Coolblue komt met wasmachine die ‘gratis wast’

Mogelijk heb je hiervoor een abonnement nodig -- dus helemaal gratis is dit niet, natuurlijk.

Geschreven door

Wesley Akkerman

gratis wassen cooblue

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

Cooblue kennen we als een verkoper van allerlei (slimme) producten. Maar ondertussen wil het bedrijf ook de energiemarkt veroveren. Daarom werkt de webshop nu aan een wasmachine die ‘gratis wast’. Dan gaat de wasmachine pas aan wanneer stroom helemaal gratis is. Het bedrijf moet veel details echter nog uitwerken.

Dat klikt best mooi: gratis wassen. En als het aan Cooblue ligt, dan is die toekomst dichterbij dan je denkt. Wasmachines gebruiken vaak veel energie om je kleding weer schoon te krijgen, dus dan is het tof om te zien dat er een bedrijf opstaat om dat probleem aan te pakken. Wat het je gaat kosten, dat is momenteel nog niet duidelijk.

Dat klinkt een beetje tegenstrijdig. Want we hebben het over gratis wassen, maar daar hangt (vanzelfsprekend) een prijskaartje aan. Daarover later meer, eerst even terug naar die wasmachine die op het meest gunstige moment aangaat, zodat je daar geen stroomkosten aan hebt. Coolblue-oprichter Pieter Zwart zegt daar het volgende over tegenover FD.

Gratis wassen dankzij Coolblue

“Die zijn we aan het maken. We praten met fabrikanten, en hij komt zeer binnenkort op de markt.” Niet alleen is Cooblue de grootste wasmachineverkoper in Nederland, ook biedt het bedrijf verschillende energieproducten aan. Denk dan aan zonnepanelen en laadpalen. Het is dus niet zo heel vreemd dat het bedrijf al die kennis wil combineren.

gratis wassen
(Afbeelding: Pexels)

De winkelketen is sinds 2021 ook energieleverancier, onder de noemer Cooblue Energie. Omdat Zwart er graag voor wil zorgen dat mensen op de meest gunstige momenten energie verbruiken, noemt hij zijn energiebedrijf “het eerste en enige dat minder energie wil verkopen”. Daar hoort een zorgvuldige informatievoorziening bij, en die wil het gaan geven.

Hoe betaal je niets?

Maar hoe betaal je dan niets voor het energieverbruik van de wasmachine? Nou, zodra er veel energie via wind of zon beschikbaar is, dan kan de prijs op nul euro of minder gaan staan. En als je dan op dat moment een wasmachine aanzet, dan betaal je dus effectief niets voor het gebruik. Datzelfde idee kan uitgebreid worden naar vaatwasser, drogers, en meer.

Aangezien niets echt gratis is, is het nu nog de vraag hoe je hiervoor betaalt. Mogelijk wordt de wasmachine gekoppeld aan een abonnement, maar over dat soort details is er momenteel nog niets bekend.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: