Deurbel

Laatste update:

Foscam deurbel: kopen of beter niet? Alle details op een rij

Geschreven door:

Clio van den Bossche

Alle content is geschreven door smarthome-experts, niet door AI en robots.

Een deurbel die jou te allen tijde op de hoogte brengt wanneer er iemand voor je deur staat. En dat gewoon via je smartphone. Dat klinkt best handig en is ook hetgeen dat de Foscam deurbel belooft te doen. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over deze deurbel en of deze de moeite is om in huis te halen.

Foscam: het bedrijf

Foscam is een van oorsprong Chinees merk dat gespecialiseerd is in camera’s. Het biedt een vrij ruim assortiment van verschillende type camera’s aan en richt zich vooral op de consument en kleine bedrijven.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
???? De smarthome-trend van 2023: bekijk alle details!

Eén van de producten die Foscam aanbiedt is een slimme deurbel, waarover je meer leest in dit artikel.

Foscam deurbel

Foscam deurbel: het model

Er is één model van de Foscam deurbel op de markt: de Foscam VD1. Hieronder vind je de belangrijkste eigenschappen terug van deze videodeurbel.

Foscam deurbel review: kopen of beter niet?

Er zijn tegenwoordig veel slimme deurbellen op de markt. Naast de Foscam deurbel heb je bijvoorbeeld ook de Eufy deurbelRingNestLSC Smart Connect video deurbelUbiquitiArlo en Netatmo deurbel. Maar welke is nu voor jou de beste?

Laten we eerst een aantal kenmerken en plus- en minpunten van de Foscam deurbel doornemen. Zo kan je kan weloverwogen beslissen of deze wat voor jou is.

Allereerst een aantal kenmerken op een rij:

 • Meldingen op je smartphone – via de Foscam app ontvang je op je smartphone een melding en videobeelden als er iemand aanbelt, waar je ook bent.
 • Bewegings-, geluids- en gezichtsdetectie – de Foscam deurbel detecteert beweging, geluid en ook het gezicht van de persoon die voor je deur staat en stuurt je hiervan een melding.
 • Gezichtsherkenning – je kan tot 20 familieleden of kennissen laten “herkennen” door de Foscam deurbel. Voor deze functie heb je wel een abonnement nodig.
 • SD – kaart opslag – de beelden van je Foscam deurbel kunnen lokaal worden opgeslagen op de SD-kaart, je hoeft hiervoor dus geen abonnement te nemen.
 • Werkt met Google Assistant en Alexa – waardoor de Foscam deurbel kan samenwerken met je andere smarthome apparaten zoals je Nest Hub.

Naast de kenmerken zijn er natuurlijk ook een aantal plus- en minpunten voor de Foscam deurbel. Hieronder een overzicht:

Pluspunten
 • Meldingen op je smartphone
 • Bewegings-, geluids- en gezichtsdetectie 
 • Geen abonnement nodig voor beeldopslag
 • Werkt met Google Assistant en Alexa
Minpunten
 • Sterk wifi-signaal vereist
 • Enkel bedrade installatie
 • Abonnement toch “nodig” voor extra functies zoals gezichtsherkenning

We kunnen zien dat de Foscam wel wat voordelen heeft maar ook enkele nadelen.

Een groot voordeel van deze deurbel is dat je geen abonnement nodig hebt voor het opslaan van beelden. Daartegenover staat wel dat als je van de extra functies van deze deurbel gebruik wilt maken, zoals bijvoorbeeld de gezichtsherkenning, je wel een abonnement nodig hebt.

Je kan de Foscam deurbel trouwens enkel bedraad installeren. Als je een draadloze installatie belangrijk vindt, raad ik je aan om eens kijken naar Eufy, Nest, Arlo of LSC Smart Connect deurbel.

Foscam deurbel
Resolutie2K (2560×1440)
Nachtzicht (tot 5 m)
Accu
Bedraad
Wifi802.11 b/g/n Wi-Fi connection
Gewicht0,125 kg
Afmetingen11.5(L) x 4.5 (W) x 2.5 (H) cm
Slimme assistentenAmazon Alexa, Google Assistant, Homey, IFTTT

Foscam deurbel installeren

De Foscam deurbel kan je alleen bedraad aansluiten op je bestaande deurbelaansluiting. Zie hier wel dat deurbeltransformator voldoende vermogen (8V) kan leveren.

De onderstaande video laat zien hoe je de Foscam deurbel kan installeren:

Je kan de Foscam deurbel ook aansluiten op je bestaande gong. Het is hierbij wel belangrijk om te zien of je een mechanische of digitale gong hebt. De onderstaande video legt dit uit:

Foscam deurbel met Google Home en Amazon Alexa

De Foscam deurbel is compatibel met Google Assistant en Alexa waardoor de Foscam VD1 kan samenwerken met je andere smarthome apparaten. Zo kan je live videobeelden streamen of meldingen ontvangen van je Foscam deurbel op je Nest Hub (of andere Nest producten) of op je Echo-apparaten.

Het activeren van de live videobeelden op je smarthome producten kan je doen door middel van zinnetjes als: “Hey Google, laat me de Foscam camera zien” of “Hey Alexa, toon me de Foscam camera.”

Als je trouwens op zoek bent naar een videodeurbel die uitstekend werkt met Google Home dan kan ik je de Nest deurbel zeker aanraden.

Overzicht van de Foscam deurbel

1.

Foscam VD1

5

Slimme deurbel met de mogelijkheid om lokaal op te slaan op een SD-kaart.

product image

Kenmerken

 • 2K resolutie
 • SD-kaart
 • Bedraad
 • Tweewegcommunicatie
 • Bewegings-, geluids- en gezichtsdetectie 
 • Werkt met Google Assistant en Alexa

Plus- en minpunten

Pluspunten
 • Meldingen op je smartphone
 • Bewegings-, geluids- en gezichtsdetectie 
 • Geen abonnement nodig voor beeldopslag
 • Werkt met Google Assistant en Alexa
Minpunten
 • Sterk wifi-signaal vereist
 • Enkel bedrade installatie
 • Abonnement toch “nodig” voor extra functies zoals gezichtsherkenning

Prijsvergelijk

Foscam VD1

Laatste Amazon prijs-update: 27 september 2023 1:58 pm

Video

Samenvatting

De Foscam VD1 is een slimme videodeurbel met heel wat fijne functies. Omdat deze deurbel een SD-kaart heeft, hoef je geen abonnement aan te schaffen voor het opslaan van de beelden. Wel is het zo dat je als gebruik wilt maken van andere extra functies, zoals de gezichtsherkenning, je het abonnement wel nodig hebt.

De Foscam deurbel werkt met Google Assistant en Alexa waardoor deze dus ook zal samenwerken met je andere smarthome producten zoals bijvoorbeeld je Nest Hub.

Deze deurbel is enkel bedraad aan te sluiten. Indien je een draadloze aansluiting belangrijk vindt, dan is deze deurbel eerder niet voor jou.

Foscam deurbel: tips

Ik sluit af met enkele tips & tricks voor de Foscam deurbel.

1. Zorg voor een sterke en stabiele wifi-verbinding

Een goede wifi-verbinding bij je voordeur is absoluut nodig als je wilt dat je Foscam deurbel optimaal werkt en je de notificaties goed ontvangt.

Foscam-deurbel

2. Let op: activiteitenzone instellen niet mogelijk

De Foscam deurbel stuurt je telkens een melding bij bewegings-, geluids- en gezichtsdetectie. In tegenstelling tot andere videodeurbellen kan je bij deze deurbel echter geen activiteitenzone instellen.

Wat is de activiteitenzone? Dit is het gebied waarbinnen je wilt dat de deurbel beweging detecteert en jij daarvan een notificatie krijgt. Een gevolg van deze instelling is dat je vaker meldingen ontvangt die misschien niet altijd relevant zijn.

3. Zorg dat de deurbeltransformator voldoende vermogen (8V) levert

Aangezien je de Foscam deurbel enkel bedraad kan aansluiten op je bestaande deurbelaansluiting is het belangrijk dat je hierbij nakijkt of jouw deurbeltranformator voldoende vermogen (8V) levert.

Lees ook over andere slimme deurbellen

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Clio haar motto luidt: 'Waarom moeilijk als het makkelijk kan'. Dat is precies de reden dat ze interesse heeft in smarthome: eenvoudig en efficiënt het leven vergemakkelijken.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen