Deurbel met camera: alles dat je moet weten

Geschreven door

Clio van den Bossche

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Niet alleen horen, maar ook zien wie er voor je deur staat en dat gewoon via je smartphone. Klinkt best handig, toch? Een slimme deurbel met camera maakt dit mogelijk. In dit artikel lees je alles wat je erover moet weten!

Deurbel met camera: belangrijk om te weten

Het spreekt hoogstwaarschijnlijk wel voor zich maar een deurbel met camera of videodeurbel biedt je de mogelijkheid om via een beeldscherm te zien wie er voor je deur staat. Voor de meeste videodeurbellen krijg je het beeld gewoon binnen via je smartphone.

Bij een deurbel met camera dien je wel wat privacyregels in acht te nemen. Je bent uiteindelijk “zomaar” aan het filmen en dat mag niet. Ik geef je hier enkele tips die je best in je achterhoofd houdt wanneer je een deurbel met camera in huis haalt:

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!
 • Neem alleen beelden op met als doel om persoonlijke eigendommen te beschermen.
 • Zorg dat zo min mogelijk de openbare weg in beeld wordt gebracht.
 • Breng je buren op de hoogte van dat je opnames maakt.
 • Zie dat je de volledige controle en toegang hebt over de opgenomen beelden.

In verband met die volledige controle… dat is een beetje een “lastige”. Waarom? Wel als je er echt 100% zeker van wilt zijn dat je beelden niet verspreid kunnen worden dan moet je de opgenomen beelden enkel lokaal opslaan op een SD-kaart. Maar bij sommige deurbellen, zoals bijvoorbeeld de Ring en Nest deurbel, is een opslag van de beelden enkel mogelijk via de cloud (waarvoor je trouwens een extra abonnement moet nemen).

Nu is het niet zo dat je individuele privacy hierdoor direct gevaar gaat lopen maar er bestaat wel de mogelijkheid dat je gehackt wordt. Maar dan komen we ook ineens bij een groter discussiepunt… ALLES wat via het internet circuleert, kan nu eenmaal worden gehackt. Echt “geruststellend” is dat niet, dat weet ik, maar het is nu eenmaal een vast gegeven. Laat je hierdoor nu niet zomaar afschrikken maar sta er wel even bij stil.

En dan nog een laatste tip… om optimaal gebruik te maken van je videodeurbel raad ik je zeker aan om bij het model dat je zou willen nemen, na te kijken of er tweerichtingscommunicatie mogelijk is. Dit betekent dat als je het beeld binnenkrijgt van de persoon die aanbelt, je ook met deze persoon kan communiceren. Zo kan je bijvoorbeeld aan de postbode vragen om je pakje even bij de buren af te zetten. De meeste videodeurbellen beschikken wel over een intercomfunctie maar dubbelcheck het toch maar.

Vergelijking: deurbel met camera

Ik overloop hier enkele videodeurbellen, meer bepaald de volgende modellen: Eufy 2k, Ring (wired) en LSC Smart Connect. In de vergelijkingstabel hieronder kan je de belangrijkste eigenschappen terugvinden.

Bottom Line
Pros
Eufy deurbel 2k battery
Eufy 2k
Beste keuze
Bekijk beste prijs
Bottom Line
2k videokwaliteit
Werkt met Homebase
Accu & bedraad
Populairste Eufy deurbel
Pros
Camera
FrontCamera: 2560×1920p

Nachtzicht
Ja

Tweerichtingscommunicatie
Ja

Accu
Ja

Bedraad
Ja

Wifi
802.11 b/g/n Wi-Fi connection

Gewicht
0,21kg

Afmetingen
14 × 5.4 × 2.8 cm

Slimme assistent
Google Home, Alexa
Ring deurbel wired
Ring Wired
Betaalbaar
Bekijk beste prijs
Bottom Line
1080p full HD video
Werkt met Chime
Geschikt voor deurbelaansluiting
Betaalbaar
Pros
Camera
FrontCamera: 1080×1920p

Nachtzicht
Ja

Tweerichtingscommunicatie
Ja

Accu
Nee

Bedraad
Ja

Wifi
802.11 b/g/n Wi-Fi connection

Gewicht
0,16kg

Afmetingen
10,1 x 4,6 x 2,2 cm

Slimme assistent
Alexa
LSC Smart Connect
Budget
Bekijk beste prijs
Bottom Line
1080p full HD video
SD-kaart
2 modellen (accu en bedraad)
Budgetvriendelijk
Pros
Camera
FrontCamera: 1080×1920p

Nachtzicht
Ja

Tweerichtingscommunicatie
Ja

Accu
Ja

Bedraad
Ja

Wifi
2.4GHz Wi-Fi connection

Gewicht
0,25kg

Afmetingen
14 x 4 x 2 cm

Slimme assistent
Tuya apps

Deurbel met camera: abonnement nodig?

In principe zal je videodeurbel gewoon werken zonder abonnement. Zo zal je een melding ontvangen als er iemand voor je deur staat en zal je ook met die persoon kunnen communiceren. De basisfunctie van je deurbel zal dus werken.

Maar waarom zou je een abonnement nodig hebben? Een van de belangrijkste functies dat een abonnement biedt, is de mogelijkheid om de beelden van je deurbel op te slaan en te delen. Bij sommige deurbellen, zoals de Eufy 2k en LSC Smart Connect, is lokale opslag (op een SD-kaart of Homebase) van de opnames mogelijk en kan je dus zonder abonnement. Maar bij andere modellen, zoals de Ring deurbel, heb je wel een abonnement nodig voor een opslag van je beelden in de cloud.

Dus kort samengevat, het hangt echt af van het model van de deurbel of een abonnement nodig is. Voor een overzicht van enkele modellen zonder abonnement kan ik je naar dit artikel verwijzen.

Draadloze deurbel met camera

Afhankelijk van het model kan een deurbel met camera zowel bedraad als draadloos worden aangesloten. Bij een bedrade aansluiting wordt de deurbel over het algemeen aangesloten op je bestaande deurbelaansluiting en hoef je je geen zorgen te maken over het tijdig opladen van de accu. Wel moet je hier vaak een aantal zaken in acht nemen zoals bijvoorbeeld of je een transformator nodig hebt. Indien de deurbel draadloos wordt aangesloten, werkt deze met een accu.

Hieronder kan je een overzicht vinden van enkele deurbellen met camera waarbij je de keuze hebt tussen een bedrade of draadloze installatie.

1. Eufy 2k – bedraad en draadloos

a) bedrade installatie

b) draadloze installatie

2. LSC Smart Connect – bedraad en draadloos

a) bedrade installatie

b) draadloze installatie

Hier kan je de handleiding terugvinden

Deurbel met camera van Action

De LSC Smart Connect deurbel is een budgetvriendelijke deurbel met camera die te verkrijgen is bij de Action. Er zijn op dit momenten twee modellen van de LSC Smart Connect deurbel op de markt te verkrijgen: bedraad en draadloos. Het draadloze model met accu is het nieuwere model en enkel online te verkrijgen.

Als je twijfelt tussen welke van de twee modellen je zou nemen, raad ik je het draadloze toch meer aan. Het heeft een aantal upgrades ten opzichte van het bedrade (tevens het eerste model). Zo zit de gong erbij, is het beter bestand tegen weersomstandigheden en is het draadloze model ook voorzien van een anti-sabotage schroefgat om diefstal beter tegen te gaan.

De LSC Smart Connect is een betaalbare deurbel en heeft een goede videokwaliteit. De beelden worden lokaal opgeslagen op de SD-kaart waardoor je geen extra abonnement kosten dient te betalen. Wel geldt bij deze deurbel dat bij diefstal het bewijsmateriaal makkelijk kan worden meegenomen aangezien de beelden zich op de SD-kaart bevinden.

Je kan hier meer uitgebreid lezen over de LSC Smart Connect deurbel.

Slimme camera deurbel kopen, hier moet je op letten

Hier geef ik je een aantal tips & tricks voor een slimme deurbel met camera. Ze gaan over het gebruik en de aankoop:

 • Zorg voor een sterke en stabiele wifi verbinding – een goede wifi-verbinding bij je voordeur is zeer belangrijk voor het optimaal functioneren en het ontvangen van meldingen van je videodeurbel op je smartphone.
 • Check goed of je een abonnement nodig hebt of niet voor de opslag van je beelden – indien je de beelden lokaal kan opslaan (en dus geen abonnement nodig hebt), zie dan wel dat de videodeurbel voorzien is van een SD-kaart of homebase voor de opslag van je beelden.
 • Check of er een gong is – niet bij elke videodeurbel wordt standaard een gong meegeleverd, hoewel de deurbel ook zal werken zonder, is het toch een handig om een gong te hebben en zo het geluid van je deurbel overal in huis te horen en niet enkel op je smartphone.
 • Check of tweerichtingscommunicatie mogelijk is – meestal is dit wel het geval, maar ga toch even na of wanneer iemand aanbelt, je deze persoon niet alleen ziet maar er ook mee kan communiceren. Extra handig als bijvoorbeeld de bezorger bij je langskomt en je aan hem/haar even kan laten weten om je pakket bij de buren af te zetten.
 • Neem de privacyregels in acht – “zomaar” filmen mag niet en het is dan ook belangrijk dat je rekening houdt met de privacyregels. Je kan mijn tips hierover in het begin van dit artikel best even nalezen.

Deurbel met camera – 5 goede opties

Hieronder zie je welke 5 goede opties je hebt als je een deurbel met camera wilt hebben.

1.

Eufy 2k

Beste keuze

4.5

De Eufy video doorbell Battery 2k is de populairste Eufy deurbel, werkt met verschillende slimme assistenten en heeft een goede videokwaliteit.

Eufy deurbel 2k battery

Kenmerken

 • 2k videokwaliteit
 • Werkt met Homebase
 • Accu en bedraad
 • Eenvoudige installatie
 • Geen abonnement nodig

Plus- en minpunten

Pluspunten
 • Beelden lokaal opgeslagen op Homebase
 • Werkt met iPhone en Android
 • Werkt met Google Assistant en Alexa
 • Goede videokwaliteit
Minpunten
 • Als Homebase wordt meegenomen bij inbraak, geen beelden meer
 • Sterk wifi-signaal vereist

Samenvatting

De Eufy video doorbell Battery (2K) is de populairste slimme deurbel uit de Eufy serie en biedt veel mogelijkheden en een goede videokwaliteit.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze deurbel heb je een Homebase nodig, waar alle video’s en gebeurtenissen lokaal worden opgeslagen. Je hebt dus geen abonnement nodig en dus geen extra maandelijkse kosten. Hiertegenover staat wel dat als de Homebase wordt meegenomen bij inbraak, je geen beelden meer hebt. Je beelden tijdig downloaden en opslaan op je computer is dus de oplossing. Maar als je echt zeker wilt zijn dat je de beelden niet kwijtgeraakt, dan is de oplossing toch om een abonnement te nemen op de cloudopslagdienst van Eufy. Dan heb je nog wel toegang tot de video’s die daarnaartoe geüpload zijn. Via deze link lees je uitgebreider welke stappen je nog kan ondernemen in verband met anti-diefstal van je Eufy deurbel.

De Eufy video doorbell battery (2k) kan bedraad aangesloten worden, maar ook met alleen de accu werkt deze slimme deurbel zoals je gewend bent. Al met al een hele complete, goed werkende video deurbel.

Hier kan je trouwens uitgebreider lezen over de Eufy deurbel.

2.

Ring Wired

Betaalbaar

4

De Ring Video Doorbell Wired is een betaalbare videodeurbel die eenvoudig te installeren is en goed werkt met Alexa.

Ring deurbel wired

Kenmerken

 • 1080p full HD video
 • Werkt met Chime
 • Bedraad
 • Eenvoudige installatie
 • Werkt met Alexa

Plus- en minpunten

Pluspunten
 • Eenvoudige installatie
 • Werkt met iPhone en Android
 • Werkt met Alexa
 • Goede videokwaliteit
 • Betaalbaar
Minpunten
 • Enkel bedrade aansluiting
 • Werkt niet met Google Assistent en Apple HomeKit
 • Sterk wifi-signaal vereist
 • Abonnement “nodig” voor het opslaan en delen van beelden en extra functies

Samenvatting

De Ring Wired is een betaalbare videodeurbel en biedt een aantal interessante functies zoals een goede videokwaliteit, nachtzicht en tweerichtingscommunicatie. Deze deurbel is enkel bedraad aan te sluiten. Dit kan op twee manieren: via de bestaande deurbelbedrading of via het stopcontact met een stekkeradapter. Je hoeft je bij deze deurbel dus geen zorgen te maken over een accu en het tijdig opladen hiervan.

Voor het opslaan en delen van je beelden heb je wel een abonnement nodig, voor het basisgebruik van de videodeurbel niet.

De Ring Wired werkt niet met Google Assistent en Apple Homekit, enkel met Alexa.

Hier kan je trouwens uitgebreider lezen over de Ring deurbel.

3.

LSC Smart

Budget

4.5

De LSC Smart Connect videodeurbellen (2 modellen) zijn budgetvriendelijk en hebben interessante functies.

product image

Kenmerken

 • 1080p full HD video
 • SD-kaart
 • Accu en bedraad (2 modellen)
 • Budgetvriendelijk
 • Geen abonnement nodig

Plus- en minpunten

Pluspunten
 • Beelden lokaal opgeslagen op SD-kaart
 • Anti-sabotage-schroefgat (bij draadloze LSC Smart Connect video deurbel)
 • Goede videokwaliteit
 • Budgetvriendelijk
Minpunten
 • Geen gong bij de bedrade LSC Smart Connect deurbel
 • Bewijsmateriaal kan bij inbraak kan makkelijk worden (= gratis opslag op SD-kaart)
 • Sterk wifi-signaal vereist

Samenvatting

Van de LSC Smart Connect deurbel bestaan er twee modellen; bedraad en draadloos. Als je twijfelt tussen welke je zou nemen, raad ik je het draadloze toch meer aan. Het heeft een aantal upgrades ten opzichte van het bedrade (tevens het eerste model). Zo zit de gong erbij, is het beter bestand tegen weersomstandigheden en is het draadloze model ook voorzien van een anti-sabotage schroefgat om diefstal tegen te gaan.

De LSC Smart Connect is een budgetvriendelijke deurbel en heeft een goede videokwaliteit. De beelden worden lokaal opgeslagen op de SD-kaart waardoor je geen extra abonnementkosten dient te betalen. Wel geldt ook bij deze deurbel dat bij diefstal het bewijsmateriaal makkelijk kan worden meegenomen aangezien de beelden zich op de SD-kaart bevinden.

Je kan hier meer uitgebreid lezen over de LSC Smart Connect deurbel.

Deze deurbel wordt trouwens ook de deurbel van de Action genoemd.

4.

Nest deurbel

Google Home

4.5

De Nest deurbel is een zeer goede slimme deurbel en een logisch keuze als je reeds andere slimme producten van Google in huis hebt.

product image

Kenmerken

 • Goede beeldkwaliteit
 • Bedraad en accu
 • Videogeschiedenis
 • Werkt met Google Home
 • Gezichtsherkenning

Plus- en minpunten

Pluspunten
 • Goede beeldkwaliteit
 • Keuze: bedraad of draadloos
 • Werkt met Google Home
 • Complete deurbel met gezichtsherkenning
Minpunten
 • Abonnement “nodig” voor het opslaan en delen van beelden en extra functies
 • Sterk wifi-signaal vereist

Prijsvergelijk

Samenvatting

Er zijn twee modellen van de Nest deurbel: Nest Doorbell (batterij) en Google Nest Hello (netvoeding). De namen verraden al meteen het grootste verschil tussen de twee. De Nest Doorbell (batterij) heeft een oplaadbare batterij en is dus draadloos, de Nest Hello deurbel(netvoeding) werkt op, je raadt het al, netstroom. Als je een keuze moet maken tussen beide deurbellen, hou er dan wel rekening mee dat de Nest Hello al in 2018 gelanceerd is. Er zal dus op termijn een (betere) opvolger verschijnen.

De Nest deurbel is een goede videodeurbel met veel mogelijkheden en opties. Je hebt wel een abonnement (meer bepaald een Nest Aware-abonnement) nodig hebt om er optimaal gebruik van te maken, zoals onder andere voor het opslaan en delen van je opnames. Heb je een Google Nest Hub, dan is het misschien wel de allerbeste keuze. Ook als je meerdere producten hebt in het Google Nest-ecosysteem en misschien al een Nest Aware-abonnement, is het een logische keuze.

Hier kan je uitgebreider lezen over de Nest deurbel.

5.

Arlo deurbel

Brede kijkhoek

4.5

De Arlo deurbel kan zowel draadloos als bedraad worden aangesloten en maakt een onderscheid tussen personen, dieren, pakjes en voertuigen.

product image

Kenmerken

 • Goede beeldkwaliteit
 • Accu en bedraad
 • Kijkhoek van 180°
 • Herkenningsfunctie
 • Bewegingsdetectie

Plus- en minpunten

Pluspunten
 • Brede kijkhoek van 180°
 • Keuze: bedraad en draadloos
 • Werkt met Google Assistent en Alexa
 • Complete deurbel met gezichtsherkenning
Minpunten
 • Abonnement “nodig” voor het opslaan en delen van beelden en extra functies
 • Sterf wifi-signaal vereist

Prijsvergelijk

Samenvatting

Er zijn twee modellen van de Arlo deurbel: bedraad en draadloos. Van uiterlijk lijken ze erg op elkaar. De draadloze Arlo deurbel met oplaadbare batterij is het nieuwere model.

Deze videodeurbel is relatief goedkoop en heeft heel wat fijne functies zoals onder andere een brede kijkhoek van 180°. Je hebt wel een abonnement nodig voor het opslaan en delen van de beelden alsook voor het gebruikmaken van extra functies.

Heb je meerdere Arlo-producten, dan is de Arlo deurbel absoluut een goede keuze. Wil je een diepere integratie met bijvoorbeeld Google Home, dan is de Nest deurbel weer een betere optie.

Hier kan je uitgebreider lezen over de Arlo deurbel.

Tot slot

Het kiezen van een geschikte slimme videodeurbel is vooral een persoonlijke keuze. Er zijn tegenwoordig wel wat modellen op de markt met telkens verschillende functies. Ik raad je dan ook aan om op voorhand voor jezelf een lijstje op te maken met de zaken die voor jou echt belangrijk zijn. Dit kan je zoektocht naar een geschikte slimme videodeurbel vergemakkelijken… net als hopelijk ook dit artikel!

Lees ook

 1. Videodeurbel zonder abonnement
 2. Beste slimme deurbel
 3. Ring deurbel
 4. Eufy deurbel
 5. Nest deurbel

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Clio haar motto luidt: 'Waarom moeilijk als het makkelijk kan'. Dat is precies de reden dat ze interesse heeft in smarthome: eenvoudig en efficiënt het leven vergemakkelijken.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: