Tuintafel met zonnepanelen: dit Duitse bedrijf maakt ze

Geschreven door

Wesley Akkerman

tuintafel met zonnepanelen

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Zonnepanelen kun je eigenlijk op allerlei oppervlakten plaatsen. Het dak, op borden en op je tuintafel. Want waarom ook niet? Zo integreer je energiebewust leven met comfort voor in de tuin.

De tuintafel met zonnepanelen is bedoeld voor mensen die een zonnige tuin hebben. Maar de Duitse fabrikant laat weten dat je hem ook prima op het balkon zou kunnen plaatsen; overal waar zon is, is eigenlijk goed.

Je kunt de tuintafel op twee manieren gebruiken. Ten eerste natuurlijk als een gewone tafel. Maar zodra je dat niet doet, kantel je het blad en kun je optimaal zonne-energie opvangen en geven aan het huis of netwerk.

Tuintafel met zonnepanelen

Het product waar we het in dit nieuwsbericht over hebben is van de Duitse fabrikant Technaxx. Het 410W-zonnepaneel beschikt over een reeds geïnstalleerde micro-omvormer van het merk Hoymiles.

De zonnepanelen zijn direct verwerkt in het tafelblad; vandaar dat je hem dus op twee manieren kunt gebruiken. Ze hebben een efficiënte van 21 procent.

tuintafel met zonnepanelen
(Afbeelding: Technaxx)

Je kunt de tafel op vier standen kantelen. Je hebt de gewone tafelstand, maar kunt ook een hoek van twintig, dertig of 35 graden kiezen. Het is maar net wat je nodig hebt voor een ideale opbrengst.

De tuintafel met zonnepanelen werkt met een speciaal ontwikkelde app die beschikbaar is voor Android en iOS. Via wifi kan de tafel gegevens over de opbrengst en dergelijke uitwisselen.

Ruime tafel voor zes tot acht personen

De tafel heeft een gewicht van 32 kilo en biedt ruimte aan voor zes tot acht personen. Ook is er gehard glas aanwezig. Dagelijks zou het product tussen de 1,04 en 1,37 kWh aan energie kunnen opvangen. Op jaarbasis is dat dan 380 en 500 kWh.

Installeren is overigens heel simpel. Je hoeft zelf alleen maar de poten eronder te monteren. Dat gaat door middel van schroeven. Ook moet je de stekker natuurlijk kunnen aansluiten buitenshuis.

De tafel heeft een prijs van 699 euro, exclusief 99 euro verzendkosten. De Technaxx Solar Table Power Plant, zoals de tafel genoemd wordt, is vanaf januari 2024 beschikbaar.

Lees ook:

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: