Govee LED strip: écht alles wat je moet weten

Geschreven door

Leon Swinkels

Govee

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Govee is een nieuwe speler op de Europese en Nederlandse markt voor LED strips en andere smarthome-producten. Het bedrijf produceert een breed scala aan artikelen en heeft een internationale achtergrond. Hieronder meer over dit innovatieve bedrijf. We gaan ook in op de Govee LED strips. Moet je deze kopen, of kun je het beter links laten liggen?

Govee: het bedrijf

Wellicht ken je Anker, het bedrijf achter onder andere Eufy (je weet wel, van de deurbellen). In 2017 is de toenmalige CTO van Anker, Eric Wu, het nieuwe bedrijf Shenzen Intellirocks Tech begonnen. Het smarthome-merk Govee is hier een dochterbedrijf van.

Govee

Het bedrijf Govee Moments Limited, Govee in het kort, is ontstaan in Shenzen, China en heeft sinds 2017 grote sprongen voorwaards gemaakt.

Ze hebben samenwerkingen opgezet met onder andere Netflix voor hun serie Stranger Things, Razer voor hun Chroma reeks en met Pantone voor hun Color of the Year event.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Dankzij deze samenwerkingen zijn ze inmiddels wereldwijd actief, onder andere in Europa, maar ook in andere werelddelen. Goed nieuws voor de Nederlands en Belgen: de producten zijn nu ook hier te koop.

Govee positioneert zich als een tech- en innovatiebedrijf. Het richt zich op productreeksen rondom LED, verlichting en smarthome-oplossingen. Hierbij positioneren ze zich direct in diverse markten of via samenwerkingen met bekende merken en instituties.

Een aantal feitjes over Govee op een rij.

 • 11 miljoen+ app-gebruikers – Er zijn inmiddels ruim 10 miljoen die geregistreerd zijn binnen de Govee-app.
 • 235 patenten – Het bedrijf heeft voor hun producten, onderdelen daarvan en technieken 235 patenten.
 • RGBIC – Eigen technologie, die beter werkt dan RGB, maar vooral meer mogelijkheden heeft van kleurweergave.
 • Slimme assistenten – Govee werkt samen met Google Home, Alexa, Siri en IFTTT
 • Productgroepen – Er worden onder andere producten verkocht in de categorieën: home theater, gaming, bedroom, music, outdoor en smarthome.

In de laatste jaren heeft het merk een grote schare gebruikers voor zich weten te winnen met unieke producten en een goed werkende app.

Een aantal populaire producten van Govee zijn:

 • Govee DreamView T1 – Geef je TV een extra dimensie met ‘ambilight’. Deze LED-strip aan de achterkant van je TV reageert op wat er op het scherm verschijnt.
 • Govee LED strip – De populairste LED strip van Govee.
 • Govee Lyra – Toffe vloerlamp (uiteraard met RGBIC LED)
 • Govee Glide Triangle – Geschakelde LED-panelen voor toffe functies

💡 Zelf heb ik producten ontvangen van de officiële webshop van Govee. Hou er rekening mee dat de verzending ~1 week duurt.

Twijfel je nog, ze bieden ook Klarna aan om achteraf te betalen.

De Govee producten

Het assortiment is groter dan je in eerste instantie zou verwachten. Ze hebben een aantal technologieën die ze hebben ontwikkeld en daaruit vloeien een meerdere productlijnen. De meeste hebben wel op één of andere manier met Govee LED strips te maken.

Govee DreamView T1 Smarthomefans

Govee Dreamview

Enige tijd terug heeft Philips de Ambilight TV serie op de markt gebracht. Een van de unique selling points van dit toestel was dat het aan de achterzijde LED strips had, waardoor een bij het beeld passende kleur achter het scherm kon worden weergegeven.

Dankzij Envisual kan elk televisietoestel met dit voordeel worden uitgerust: Envisual is een speciale camera die boven je scherm wordt gehangen, waardoor bijpassende Govee LED strips kleuren uitzenden.

Lees ook: Govee Dreamview T1 review

Deze kleuren worden door innovatieve technologie en applicaties zeer goed gematcht met het beeld van je televisie.

Het product dat hierbij hoort is onder andere de Govee DreamView T1

Govee DreamView T1

De Govee DreamView geeft jouw TV een volledig nieuwe dimensie met LEDs.

Govee LED strips tv
Govee DreamView T1
Bekijk de prijs van de DreamView T1 van Govee. Geschikt voor 55-85 inch TV’s.

De Govee DreamView T1 is één van de populairste producten van het smarthome-bedrijf. Hiermee voorzie je elke TV van de ambilight-ervaring.

Dat wil zeggen dat je aan de achterkant een LED strip plakt. Deze verbind je vervolgens met de stroomvoorziening, de TV en een de app. Je TV krijgt dan ineens een volledige nieuwe dimensie.

De camera die boven of onder de TV geplaatst moet worden scant het beeldscherm en geeft in realtime de kleuren weer via de LED strip aan de achterzijde.

De Govee DreamView T1 gebruik ik zelf ook en ik moet eerlijk bekennen: het werkt erg goed.

Eenvoudige installatie
Geschikt voor TV’s van 55-85 inch (2 verschillende maten verkrijgbaar)
Scherm verdeeld in meerdere vlakken voor kleurweergave
Koppelen aan Google Home en Alexa
Verschillende modi beschikbaar

Govee LED strips

Govee LED strips zijn erg populair, mede door de eigen gebruikte technologie: RGBIC. Daarover later meer.

De LED strips van Govee worden op veel manieren toegepast. Dit zijn enerzijds de traditionele LED-strips, maar technologie is ook verwerkt in vloerlampen, wandpanelen en nog veel meer producten.

Mocht je willen weten hoe gebruikers deze Govee LED strips ervaren, check dan de vele honderden reviews op de site. Ook zijn er veel foto’s te vinden van gebruikers die de LED strips geïnstalleerd hebben.

Govee Led strip

Govee LED strips

Zee goed beoordeelde LED strips
Veel keuze
Vaak interessante kortingen

Govee RGBIC

Govee heeft RGBIC ontwikkeld, wat staat voor RGB Independent Control. Daarmee maken ze het mogelijk dat de verschillende individuele LED lichten op een strip eigen kleuren hebben, onafhankelijk van elkaar.

Als voordeel hierdoor kun je, in tegenstelling tot bij een normale LED strip, verschillende onderdelen van dezelfde strip een aparte kleur geven. Dus waar je normaal je hele strip bijvoorbeeld blauw hebt, kun je hier een stuk groen, dan blauw, dan rood en dan weer een andere kleur hebben.

Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt doordat er een ingebouwde chip is die deze aansturing mogelijk maakt.

Govee RGBIC
Via: Govee

RGBIC vs RGB

Inmiddels weet je wat RGBIC precies is, maar wat zijn er verschillen met RGB. Dat is precies wat je in onderstaande tabel kunt vinden: RGBIC vs RGB.

RGBICRGB
(IC) Chip
KleurenMeerdere kleuren op één lijnEnkele kleur op één lijn
HelderheidZeer helderHelder
BedieningKleuren voor elk segmentHele strook in één keer
LichteffectenGeavanceerdBasis

💡 Het is wel goed om te weten dat Govee RGBIC LED strips niet op maat geknipt kunnen worden. Dit komt doordat er aansturing nodig is door de chip. Het afgeknipte deel zal dan niet werken.

Meer info kun je hier vinden.

Slimme assistenten en Govee-app

Govee heeft ondersteuning voor een aantal slimme assistenten:

 • Google Home/Assistant
 • Amazon Alexa

Dit betekent dus dat er bijvoorbeeld geen support is voor Apple’s Homekit. Maar heb je Google Home of Alexa, dan kun je de producten van het merk toevoegen aan jouw app.

Hierdoor wordt het onder andere mogelijk om de lampen ook via de Google Home- of Alexa-app te bedienen. Net als stembediening.

De Govee Home-app zit goed in elkaar en is vrij uitgebreid. Het doet met momenten wel wat Aziatisch aan met allerlei ‘achtergrondjes’, maar het belangrijkste is dat de app zeer goed werkt.

Govee Home-app - screenshot
Govee Home-app - screenshot
Govee Home-app - screenshot
Govee Home-app - screenshot
Govee Led strip

Govee aanbiedingen

Tijdelijk hoge kortingen
Beperkte beschikbaarheid

Govee productlijnen

Govee heeft op basis van haar technologie (DreamView, Envisual en RGBIC) een aantal domeinen in de markt kunnen betreden. De productlijnen waarop je het merk momenteel kunt tegenkomen zijn:

 • Indoor Lighting: Govee LED strip verlichting, natuurlijk voorzien van de RGBIC technologie. Denk hierbij aan verlichting voor je woonkamer, light-peertjes voor in fittingen en strips voor trappen, keuken en diverse toepassingen.
 • Outdoor Lighting: voor een prachtige tuin en alle verlichting die buiten gebruikt moet kunnen worden, dus bijvoorbeeld tuinverlichting, verlichting voor op/aan auto’s en verlichting die reageert op beweging.
 • Smart Home: denk hierbij aan hygrometers, luchtbevochtigers en luchtfilters. Ze hebben ook elektrische verwarmingen en slimme theeketels in hun portfolio. Dit omvat ook watermeters en grill-thermometers.

Dus, Govee kopen?

Govee is een snel groeiend smarthome-merk dat vooral bekend staat om zijn RGBIC LEDs. Deze producten werken erg goed en daardoor koop je een premium product. Dat wil ook zeggen dat het niet per se goedkoop is, ook al hebben ze vaak goede aanbiedingen.

De Home-app (Android en iOS) zit goed in elkaar en heeft veel, heel veel mogelijkheden. Net als de producten van het merk.

Het zijn niet de goedkoopste smarthome-producten en LEDs, maar daardoor zeker niet minder interessant. De afgelopen periode heb ik de Govee DreamView T1 uitgebreid getest en ik ben erg te spreken over het merk. Zelf ga binnenkort weer shoppen, waarbij ik dit product van Govee overweeg.

???? Govee heeft een groot deel van het jaar (flinke) aanbiedingen. Check daarvoor het deals overzicht

Laat in de reacties weten of jij ervaring hebt met Govee, ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: