Energie

Laatste update:

Tado warmtepomp connector: nog meer besparen

Geschreven door:

Ruud Caris

Alle content is geschreven door smarthome-experts, niet door AI en robots.

Tado heeft de warmtepomp connector officieel gelanceerd. Deze nieuwe toevoeging moet voor een significante, extra besparing zorgen voor mensen met een warmtepomp.

Tado warmtepomp connector

Met de Tado warmtepomp connector kun je jouw bestaande installatie aansluiten op het Tado-ecosysteem.

Dat betekent dat de bediening ook via de Tado-app kan verlopen en gecombineerd kan worden met andere producten van het Duitse merk. Zoals bijvoorbeeld de Tado thermostaat, radiatorknop of slimme aircobediening.

Bij introductie is het product compatible met Vaillant, Atlantic, Saunier Duval en Fujitsu. Dit geldt voor nieuwe, maar ook oudere modellen. Later worden hier nog meer merken aan toegevoegd. De communicatie verloopt via het BUS-protocol van de fabrikant.

Tado warmtepompconnector

Hoe bespaar je hiermee?

Binnen de Taod-app wordt er gekeken naar dynamische energietarieven voor de komende 24 uur. Hierop wordt het gebruik vervolgens aangepast. Dit kan via voorverwarming van ruimtes en warmte/buffer-tanks worden opgeladen als dit het goedkoopst is qua tarief.

Tado Balance, zoals het abonnement genoemd wordt, werkt met de meeste dynamische energieleveranciers samen.

Deze Tado Balance is optioneel, maar voor besparingen met een dynamisch contract wel noodzakelijk. De kosten voor dit abonnement zijn € 5,99 per maand of € 49,99 per jaar. Het eerste jaar krijg je cadeau van Tado.

Volgens Tado bespaar je hier (maximaal) € 430 per jaar mee.

Tado warmtepompconnector

Tado warmtepomp connector kopen

De Tado warmtepomp connector is te koop voor € 299 in onder andere Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland.

Lees ook alles over

  1. Review Tado thermostaat
  2. Tado slimme aircobediening review
  3. Tado radiatorknop

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen