‘Philips Hue werkt aan back-up functie’

Geschreven door

Ruud Caris

Philips Hue bridge serienummer

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Philips Hue zou achter de schermen werken aan een functie die het mogelijk maakt een back-up van jouw instellingen te maken.

Philips Hue back-up

De Philips Hue-app heeft veel mogelijkheden en instellingen. Het zou dan ook logisch zijn dat de slimme producten-fabrikant een back-up functie heeft. Hiermee is het eenvoudiger om de instellingen weer over te nemen, zodat je niet steeds opnieuw hoeft te beginnen.

Dit zou dan een cloud-backup zijn waar al jouw instellingen en lampen in worden opgeslagen. Deze wordt gemaakt met de gegevens op de door jou gekoppelde Hue Brigde.

Dit is vooral hadig als je veel lampen en accessoires hebt gekoppeld. Mocht er iets misgaan, is het vaak een flinke klus om de Hue te resetten en vervolgens weer opnieuw te koppelen.

Inmiddels zijn de eerste ’tekenen’ van deze Philips Hue back-up functie opgedoken in de app.

Philips Hue bridge serienummer

Account verplicht

Recent heeft is ook bekend gemaakt dat een Hue account verplicht wordt.

Dit zou wel eens te maken kunnen hebben met deze nieuwe back-up functie. Zonder account is de back-up natuurlijk lastiger toe te wijzen aan de juiste gebruiker.

Philips Hue
Via: Smarthomefans

Uitrol Philips Hue back-up

Het is nog niet duidelijk wanneer het mogelijk wordt om een back-up te maken van jouw Hue-bridge. Tot die tijd zijn er alternatieven, waar je met third party apps en diensten een back-up kunt maken van jouw Hue-setup. Bijvoorbeeld ‘All 4 Hue‘.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: