Met een camera van Eufy in of rondom het huis, kan het geen verkeerd idee zijn te investeren in een Eufy zonnepaneel. Maar wat is dat precies en welke camera’s werken daarmee?
Eufy zonnepaneel
Als je in het bezit bent van een Eufy camera, dan weet je dat die dingen constant stroom nodig hebben. Heel veel stroom verbruiken ze niet, maar mettertijd kunnen de kosten toch gaan oplopen.
Door te investeren in een zonnepaneel kun je wat kosten wegschrijven. Ja, je geeft in één keer een bedrag van rond de 50 euro uit (dat is de adviesprijs), maar daarna ben je voorlopig voorzien.
Zeker met nog altijd hogere energieprijzen kan zo’n paneel de vaste maandlasten ietwat verlagen. En hoe langer je het paneel in combinatie met de camera gebruikt, hoe meer je natuurlijk bespaart.
Daarnaast is dit een prima manier om meer te doen met duurzame energie. Zeker als je niet in staat bent je dak vol te leggen met zonnepanelen, dan kan dit een prima uitkomst zijn voor alleen de camera’s.
Maar voordat je aan een Eufy zonnepaneel begint, is het handig om een aantal dingen te weten. Daarom behandelen we in dit artikel een aantal belangrijke zaken, zodat je helemaal weet waar je aan begint.
Onze keuze
Met het Eufy zonnepaneel voorzie je de meeste camera’s van het merk van extra stroom.
Handig als je deze op een plek hebt hangen waar standaard geen netstroom aanwezig is.
Het paneel heeft een output van 2,6 watt, hetgeen met een paar uur zonlicht per dag voldoende is om de Eufy camera’s op te laden.
Vooral als jouw situatie om een niet-bedrade oplossing vraagt, dan is dit zonnepaneel van Eufy een goede oplossing.
Eufy zonnepaneel: dit moet je weten
Voordat je aan een Eufy zonnepaneel begint, is het handig om een aantal dingen te weten. Daarom behandelen we in dit artikel een aantal belangrijke zaken, zodat je helemaal weet waar je aan begint.
1. Eufy zonnepaneel: wat zit er in de doos?
Als je van plan bent een Eufy zonnepaneel aan te schaffen, dan is het wel handig om te weten wat er in de doos zit. Daarom presenteren we hieronder de volledige doosinhoud.
- 1x Zonnepaneel
- 1x 4 meter lange oplaadkabel
- 1x 360-gradenmontagebeugel
- 1x Set installatieschroeven en muurankers
- 4x Camera-adapters
- 1x Snelstartgids
Zoals je kunt zien krijg je dus alles wat je nodig hebt om het Eufy zonnepaneel te installeren. Het enige wat je zelf moet hebben is een boor en schroevendraaier, maar als het goed is heb je die gewoon.
2. Eufy camera zonnepaneel: welke camera’s?
Eufy belooft dat alle camera’s van het merk compatibel zijn met het Eufy zonnepaneel.
Het maakt dus niet uit of je een eufyCam, eufyCam E, eufyCam 2, eufyCam S221 (eufyCam 2 Pro), eufyCam S210 (eufyCam 2C) of eufyCam S220 (eufyCam 2C Pro) hebt, het zonnepaneel kan hem opladen.
3. Eufy zonnepaneel: hoeveel watt?
Het Eufy zonnepaneel kan een gekoppelde camera van voldoende energie voorzien. Het paneel levert 2,6 watt, waardoor je dagelijkse slechts een paar uur zonlicht nodig hebt voor een volle accu.
Op deze manier kun je dus ook op minder zonnige dagen ervan uit gaan dat jouw
4. Eufy zonnepaneel: afstand tussen camera en paneel
Ook belangrijk om te weten: wat is de maximale afstand tussen de camera en het paneel? Oftewel: hoeveel speelruimte is er wat betreft de installatie en de optimale positie van het Eufy zonnepaneel?
In de doos zit een kabel van maar liefst vier meter. In de meeste situaties is het niet zo dat je vier meter hemelsbreed gebruik kunt maken van de kabel, omdat je wellicht langs of over een hoek moet gaan.
Maar het betekent wel dat je genoeg installatiemogelijkheden hebt en het paneel op een logische plek op het dak of aan de muur kunt bevestigen. Zo kun je dus goed gebruikmaken van zonne-energie.
Daarnaast is het goed om te weten dat het Eufy zonnepaneel beschikt over een 360-graden scharnier. Dat betekent dat je de hoek dus achteraf nog kunt aanpassen indien nodig, en dat de kop heel flexibel is.
5. Eufy zonnepaneel: de kosten
Op moment van schrijven biedt Eufy het zonnepaneel aan voor een bedrag van 49,99 euro. Je vindt hem onder meer op de officiële website, en bij enkele online verkooppunten.
6. Eufy zonnepaneel waterbestendig?
Goed nieuws: het Eufy zonnepaneel is waterbestendig. Wel zo handig – en eigenlijk niet meer dan logisch voor een product dat constant buiten is.
De accessoire heeft een ip65-certificaat en kan dus tegen flink wat regenbuien. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over kortsluiting.
7. Eufy zonnepaneel: andere merken?
Als je van plan bent het Eufy zonnepaneel voor camera’s van andere merken te gebruiken, dan hebben we slecht nieuws.
Dit product is gemaakt door Eufy en zal ook alleen maar met het eigen merk camera’s werken. Veel andere merken bieden ook eigen zonnepanelen aan, dus als je daar naar op zoek bent is dat natuurlijk een goede optie.
8. Eufy zonnepaneel: niet genoeg zonlicht?
En wat nu als je merkt dat er niet genoeg zonlicht is? Dan moet je mogelijk alsnog je camera eens in de zoveel tijd van energie voorzien.
Zorg er dus voor dat je het product op een plek ophangt waar je zelf ook gemakkelijk bij komt, zodat je niet compleet afhankelijk bent van zonne-energie.
9. Eufy deurbel zonnepaneel?
Veel mensen vragen zich af of het zonnepaneel ook werkt met de Eufy deurbellen. Voor zover ik weet werkt dit niet; in elk geval niet zonder geknutsel of met een omweg.
Op het internet, en met name fora op Reddit, kom je doe-het-zelf-oplossingen tegen die mogelijk zouden kunnen werken. Maar officieel werkt het Eufy zonnepaneel dus niet met de deurbellen.
Online kom je waarschijnlijk ook wat third-party aanbieders tegen die een zonnepaneel verkopen voor deurbellen van Eufy of Ring, of allebei. Daar zijn we niet bekend mee, dus testen is op eigen risico.
Lees ook
01
Review nieuwe HomeWizard Energy Socket: de upgrade waard?