Switchbot S10: dweilende stofzuiger met (te)veel functies

Geschreven door

Wesley Akkerman

switchbot s10

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De Switchbot S10 is officieel te ondersteunen via crowdfundingplatform Kickstarter. Deze robotstofzuiger van het bekende merk Switchbot dweilt ook nog eens voor je, waardoor die nare taak van je to-do-lijst kan.

Switchbot S10

De Switchbot S10 is om veel redenen een bijzondere robotstofzuiger die tevens dweilt. Net zoals bijvoorbeeld de wat duurdere modellen van iRobot (Roomba) en Dreame is de S10 in staat zijn eigen waterbak te vullen en te legen. Dit gebeurt wanneer de stofzuiger terugkeert naar het basisstation.

Verder hoef je ook zelf niet te rommelen met een volle opvangbak. Want zodra de Switchbot S10 het waterniveau in de tank regelt, zuigt die meteen alle stof en viezigheid uit het apparaat. Het enige wat jij hoeft te doen is te denken aan het onderhoud van het basisstation. Na ongeveer zeventig dagen leeg je de vuilzak.

En wat moet je dan doen met de waterbakken in het basisstation? Nou, die zijn er niet. Want de Switchbot S10 wordt geleverd met een apart station dat je rechtstreeks op de waterleiding aansluit. Schoon water gaat in de bak naar de stofzuiger, terwijl die automatisch het vieze water de leiding in pompt.

Daarmee lijkt de Switchbot S10 in feite op een soort wasmachine, omdat je die op eenzelfde manier aansluit. Je krijgt bovendien verschillende accessoires om dat station (dat helaas op batterijen werkt) op jouw leidingen aan te sluiten. Daardoor is de kans groot dat die ook bij jou in huis past.

Dat waterstation is 10 centimeter hoog en 40 centimeter breed. Je zult wellicht dus wat ruimte vrij moeten maken. Maar voor zulk gemak is dat een kleine moeite. Mocht dit allemaal niet passen dan is er ook een normaal basisstation beschikbaar, met een tank van 2,5 liter. Je kunt dus alle kanten op.

Switchbot S10
(Afbeelding: Switchbot)

Switchbot S10 kopen

Mocht dit allemaal interessant klinken, neem dan een kijkje op Kickstarter. Daar tref je bijvoorbeeld een Early Bird-aanbieding aan van 851 euro. Daar krijg je vier items voor terug: de robotstofzuiger, een waterstation, basisstation en twee losse watertanks (één voor schoon en één voor vies water).

Aangezien de Switchbot S10 ondersteuning aanbiedt voor Matter, kun je er straks alle kanten mee op. Dan maakt het dus niet uit of je vastzit in het ecosysteem van Google Home, Apple HomeKit of iets anders. In principe kan de robotstofzuiger dan communiceren met andere apparaten in huis.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: