5 manieren waarop Airtags heel nuttig kunnen zijn

Geschreven door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De afgelopen periode zijn Airtags of Smarttags enorm in populariteit gestegen. Dit heeft meerdere redenen, waaronder de wens van veel mensen, om hun koffers niet kwijt te raken. In dit artikel vijf redenen waarom Airtags heel nuttig kunnen zijn.

Airtags en Smarttags

Airtags en Smarttags zijn beide kleine GPS-trackers van respectievelijk Apple en Samsung. Deze apparaatjes bieden de mogelijkheid om (bijna) altijd te zien, waar de tracker zich bevindt. Zoals je je kunt voorstellen, zijn er hier veel handige toepassingen voor.

Deze producten zijn niet nieuw. Zo was Tile jarenlang de grootste speler op deze markt. Toen ook Apple en Samsung een paar jaar geleden op de markt kwamen met concurrerende producten, werden deze al snel populairder.

Maar waar kun je ze nu precies voor gebruiken?

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

1. Locatie van je auto

Leg een Airtag of Smarttag in je auto en je weet exact, waar deze zich bevindt. Mocht er iemand ‘met je auto vandoor gaan’, kun je hem zo volgen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook mensen, die hun auto op deelplatformen uitlenen en zo kunnen bijhouden, waar deze is geweest.

Zo heb je toch iets meer controle over het gebruik van jouw auto. Zelf heb ik ook een Airtag in mijn auto liggen en alhoewel ik hem nog nooit ‘nodig’ heb gehad, is het toch een veilig gevoel.

Apple Airtag Smarthomefans

2. Tas of rugzak

Met een Smarttag of Airtag in je tas of rugzak, is ook deze altijd te traceren. Zo kun je zien, of je je rugzak bijvoorbeeld achter hebt gelaten in de trein, of dat deze toch nog op school of kantoor ligt.

Een GPS-tracker in een rugzak of tas, geeft je natuurlijk niet garantie dat je hem altijd terug zult vinden. Toch heb je hier veel meer controle en krijg je weer een veiliger gevoel.

Op de meeste trackers kun je ook een melding instellen, zodat je ziet wanneer je je tas ergens achterlaat. Zo is de kans dat je thuis (of op school/werk) komt zonder tas, een stuk kleiner geworden.

Het kan hierbij wel handig zijn om gebruik te maken van Airtag hoesjes, zo beschadigd je Airtag niet zo snel als op de foto.

3. Koffer en andere bagage

Na de koffer-chaos op de luchthavens in de zomer, zijn er steeds meer mensen die een Airtag gebruiken in hun koffer. Op deze manier kun je altijd zien, waar jouw koffer is.

Houd er specifiek bij Airtags wel rekening mee, dat er altijd een (willekeurige) iPhone of ander Apple-apparaat in de buurt moet zijn. Nu is dat een groot voordeel van de Airtag: er zijn bijzonder veel iPhones op de wereld.

De kans is dus groot, dat er een iPhone in de buurt van jouw tracker is. Dat is dan ook de reden dat er zoveel Airtags gebruikt worden.

4. Pakketjes

Moet je een belangrijk pakketje versturen en wil je de ‘reis’ volgen, dan is een GPS-tracker zoals de Smarttag een goede optie.

Zo kun je de weg, die jouw pakketje aflegt, grotendeels volgen via de app of Zoek mijn iPhone-functie. Dit kan interessante resultaten opleveren, als je ziet waar je pakketje allemaal geweest is, voordat deze zijn einddoel bereikt.

5. Kids en huisdieren

Als je in de gaten wil houden, waar je huisdier allemaal naar toe gaat in de buurt, dan is een tracker ook een interessante optie. Er zijn zelfs speciale (hals)bandjes, waar een Airtag in bevestigd kunnen worden.

Ook voor het ‘in de gaten houden’ van kinderen worden Airtags regelmatig gebruikt. Of het nu in de rugzak, een armband of in de jas is. Een Smarttag zal je altijd de actuele locatie van je kind vertellen.

Veel mogelijkheden

Er zijn natuurlijk nog veel meer use cases voor een Airtag te bedenken, maar met deze basis-mogelijkheden kom je eigenlijk al heel ver. Vooral omdat het relatief goedkope producten zijn, worden ze steeds populairder.

Voor accessoires voor de Airtags of Smarttags kun je terecht bij GSMPunt.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: