Je zal vast al wel gehoord hebben van de Arlo deurbel, een slimme deurbel die, als we de reviews mogen geloven, een “uitstekende beeldkwaliteit” zou hebben. Maar in hoeverre is dat echt zo en is deze wel de moeite waard om in huis te halen? In dit artikel vertel ik je alles dat je moet weten over de Arlo deurbel.
Arlo: het bedrijf
Het bedrijf Arlo behoort tot het grote beveiligingsbedrijf Verisure en is gespecialiseerd in huisbeveiligingssystemen zoals camera’s, floodlight-camera’s en slimme deurbellen. Over die laatste lees je uitgebreid in dit artikel.
Inmiddels worden er al jarenlang producten op de markt gebracht en zijn ze ook al in de nodige huishoudens te vinden. Met name de Arlo deurbel is relatief populair en gaat dan ook de concurrentie aan met onder andere Ring, Nest en Eufy.
✔ Begin NU met besparen
✔ Bijzonder betaalbaar
→ Check ook de HomeWizard combideal
Arlo deurbel: de modellen
Er zijn twee modellen van de Arlo deurbel: bedraad en draadloos. De draadloze Arlo deurbel met oplaadbare batterij is het nieuwere model.
Hoewel beide modellen in het eerste opzicht sterk op elkaar lijken, zijn er wel een aantal verschillen. Hieronder kan je een overzicht terugvinden van de twee modellen, zo kan je zelf zien welk meer voor jou geschikt is:
✔ Herkenning van personen, dieren, pakjes en voertuigen
✔ Tweewegcommunicatie
✔ Bedraad
1080p-video
1536 x 1536 px
Nachtzicht
Ja
Accu
Nee
Bedraad
Ja
Wifi
2.4 GHz-netwerk
Afmetingen
4.49 × 12.97 × 2.49 cm
Slimme assistent
Arlo App, Google Assistant, Alexa
✔ Herkenning van personen, dieren, pakjes en voertuigen
✔ Tweewegcommunicatie
✔ Oplaadbare batterij
1080p-video
1536 x 1536 px
Nachtzicht
Ja
Accu
Ja, 6 maanden
Bedraad
Nee
Wifi
2.4 GHz-netwerk
Afmetingen
4.69 × 14.30 × 3.68 cm
Slimme assistent
Arlo App, Google Assistant, Alexa
Arlo deurbel, kopen of beter niet?
Er zijn tegenwoordig veel slimme deurbellen op de markt, naast de Arlo deurbel heb je bijvoorbeeld ook de Eufy deurbel, Ring deurbel en Nest deurbel. Maar welke is nu voor jou de beste?
Aan de Arlo deurbel zijn zeker voordelen gebonden maar ook enkele kleine nadelen. Laten we deze eerst overlopen vooraleer je kan beslissen of deze wat voor jou is.
Allereerst een aantal kenmerken:
- Melding op je smartphone als er iemand aanbelt – via de Arlo app op je smartphone wordt je op de hoogte gebracht wanneer er iemand aanbelt.
- Bewegingsdetectie – je ontvangt ook meldingen op je smartphone wanneer er bewegingen worden gedetecteerd door je Arlo deurbel. Deze maakt een onderscheid tussen personen, dieren, pakjes en voertuigen. Je kan zelf een activiteitenzone instellen waar de Arlo deurbel moet kijken voor beweging.
- Tweewegcommunicatie – als iemand aanbelt aan je Arlo deurbel kan je met de persoon via je smartphone communiceren. De persoon die aanbelde kan bovendien een boodschap voor je achterlaten, mocht jij niet in staat zijn geweest op te nemen. Een handige optie hier zijn ook de Quick Reply Messages. Dit zijn vooringestelde zinnen die je via een paar kliks naar je bezoeker kan verzenden en zo bijvoorbeeld de postbode kan vragen om het pakje even bij de buren af te zetten.
- Brede kijkhoek van 180° – het ruime gezichtsveld in combinatie met de beeldverhouding 1:1 geeft je een volledig beeld van wie of wat er voor je deur staat.
- Arlo Smart abonnement “nodig” – indien je de beelden van je Arlo deurbel wilt kunnen opslaan en terug bekijken heb je het Arlo Smart abonnement nodig. Beelden worden dan 30 dagen opgeslagen. Lokale opslag is dus niet mogelijk. Het Arlo Smart abonnement krijg je de eerste drie maanden gratis, daarna is gemiddelde prijs 2,99€/maand. Meer informatie over het abonnement kan je hier vinden.
Naast de kenmerken zijn er natuurlijk ook een aantal plus- en minpunten voor de Arlo deurbel. Hieronder een overzicht:
- Brede kijkhoek van 180° met beeldverhouding 1:1
- Tweewegcommunicatie
- Bewegingsdetectie met optie voor activiteitenzone
- Onderscheid tussen personen, dieren, pakjes en voertuigen
- Weerbestending (-20C – +45°C)
- Nachtzicht
- Sterk wifi-signaal vereist
- Arlo Smart abonnement nodig voor het opslaan van beelden
Uit het bovenstaande kunnen we afleiden dat er heel wat voordelen zijn verbonden aan de Arlo deurbel. De nadelen zijn een aantal praktische zaken die relatief makkelijk kunnen worden verholpen.
We kunnen hieruit afleiden dat de Arlo deurbel wel een goede slimme deurbel is en dat deze zeker de moeite is om te overwegen en mee te nemen in je zoektocht naar de juiste slimme deurbel voor jou.
Arlo deurbel bedraad aansluiten
Het model Arlo Wired Video Doorbell kan je alleen bedraad aansluiten. In principe kan je het koppelen aan je huidige deurbelaansluiting maar neem hier wel in acht dat dit model een voltage tussen de 16V en 24V nodig heeft.
Je krijgt bij de Arlo Wired Video Doorbell wel standaard een beltransformator voor in je meterkast meegeleverd.
Het model Arlo Wirefree Video Doorbell met oplaadbare batterij kan zowel bedraad als draadloos worden aangesloten. Als je het bedraad aansluit kan je gebruik blijven maken van je bestaande bel in huis.
De batterij wordt dan ook continu opgeladen en je hoeft deze niet om de 6 maanden eruit te halen en op te laden. Indien je de Arlo Wirefree Video Doorbell draadloos aansluit, is het wel aan te raden om de Arlo Chime erbij aan te schaffen ter vervanging van je huidige bel.
Arlo deurbel installeren
Het installatieproces van de Arlo deurbel verschilt tussen de twee modellen. Hieronder voeg ik handige installatie video’s per model toe die je doorheen het proces begeleiden:
1. Arlo Wired Video Doorbell – bedrade installatie
2. Arlo Wirefree Video Doorbell – optie draadloze of bedrade installatie
De Arlo Wirefree Video Doorbell kan zowel draadloos als bedraad worden aangesloten. In de onderstaande video zie je hoe dit in zijn werk gaat.
Arlo deurbel met Google Home + Homekit
De Arlo deurbel werkt met Google Home en de Homekit. Zo kan je via de geïntegreerde spraakassistent Google Assistant spraakopdrachten geven en vragen om het beeld van je videodeurbel te tonen op je Hub.
De opgenomen beelden van de Arlo deurbel worden dan gestreamd op je Google Nest Hub. Maar jammer genoeg wordt niet direct het beeld van de Arlo deurbel getoond op de Google Nest Hub wanneer er iemand aanbelt en is een liveweergave niet mogelijk, livebeelden dus wel.
Als je een deurbel zoekt die echt probleemloos werkt met Google home, raad ik je wel aan om de Nest deurbel eens te bekijken.
Overzicht van Arlo deurbellen
1. Arlo Wired Video Doorbell
Deze Arlo deurbel is enkel bedraad aan te sluiten.
De Arlo Wired Video Doorbell heeft naast een brede kijkhoek die je een beeld geeft van top tot teen ook een bewegingsdetectiefunctie en maakt tweewegcommunicatie via je smartphone mogelijk. Dit model kan wel enkel bedraad worden aangesloten.
Je kan het aansluiten op je bestaande deurbelaansluiting want een beltransformator is wel standaard inbegrepen. Enige technische kennis is hiervoor wel vereist en misschien dat je dit best ook uitbesteedt aan een elektricien.
Als je echt optimaal gebruik wilt maken van de opties van deze deurbel dan is het wel aan te raden om het Arlo Smart abonnement voor 2,99€/maand aan te schaffen.
Arlo deurbel bedraad
- Brede kijkhoek van 180° met beeldverhouding 1:1
- Tweewegcommunicatie
- Bewegingsdetectie met optie voor activiteitenzone
- Onderscheid tussen personen, dieren, pakjes en voertuigen
- Weerbestending (-20C – +45°C)
- Nachtzicht
- Aansluiten op huidige deurbelaansluiting vereist wel wat technische kennis
- Enkel bedrade aansluiting
- Sterk wifi-signaal vereist
- Arlo Smart abonnement nodig voor het opslaan van beelden
2. Arlo Wirefree Video Doorbell
De Arlo Wirefree Video Doorbell kan zowel bedraad als draadloos worden aangesloten.
De Arlo Wirefree Video Doorbell heeft net als de Arlo Wired Video Doorbell ook een brede kijkhoek van 180°, een bewegingsdetectiefunctie en tweewegcommunicatie is mogelijk via je smartphone.
Dit model kan je zowel bedraad als draadloos aansluiten. Indien je kiest om het bedraad aan te sluiten, moet je geen rekening houden met de levensduur van 6 maanden van je batterij omdat deze continu wordt opgeladen.
De draadloze verbinding is dan wel weer een pak eenvoudiger. Het is hier wel sterk aangeraden om de Arlo Chime aan te schaffen ter vervanging van je huidige deurbel. Bij dit model heb je trouwens ook weer het Arlo Smart abonnement nodig indien je beelden wilt kunnen opslaan en dus optimaal gebruik wilt maken van je slimme deurbel.
Arlo deurbel draadloos
- Brede kijkhoek van 180° met beeldverhouding 1:1
- Tweewegcommunicatie
- Bewegingsdetectie met optie voor activiteitenzone
- Onderscheid tussen personen, dieren, pakjes en voertuigen
- Weerbestending (-20C – +45°C)
- Nachtzicht
- Keuze bedrade of draadloze installatie
- Bij draadloze installatie moet ook de Arlo Chime worden aangekocht
- Sterk wifi-signaal vereist
- Arlo Smart abonnement nodig voor het opslaan van beelden
Arlo deurbel: tips
Hier geef ik je een aantal tips & tricks voor de Arlo deurbel. Ze gaan over het gebruik en de aanschaffing:
1. Zorg voor een sterke en stabiele wifi-verbinding
Voor een optimale werking van je Arlo deurbel is een goede wifi-verbinding bij je voordeur zeer belangrijk. Ook voor het ontvangen van de meldingen op je smartphone.
2. Stel een activiteitenzone in
Een handige tool die de Arlo App biedt en die ik ook ineens aanraad om te gebruiken, is de mogelijkheid om een activiteitenzone in te stellen. Zo kan je instellen waar je juist wilt dat de bewegingsdetectie van je Arlo deurbel plaatsvindt.
3. Schaf een Arlo Smart abonnement aan
Hoewel het Arlo Smart abonnement niet noodzakelijk is voor de werking van je Arlo deurbel raad ik het wel aan omdat het mogelijk maakt de beelden van je Arlo deurbel op te slaan en erna terug te bekijken. Lokale opslag in namelijk niet mogelijk.
Nog meer Arlo producten
Naast de hier besproken slimme videodeurbellen heeft Arlo ook andere producten op de markt gebracht. Allen zijn ze bedoeld om je eigen huisbeveiligingssysteem te kunnen installeren. Hierbij een overzicht:
- beveiligingscamera’s
- floodlight-camera’s
- allerlei accessoires
Een actueel overzicht van alle Arlo producten kan je hier terugvinden.
Dus, de Arlo deurbel kopen of beter niet?
De Arlo deurbel is een interessante keuze, relatief goedkoop en een eenvoudige installatie. Daarnaast heb je de keuze voor een draadloze en bedrade variant.
Heb je meerdere Arlo-producten, dan is dit absoluut een goede keuze. Wil je een diepere integratie met bijvoorbeeld Google Home, dan is de Nest deurbel weer een betere optie.
Als je lokale opslag belanrgijk vindt, dan kun je ook de Eufy deurbel eens bekijken.
Lees ook