Ubiquiti deurbel kopen? Alle details op een rij

Door

Clio van den Bossche

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ubiquiti deurbel

Een slimme deurbel die beelden opslaat zonder dat je daarvoor een abonnement nodig hebt. Dat is hetgeen dat de Ubiquiti deurbel belooft te doen. Klinkt best handig maar in hoeverre is deze effectief de moeite om in huis te halen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Ubiquiti deurbel.

Ubiquiti: het bedrijf

Het bedrijf Ubiquiti is een Amerikaans technologiebedrijf gespecialiseerd in (draadloze) netwerkapparatuur waaronder camera’s. Eén van de producten uit hun assortiment is onder andere de slimme deurbel Ubiquiti deurbel waarover je meer leest in dit artikel.

Ubiquiti deurbel: de modellen

Er zijn twee modellen van de Ubiquiti deurbel: de Ubiquiti UniFi G4 Doorbell en het nieuwere model Ubiquiti UniFi G4 Pro Doorbell. Hieronder geef ik de belangrijkste eigenschappen weer per model.

Bottom Line
Pros
Cons
Ubiquiti deurbel
Ubiquiti UniFi G4 Doorbell
Verkrijgbaar bij
Bekijk prijs
Videodeurbel met HD camera (5MP, 1600x1200p)
Bewegingsdetectie
Tweewegcommunicatie met ruis/echo filter
Weerbestendig
Display om tekst weer te geven
Camera
HD camera (5MP, 1600x1200p)


Nachtzicht
Ja

Accu
Nee

Bedraad
Ja

Wifi
802.11 b/g/n Wi-Fi connection

Afmetingen
2.58 × 4.68 × 11.8 cm

Slimme assistent
UniFi Protect App
Ubiquiti UniFi G4 Pro Doorbell
Verkrijgbaar bij
Bekijk prijs
Videodeurbel met HD camera (5MP, 1600x1200p) én extra pakketcamera
Bewegingsdetectie
Tweewegcommunicatie met ruis/echo filter
Weerbestendig
1,3-inch kleurenscherm
Vingerafdruklezer

Camera
HD camera (5MP, 1600x1200p)
Pakketcamera (8MP, 1600 x1200p)

Nachtzicht
Ja

Accu
Nee

Bedraad
Ja

Wifi
802.11 b/g/n Wi-Fi connection

Afmetingen
2.87 x 5.17 x 16.06 cm

Slimme assistent
UniFi Protect App

Ubiquiti deurbel, kopen of beter niet?

Tegenwoordig zijn er verschillende slimme deurbellen op de markt, denk maar aan de Eufy deurbel, Ring deurbel, Nest, LSC Smart Connect video deurbel, Arlo en Netatmo. Maar welke moet je nu kiezen?

Laten we eerst een aantal eigenschappen alsook plus-en minpunten van de Ubiquiti deurbel overlopen vooraleer je kan beslissen of deze wat voor jou is.

Allereerst een aantal kenmerken op een rij.

 • Meldingen op je smartphone – via de UniFi Protect App ontvang je op je smartphone een melding als er iemand aanbelt, waar je ook bent.
 • Videobeelden – de Ubiquiti deurbel is een videodeurbel wat betekent dat je ook livevideobeelden ontvangt op je smartphone wanneer er wordt aangebeld. De Ubiquiti UniFi G4 Pro Doorbell heeft ook een extra pakketcamera aan de onderkant specifiek bedoeld voor achtergelaten pakjes.
 • Bewegingsdetectie – de Ubiquiti deurbel detecteert beweging rond je deur, ook in het donker. De deurbel is ook voorzien van portiekverlichting die ’s nachts oplicht bij detectie van beweging. Zo wandel je niet in het donker naar je voordeur.
 • Tweewegcommunicatie – je kan gewoon met je bezoekers communiceren via je smartphone waar je ook bent. Zo kan je de postbode bijvoorbeeld vragen om je pakket bij de buren af te geven. Via het scherm van de Ubiquiti deurbel kunnen vooringestelde berichten worden getoond wanneer een bezoeker wordt gedetecteerd.
 • UniFi Protect Network Video Recorder “nodig” – met de NVR kunnen de beelden van je Ubiquiti deurbel worden opgeslagen zodat je deze later kan terug bekijken. Een cloud abonnement heb je wel niet nodig.
Pluspunten
 • Meldingen en live videobeelden van wie of wat er voor je deur staat
 • Bewegingsdetectie
 • Tweewegcommunicatie
 • Portiekverlichting
 • Weerbestendig
Minpunten
 • Sterk wifi-signaal vereist
 • UniFi Protect Network Video Recorder nodig voor het opslaan van beelden

We kunnen uit bovenstaande alvast concluderen dat de Ubiquiti deurbel een goed werkende slimme deurbel is en dat de pluspunten opwegen tegenover de minpunten die eigenlijk vooral praktische zaken die snel kunnen worden verholpen.

Ubiquiti deurbel bedraad aansluiten

De Ubiquiti deurbel kan alleen bedraad worden aangesloten. Je kan de deurbel aansluiten op de bedrading van je huidige deurbelaansluiting, waarbij je rekening moet houden met het juist voltage. Bij de aankoop van de deurbel krijg je wel een beltransformator erbij.

De Ubiquiti UniFi G4 Pro Doorbell kan je bovendien ook via een USB-C kabel aansluiten of rechtstreeks koppelen aan je PoE switch via een PoE adapter.

Ubiquiti deurbel installeren

Beide modellen worden enkel bedraad aangesloten. Het installatieproces is zeer gelijkaardig voor de twee deurbellen. De Ubiquiti UniFi G4 Pro Doorbell kan je ook via een USB-C kabel aansluiten en via een PoE adapter aan je PoE switch. Hieronder wordt het installatieproces per model geïllustreerd.

1. Ubiquiti UniFi G4 Doorbell

2. Ubiquiti UniFi G4 Pro Doorbell

Je kan de bovenstaande video ook gebruiken als leidraad voor het installeren van de Ubiquiti UniFi G4 Pro Doorbell aangezien het praktisch hetzelfde installatieproces is. Je kan ook deze handleiding checken.

Ubiquiti deurbel met Google Home en Homekit

In principe zijn de Ubiquiti deurbellen in de eerste plaats bedoeld om te gebruiken met andere producten van Ubiquiti Unifi zoals de UniFi Cloud Key. Met dit apparaat kan je bijvoorbeeld al je Ubiquiti UniFi apparaten (waaronder ook de deurbellen) configureren en beheren vanaf 1 centraal punt.

De Ubiquiti Unifi producten werken niet met Google Home en je kan dus niet de livebeelden van je Ubiquiti deurbel streamen op bijvoorbeeld je Google Nest Hub. Als je op zoek bent naar een slimme deurbel die wel uitstekend daarmee werkt dan raad ik je aan de Nest deurbel eens te bekijken.

Het is wel mogelijk om je Ubiquiti deurbel te koppelen aan Home Assistant. Zo kan je wanneer de deurbel beweging detecteert direct een melding en een beeld ontvangen van wie of wat het is. Onderstaande video laat zien hoe je Ubiquiti deurbel koppelt aan Home Assistant.

Overzicht van Ubiquiti deurbellen

1. Ubiquiti UniFi G4 Doorbell

De Ubiquiti UniFi G4 Doorbell is het originele deurbel model van Ubiquiti en heeft al heeft al heel wat interessant eigenschappen.

HD camera (5MP, 1600x1200p)
Bewegingsdetectie
Tweewegcommunicatie met ruis/echo filter
Weerbestendig
Portierverlichting
Display om tekst weer te geven
Werkt met UniFi protect app
Bedrade installatie
Ubiquiti deurbel
Ubiquity G4 deurbel

De Ubiquiti UniFi G4 Doorbell is een slimme videodeurbel met bewegingsdetectie die ook ’s nachts werkt in combinatie met portierverlichting.


Tweewegcommunicatie is mogelijk: wanneer iemand aanbelt, kan je met deze persoon via de UniFi Protect App op je smartphone communiceren waar je ook bent. Deze deurbel kan alleen bedraad worden geïnstalleerd. De installatie kan op je huidige deurbelaansluiting, maar zie dan wel dat je de juiste beltransformator hebt (deze wordt standaard meegeleverd).

Je hebt een UniFi Protect Network Video Recorder nodig om beelden op te slaan. De Ubiquiti UniFi G4 Doorbell is een interessante deurbel, maar de nieuwe pro versie van 2022 maakt een andere keuze mogelijk toch beter…

Ubiquiti deurbel

Laatste Amazon prijs-update: 5 maart 2024 7:10 am
Pluspunten
 • HD camera (5MP, 1600x1200p)
 • Bewegingsdetectie
 • Tweewegcommunicatie
 • Weerbestendig
 • Portierverlichting
 • Display voor tekstberichten
Minpunten
 • Voor de installatie is wel wat technische vaardigheid vereist
 • Werkt vooral goed met andere producten van Ubiquiti UniFi

2. Ubiquiti UniFi G4 Pro Doorbell

De Ubiquiti UniFi G4 Pro Doorbell is het nieuwe deurbel model van Ubiquiti en heeft een aantal nieuwe features ten opzichte van zijn voorganger.

HD camera (5MP, 1600x1200p)
Extra pakketcamera (8MP, 1600x1200p)
Bewegingsdetectie
Tweewegcommunicatie
Weerbestendig
Portierverlichting
1,3-inch kleurenscherm
Vingerafdruklezer
Ook USB-C en PoE aansluiting (wel via PoE adapter)
Werkt met UniFi protect app
Bedrade installatie
Ubiquiti Unify G4 Pro

De Ubiquiti UniFi G4 Pro Doorbell biedt een aantal interessante nieuwe en extra features ten opzichte van diens voorganger zoals een extra pakketcamera, een 1,3 – inch kleurenscherm, een vingerafdruklezer en de mogelijkheid tot zowel een USB-C als PoE aansluiting

Je hebt bij dit model ook een UniFi Protect Network Video Recorder nodig om beelden op te slaan.

Pluspunten
 • HD camera (5MP, 1600x1200p) en extra pakketcamera (8MP, 1600x1200p)
 • Bewegingsdetectie
 • Tweewegcommunicatie
 • Weerbestendig
 • Portierverlichting
 • 1,3-inch kleurenscherm
 • Vingerafdruklezer
 • Ook USB-C en PoE aansluiting (wel via PoE adapter)
Minpunten
 • Voor de installatie is wel wat technische vaardigheid vereist
 • Werkt vooral goed met andere producten van Ubiquiti UniFi
 • Pakketcamera werkt alleen als pakket er direct onder wordt geplaatst of in de buurt

Ubiquiti deurbel tips

1. Zorg voor een sterke en stabiele wifi-verbinding

Een goede wifi-verbinding bij je voordeur is absoluut nodig als je wilt dat je Ubiquiti deurbel optimaal werkt en je diens notificaties op je smartphone goed ontvangt.

2. Hou er rekening mee dat je een UniFi Protect Network Video Recorder hebt

De Ubiquiti deurbel wordt vaak naar voren gebracht als een “slimme deurbel die beelden opslaat zonder dat je daarvoor een abonnement nodig hebt.” Dit is waar maar daar tegenover staat wel dat je een UniFi Protect Network Video Recorder nodig hebt voor het opslaan van de beelden van je deurbel. Hou hier dus rekening mee.

3. Hou rekening met je huidige smarthome producten

De Ubiquiti deurbel is in de eerste plaats bedoeld om te gebruiken met andere producten van Ubiquiti Unifi zoals bijvoorbeeld de UniFi Cloud Key. De deurbel werkt niet met Google Home. Hou hier dus rekening mee. Als je al producten en een systeem hebt van Ubiquiti is deze deurbel zeker een interessante toevoeging aan je smarthome assortiment anders zou ik andere slimme deurbellen ook zeker bekijken.

Nog meer Ubiquiti-producten

Ubiquiti heeft naast de hier besproken deurbel ook andere producten op de markt gebracht zoals:

 • Access points
 • Switches
 • Routers
 • IP Camera’s
 • Telefoons

Een actueel overzicht van de Ubiquiti-producten kan je hier terugvinden.

Lees ook over andere slimme deurbellen

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Clio haar motto luidt: 'Waarom moeilijk als het makkelijk kan'. Dat is precies de reden dat ze interesse heeft in smarthome: eenvoudig en efficiënt het leven vergemakkelijken.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: