Arlo geeft je meer controle over meldingen

Geschreven door

Wesley Akkerman

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Arlo laat weten dat gebruikers van zijn producten kunnen rekenen op twee handige, nieuwe functies. Het gaat om bureaubladmeldingen en privacyzones, waardoor je meer controle over meldingen krijgt.

Met bureaubladmeldingen kun je meldingen in je browser ontvangen. Dit is een functie waar veel gebruikers om gevraagd hebben, laat de fabrikant weten. Zo kun je meldingen ontvangen van een camera die een pushmelding naar je smartphone stuurt. Dit is met name handig voor situaties waarin (het geluid van) je mobiele telefoon uitgeschakeld is, zoals in een werkomgeving.

Arlo
(Afbeelding: Arlo)

Bureaubladmeldingen voor Arlo-camera’s

Op de eigen website van de aanbieder kun je lezen hoe je die bureaubladmeldingen instelt. Ook lees je daar nog wat achtergrondinformatie de nieuwe optie. Mocht je tegen problemen aanlopen, dan heeft de fabrikant daar ook al aan gedacht. Op deze supportpagina lees je wat je moet doen als er iets niet werkt.

De invoering van bureaubladmeldingen heeft als gevolg dat Arlo stopt met e-mailmeldingen. De combinatie van app- en bureaubladmeldingen zal volgens het bedrijf “een superieure ervaring bieden met een betere beveiliging, privacy en efficiëntie”.

arlo
(Afbeelding: Arlo)

Privacyzones instellen

Daarnaast kun je nu als gebruiker rekenen op privacyzones. Door dergelijke zones in te stellen via de app, zorg je ervoor dat de camera niet reageert op het moment dat er iets binnen die zone gebeurt.

Daarmee zijn privacyzones in feite een soort omgekeerde activiteitszones. Je kunt nu een lijn trekken rondom een bepaald gebied in het gezichtsveld van een camera. Dat gebied zal niet worden opgenomen, maar de omliggende gebieden wel.

Je vindt wederom op de website van het bedrijf meer informatie over het gebruik van privacyzones. Er staat wel meteen een duidelijke kanttekeningen bij. Privacyzones zijn alleen beschikbaar voor nieuwe Arlo-accounts en gebruikers van ‘ervaring 4’ in de Arlo Secure-app.

Lees ook:

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: