Eufy camera resetten: dit is de enige juiste methode

Geschreven door

Wesley Akkerman

Eufy camera smarthomefans

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Een Eufy camera resetten is niet al te moeilijk. In dit artikel leg ik uit hoe dit precies in zijn werk gaat voor de verschillende modellen van de Eufy camera’s.

Een beveiligingscamera – ongeacht het merk – is een belangrijk onderdeel van je beveiligde smarthome. Met zo’n camera heb je altijd zicht op wat er in of rondom je huis gebeurt.

Nu doen de camera’s van Eufy niet onder voor de concurrentie. Maar door een lek in de beveiliging van het bedrijf achter het merk (Anker), ontstonden er mettertijd toch wat problemen.

Anker hield lang vol dat er niets aan de hand was, maar besloot mettertijd toch het heft in eigen hand te nemen. Niet alleen erkende het bedrijf de problemen, ook gaf het meteen een goed advies.

Reset je beveiligingscamera’s, zo luidde de opdracht. Prima, maar hoe doe je dat dan? Wat je reden ook is om te resetten (misschien wil je de camera wel verkopen, zo moet je een Eufy camera resetten.

💡 Eufy camera resetten

Het resetten van een Eufy camera is vrij eenvoudig: het is een kwestie van de sync-knop ingedrukt houden.

Meer details en alle stappen lees je in het uitgebreide stappenplan verderop in dit artikel!

Eufy camera resetten, waarom?

Resetten omdat het moet of omdat je de camera wil verkopen, zijn twee goede redenen. Maar soms kan het ook helpen bij veelvoorkomende problemen. Even resetten en het probleem verdwijnt.

Dit kan bijvoorbeeld helpen bij aanhoudende verbindingsproblemen of issues met het beeld en geluid. Dit is echter geen garantie. Blijven de problemen bestaan, neem dan contact op met Eufy.

Het kan ook zijn dat de wifi-verbinding om wat voor reden dan ook faalt. Of dat de accu leeg is. In dat geval doe je er eerst goed aan te controleren of het probleem niet anders op te lossen is.

Eufy camera smarthomefans - 1

Eufy camera resetten: zo doe je dat

Goed, aangezien je besloten hebt een Eufy camera te resetten, is het tijd om te bekijken hoe je dat precies voor elkaar krijgt. In principe werkt dit voor alle camera’s hetzelfde.

Onthoud dat wanneer je een Eufy camera reset, je de camera naar de fabrieksinstellingen brengt. Alle instellingen en opgeslagen beelden verdwijnen, dus. Sla de dingen op die je eventueel wil bewaren.

Eufy camera resetten
Een Eufy camera resetten doe je als volgt.
Pak je camera erbij
Misschien moet je hem van de muur loshalen met een schroevendraaier.
Ga op zoek naar de Sync-knop
Per camera verschilt waar die knop precies zit. In de meeste gevallen zit de Sync-knop achterop de camera; maar in andere gevallen zit die juist boven- of onderop. Check de handleiding om te zien waar de knop zit. Het kan zijn dat je eerst een klepje van rubber moet weghalen.
Houd nu de Sync-knop ingedrukt
Doe dit totdat je twee keer een piepje hoort.
Nu is de camera teruggebracht naar de oorspronkelijke instellingen
En kun je hem verkopen of eventueel opnieuw toevoegen aan je smarthome.

We zeggen het er nogmaals bij: zodra je een reset uitvoert, verdwijnen ook alle beelden die zijn gekoppeld aan je account. Zorg er dus voor dat je die beelden eerst in een back-up gooit.

Eufy camera smarthomefans

Eufy camera installeren

Mocht je de Eufy camera na het resetten opnieuw willen gebruiken, dan zul je hem dus opnieuw moeten installeren. Ook daar hebben we een handig een overzicht stappenplan voor gemaakt.

EUfy camera installeren
Zo installeer je een Eufy camera.
Open de app op Android of iOS.
Je kunt de app downloaden vanuit de App Store of Google Play.
Druk op Apparaat toevoegen.
Dat staat onderaan het scherm.
Selecteer de camera die je wil installeren.
Je kunt kiezen uit een flinke lijst, dus let hier even goed op.
Nu verschijnen er wat instructies op het beeldscherm.
Volg ze op en druk op steeds Volgende wanneer je klaar bent.
Je moet verschillende handelingen uitvoeren.
Denk dan aan een qr-code scannen, opletten of je een pieptoon hoort en checken of de verbinding geslaagd is.
Voeg je netwerkgegevens toe.
Houd het wachtwoord van je wifi-netwerk bij de hand.
Selecteer nu de kamer of locatie waar de camera komt te staan.
Druk op Volgende als je klaar bent.
Geef ook nog even aan of je een micro-sd-kaart gebruikt, of niet.
In het andere geval kies je voor de cloud.
Nu geeft de app nog wat tips.
En dan ben je good to go!

Zodra de installatie geslaagd is, zal de Eufy-app daar melding van maken. Mocht je de camera willen verkopen, dan kun je de app natuurlijk gewoon van je smartphone of tablet verwijderen.

Nu ben je helemaal op de hoogte van hoe je een Eufy camera moet resetten. Wil je nog meer lezen over de mogelijkheden van het merk? Check dan de verzameling onderstaande artikelen.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: