldingen op smartphone
 • Tweewegcommunicatie

Plus- en minpunten

Pluspunten
 • Meldingen op smartphone
 • Persoonsdetectie
 • Bediening via app
 • Keuze PoE of wifi
 • Tweewegcommunicatie
 • Meerdere opslagopties
 • Chime inbegrepen
 • Werkt goed met Home Assistant
Minpunten
 • Beperkte werking smarthome platforms
 • Enkel bedrade aansluiting
 • Cloudopslag niet overal beschikbaar

Samenvatting

De Reolink videodeurbel PoE of wifi is een handige deurbel die je altijd op de hoogte brengt als er iemand voor je deur staat. Een handige functie is dat je de persoonsdetectie kan instellen zodat je alleen meldingen zal ontvangen als er een persoon wordt gedetecteerd. Ook kan je hiervoor een detectiezone instellen. Als je trouwens even geen tijd hebt om op te nemen, kan je ook automatische afwezigheidsberichten instellen die de deurbel dan afspeelt wanneer iemand aanbelt

Je kan kiezen om de Reolink deurbel te verbinden via PoE of wifi. Het zijn twee verschillende modellen maar behalve de verbindingsoptie zijn de functies zo goed als hetzelfde.

Je hebt verschillende opslagopties, alleen is voor Nederland de cloudopslag niet mogelijk. Je kan kiezen voor een lokale opslag op de SD kaart of op een Reolink NVR. Beide zijn apart aan te kopen.

Een minder punt is dat de werking met smarthome platforms nogal beperkt is. Je kan de Reolink deurbel wel gebruiken met Google Assistant maar een koppeling tussen Alexa en Homekit is niet mogelijk.

De Reolink-app

Via de gratis Reolink app kan je de Reolink deurbel installeren en beheren. Voor de app heb je minstens Android 5.0 of iOS 11.0 nodig. In de app kan je de volgende zaken doen:

 • Beelden ontvangen en bekijken van je deurbel
 • De bewegingsdetectie modus instellen: elke beweging, persoonsdetectie of bezoeker (= persoon die aanbelt)
 • De detectiezone instellen
 • Met de persoon voor de deurbel communiceren

De app kun je hier vinden voor Android en hier voor iOS.

Meer producten van Reolink

Naast de hier besproken videodeurbel heeft Reolink verschillende beveiligingscamera’s op de markt gelanceerd, zoals:

 • Batterij camera’s
 • Beveiligingscamera’s met dubbele lens
 • PoE IP-camera’s
 • Wifi-camera’s
 • Beveiligingscamerasystemen

Dus, Reolink deurbel kopen of beter niet?

De Reolink videodeurbel PoE of wifi is een handig product en ik zou zeker aanraden om deze te overwegen voor in je smarthome. Je hebt geen abonnement nodig voor “extra” functies en je hebt verschillende opslagmogelijkheden. Je kan de beelden van deze deurbel echter niet opslaan in de cloud voor Nederland.

Dat is maar in een beperkt aantal landen mogelijk. Een ander minpunt is dat de samenwerking met andere smarthome platforms nogal beperkt is. De Reolink deurbel werkt namelijk alleen samen met Google Assistant. Indien voor jou de koppeling met andere smarthome platforms echt belangrijk dan raad ik je aan om zeker eens te kijken naar andere videodeurbellen zoals de Nest, Netatmo en Ring deurbel.

Lees ook alles over:

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Clio haar motto luidt: 'Waarom moeilijk als het makkelijk kan'. Dat is precies de reden dat ze interesse heeft in smarthome: eenvoudig en efficiënt het leven vergemakkelijken.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Reolink deurbel: kopen of beter niet? Alle details op een rij”

Plaats een reactie

Delen via: