Zonneplan Nexus is een slimme accu voor thuisgebruik

Geschreven door

Wesley Akkerman

zonneplan nexus

Laatste update:

2

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Iedereen die een thuisaccu op het oog heeft, kan zijn blik richten op de Zonneplan Nexus. De Nederlandse energieleverancier heeft namelijk bekendgemaakt thuisaccu’s met drie capaciteiten uit te brengen, die beschikken over 10kWh tot 20kWh. Daar hangt wel een flink prijskaartje aan.

Vooralsnog is het alleen zo dat de Zonneplan Nexus beschikbaar is voor Zonneplan-klanten die gebruikmaken van dynamische energieprijzen. De thuisaccu’s draaien op het zelf ontwikkelde Powerplan-platform, dat, volgens de fabrikant “voor elk moment van de dag de beste laadstrategie bepaalt en razendsnel kan schakelen”. Daar heb je dus als gebruiker geen omkijken naar.

Dit is de Zonneplan Nexus-thuisaccu

Powerplay werkt met prijzen van verschillende energiemarkten en kijkt voornamelijk of er groene stroom beschikbaar is. Als er bijvoorbeeld veel windenergie beschikbaar is, dan laadt die op wanneer het veel waait. Zodra het dan bewolkt wordt, kan de thuisaccu vanzelf energie gaan leveren.

Aan het gebruik van de Zonneplan Nexus zouden veel voordelen kleven, aldus het bedrijf. Niet alleen zou zo’n thuisaccu voor extra kostenbesparingen kunnen zorgen. Ook zou de Nexus in staat zijn extra stabilisatie op het elektriciteitsnet te realiseren. Wellicht als heel veel mensen de accu zouden gebruiken.

Wat kosten ze?

De Nexus-thuisaccu’s zijn niet goedkoop. Met een prijskaartje van 5.990 tot 7.990 euro duurt het volgens de fabrikant zo’n vijf tot zes jaar voordat je de investeringen terugverdiend hebt. Dat is echter afhankelijk van de accucapaciteit, dus jouw ervaring zou hierin anders kunnen zijn.

Er is ook nog een tussenmodel beschikbaar, met een vermogen van 15kWh. Die heeft een prijs van 6.990 euro. In alle gevallen biedt Zonneplan in elk geval een 70%-capaciteitsgarantie van zeven jaar of zesduizend cycli.

In de toekomst is het de bedoeling dat Zonneplan- laadpalen en -omvormers ook met het Powerplay-platform werken. Powerplay is overigens beschikbaar voor klanten met en zonder zonnepanelen.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Zonneplan Nexus is een slimme accu voor thuisgebruik”

 1. IK heb geprobeerd om met jullie telefonisch in contact te komen. I.v.m. de drukte kon ik op de website een terug bel verzoek doen, maar deze is niet te vinden op uw website.
  Wilt u mij terugbellen. Het betreft aanschaf thuisbatterij

  Beantwoorden
  • Denk dat je Zonneplan hebt geprobeerd te bereiken, dit is Smarthomefans. Wij zijn niet gelieerd aan Zonneplan. Mijn advies is dan ook om nogmaals via de website van Zonneplan contact op te nemen.

   Voor de zekerheid heb ik je telefoonnummer even verwijderd uit het vorige bericht.

   Succes!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen via: