LSC Smart Connect lamp knippert niet, wat is er aan de hand?

Geschreven door

Wesley Akkerman

LSC Smart Connect knippert niet

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Het kan gebeuren dat de LSC Smart Connect lamp niet knippert, terwijl dat wel zou moeten. Wat is er aan de hand en wat kun je daar aan doen? In dit artikel leggen we uit wat je wil weten.

In Nederland is het LSC Smart Connect-platform behoorlijk populair. Verschillende huishoudens maken dankbaar gebruik van de betaalbare mogelijkheden van dit merk, waardoor ze met apps of stembediening bijvoorbeeld de verlichting in hun huis kunnen regelen.

Eén van de voordelen van LSC Smart Connect is dat het installeren vaak zo gepiept is. In het geval van een lamp werkt alles behoorlijk snel.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Je haalt hem uit de doos en stopt hem in de armatuur die je op het oog hebt. Vervolgens ga je naar de gratis beschikbare app (Android en iOS) en druk je op het plusteken, rechts bovenin, om hem toe te voegen. Links selecteer je het type product en vanaf dat moment is het simpelweg de aanwijzingen opvolgen.

Maar dan komt het gevreesde moment en loop je tegen een bekend probleem aan. Op een gegeven moment zegt de app tijdens de installatie dat de lamp moet knipperen om verder te gaan.

Prima: als het goed is gaat dit vanzelf en heb je daar geen omkijken naar. Maar sommige gebruikers lopen tegen het probleem aan dat de LSC Smart Connect lamp dus niet knippert. Wat dan?

LSC Smart Connect lamp knippert niet, en nu?

Allereerst is het goed om te weten waarom de lamp precies moet knipperen. Dat is namelijk het moment waarop de LSC Smart Connect lamp wordt gezien door de smartphone waar je het installatieproces mee uitvoert.

Alleen vanaf dat moment is het mogelijk het product toe te voegen aan de app. Gebeurt dit niet, dan kun je zo’n lamp dus helaas ook niet gebruiken. Laten we dat eens oplossen.

We vallen meteen met de deur in huis: hier is geen hapklare oplossing voor, aangezien er veel oorzaken voor kunnen zijn. Zo zou het kunnen zijn dat de lamp nog geen (goede) verbinding heeft met je wifi-netwerk. Hem dichterbij een router instellen – waar mogelijk – zou het probleem kunnen verhelpen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de lamp tweedehands is en nog gebruikmaakt van instellingen van de vorige eigenaar. In dat geval doe je er goed aan de lamp te resetten (daar later meer over).

Naast een gebrekkige wifi-verbinding merken we ook dat te weinig stroom of een verkeerde armatuur de boosdoener kan zijn. Weet je zeker dat de LSC Smart Connect lamp in de juiste fitting zit en dat de stroomtoevoer goed geregeld is?

Draai hem anders nog een keertje goed vast, of een keer helemaal los en dan weer vast. Tot slot kan het altijd zijn dat zo’n defect is. Dat is heel vervelend, maar dat kan simpelweg een keer voorkomen. Neem dan contact op het de Action.

LSC Smart Connect lamp laten knipperen

Hierboven leggen we al even kort uit wat je kunt doen in specifieke situaties. Maar er kunnen ook andere dingen spelen, die soms niets met de lamp te maken hebben.

Check bijvoorbeeld eens of je wifi-netwerk nog wel actief is en of er misschien niet ergens een storing is. Heeft je internetprovider een probleem, dan werkt natuurlijk geen enkel apparaat.

Maak je gebruik van een meshnetwerk in huis, kijk dan of de module in de buurt nog wel goed werkt. Check ook of de ethernetkabel tussen de router en het hoofdpunt binnen je netwerk er nog wel goed in zit.

En als we het dan toch over internet en routers hebben, loop de router zelf dan ook even na. Zitten alle kabels goed? Is er een actieve internetverbinding? Er zijn weinig dingen zo irritant als een slechtwerkend draadloos netwerk.

Als we dan even terugkeren naar de LSC Smart Connect lamp, dan kunnen we ook nog iets controleren binnen de app. Ben je wel ingelogd met je eigen of het juiste account?

Maakt je smartphone op dat moment wel verbinding met het wifi-netwerk, waar je de lamp op probeert aan te sluiten? In dit soort gevallen kun je niet grondig genoeg zijn; want dit kan problemen in de toekomst voorkomen.

Tot slot kan het probleem ook nog aan de armatuur of de fitting liggen. Heb je nog een andere houder voor dezelfde soort lampen, pak die er dan bij en kijk of de LSC Smart Connect lamp dan wél knippert. Is dat het geval, dan werkt die andere armatuur dus niet.

LSC Smart Connect lamp resetten

Heb je alles geprobeerd en krijg je de LSC Smart Connect lamp nog steeds niet aan de praat? Dan kun je hem een keer terugbrengen naar de fabrieksinstellingen door hem drie keer snel aan en uit te zetten. Hier lees je alles over de LSC lamp resetten. Werkt die daarna nog steeds niet, dan is het echt tijd om contact op te nemen met de Action. In ieder geval de winkel waar je de lamp gekocht hebt.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: