Review Ring Stick Up Cam: betaalbaar én goed?

Geschreven door

Ruud Caris

Ring Stick Up Cam review

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De afgelopen periode heb ik de Ring Stick Up Cam uitgebreid getest. Zowel binnenshuis, maar ook buitenshuis, waar hij nu hangt. Hoe dit bevallen is, maar ook wat de plus- en minpunten zijn lees je in deze Ring Stick Up Cam review.

Ring: het bedrijf

Ring is inmiddels geen onbekende meer. Ooit begonnen bij Shark Tank (toen nog als Doorbot), maar inmiddels flink aanwezig op de smarthome-markt.

Na de overname door Amazon is Ring nog harder gegaan: er zijn inmiddels veel producten op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de Ring deurbel, camera’s, alarmsystemen en meer.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

In dit artikel bekijk ik de Ring Stick Up Cam die ik maandenlang getest heb. Hoe dat bevalt? Lees snel verder!

Ring Stick Up Cam Smarthomefans

Ring Stick Up Cam

De Ring Stick Up Cam is er in twee versies: bedraad en op batterij. Deze laatste heb ik getest, met daarbij uiteraard de mogelijkheid om deze ook bedraad aan te sluiten.

Persoonlijk waardeer ik de versie op batterij wel, het geeft je net iets meer vrijheid. Het mooie aan de relatief betaalbare Ring-camera is het feit dat deze zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt kan worden.

Dit is onder andere mogelijk door het voetje en het ophangsysteem: handig! Maar hoe installeer je de Ring Stick Up Cam? Laten we daarmee beginnen!

Instellen en ophangen

Nadat de Ring-camera uit de doos kwam, was het tijd de Ring-app (opnieuw) te installeren. Mijn account-gegevens invullen en een nieuwe product toevoegen.

Dit proces verliep bijzonder soepel: de Stick Up Cam was snel zichtbaar in mijn account en de eerste beelden verschenen op mijn scherm.

De camera heb ik eerst binnen gebruikt en het is dan niet meer dan hem op het voetje plaatsen dat meegeleverd wordt. Simpel, klaar.

Daarna ben ik er buiten mee aan de slag gegaan. Het was even kort puzzelen hoe de bevestiging precies werkte, maar gelukkig bood YouTube hier uitkomst. Na een kort filmpje was het zo gepiept, een paar (meegeleverde) schroefjes erin en de camera kon opgehangen worden.

???? Voordat je de Ring-camera ophangt, check altijd even hoe het wifi-bereik op deze locatie is. Het zou zonde zijn als je gaten geboord hebt en het wifi-bereik blijkt niet voldoende.

Dagelijks gebruik Ring Stick Up Cam

Wat meteen opvalt aan de Ring-app is dat deze bijzonder snel meldingen doorgeeft. Waar dit voorheen niet altijd het geval was, hebben ze hier flinke verbetering in aangebracht. Dit is natuurlijk wel deels afhankelijk van jouw eigen wifi-verbinding op de locatie waar de camera hangt.

Ook is de app van Ring de laatste jaren flink onder handen genomen: deze ziet er een stuk beter uit en de werking is er op vooruit gegaan.

Verder opent de livestream relatief snel en kun je – tijdens de proefmaand van Ring Protect – de beelden terugkijken.

Dat is dan ook meteen weer één van de nadeling van de Ring-producten: het is (meer dan) wenselijk om een Ring-abonnement te nemen. Wil je beelden terugkijken, dan is dit eigenlijk wel noodzakelijk. Heb je meerdere Ring-apparaten dan kun je ook voor € 10 per maand / € 100 per jaar een abonnement nemen waar al je apparaten binnen gebruikt kunnen worden. Je hebt dan 180 dagen videogeschiedenis.

Lees ook: Ring abonnement: kosten en heb je het echt nodig?

Ring Stick Up Cam kopen

De adviesprijs van de Stick Up Cam met batterij is € 99, maar tegenwoordig is deze ook wel goedkoper te krijgen. Je kunt kiezen tussen zwart en wit.

Hieronder een actuele prijsvergelijking die we dagelijks van een update voorzien. Je vindt dus altij de beste deal.

Conclusie

9Expert Score
Betaalbaar en multi-inzetbaar
De Ring Stick Up Cam is een betaalbare camera, met het voordeel dat deze op zowel batterij als bedraad werkt. Ook kan deze camera binnen en buiten gebruikt worden en is de app goed uitgewekt. Wel heb je een Ring abonnement nodig om alles eruit te halen.
Pluspunten
 • Eenvoudige installatie
 • Snelle meldingen via de app
 • Goed uitgewerkte app
 • Scherp geprijsd
 • Meerdere modellen verkrijgbaar (bedraad + batterij)
 • Binnen en buiten gebruiken
Minpunten
 • Ring abonnement (meer dan) gewenst

Lees ook

Ring Stick Up Cam

Ring Stick Up Cam batterij, een betaalbare slimme camera die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

Product merk: Ring

Waardering redacteur:
4

Voordelen

 • Eenvoudige installatie
 • Snelle meldingen via de app
 • Goed uitgewerkte app
 • Scherp geprijsd
 • Meerdere modellen verkrijgbaar (bedraad + batterij)
 • Binnen en buiten gebruiken

Nadelen

 • Ring abonnement gewenst (niet per se noodzakelijk, wel erg handig)

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: