Ecobee-deurbel neemt het op tegen Ring met unieke functie

Geschreven door

Wesley Akkerman

ecobee

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Ecobee is een fabrikant van slimme apparaten, die je wellicht kent van zijn slimme thermostaten. Dit bedrijf kunt nu met een slimme deurbel, die beschikt over een unieke functionaliteit.

De slimme deurbel van dit bedrijf heet de Ecoboo Smart Doorbell Camera. De cameralens heeft een gezichtsveld van 175 graden en is gemaakt van premium materialen, aldus de fabrikant.

Ecobee Smart Doorbell Camera

Wat deze slimme deurbel uniek maakt, is dat die in verbinding staat met andere producten van Ecobee. Als de producent het product in kwestie aanbiedt binnen de catalogus van huisbeveiliging, dan werken ze samen.

Daar valt onder meer de slimme thermostaat onder. Geen enkele deurbel op de markt biedt deze functie aan, waardoor die dus behoorlijk uniek is. Daarmee kan Ecoboo het opnemen tegen marktleider Ring en Arlo.

💡Deurbel camera-beelden op thermostaat…

Door de samenwerking met andere Ecobee-producten, wordt het mogelijk om jouw camerabeelden te bekijken op bijvoorbeeld je slimme thermostaat.

Je hebt dan dus geen Google Nest Hub, Amazon Echo of andere apparaat nodig om de beelden in je woonkamer te bekijken.

Dankzij dat grote gezichtsveld is het overigens mogelijk zelfs pakketten op de deurmat te herkennen. Ook kunnen lange mensen gewoon in beeld gebracht worden. Alles wordt netjes opgenomen in 1080p. Mocht er toch iets niet goed in beeld staan, dan kan de camera automatisch bijdraaien.

Activiteitenzones en meer

Daarnaast is het goed om te weten dat de Ecobee Smart Doorbell Camera goed om kan gaan met het donker en – net als concurrerende modellen – gebruikmaakt van activiteitenzones. Ook is er hdr-support.

Ecobee noteert verder dat de Smart Doorbell Camera de beschikking heeft over “meerdere lagen aan intelligentie”, waardoor je als gebruiker niet snel hoeft te rekenen op valse meldingen.

Of dat ook echt zo is, dat moet uit de praktijk blijven. Maar het is wel zo dat slimme deurbellen mettertijd steeds beter en beter worden, ongeacht het merk. Eufy maakt de laatste tijd ook flinke slagen daarin.

De Ecobee-deurbel is gratis te gebruiken, maar met een betaald abonnement krijg je meer mogelijkheden. Meer info over Ecobee Smart Security kun je hier vinden.

ecobee
(Afbeelding: Ecobee)

Prijs en beschikbaarheid

Verder is het zo dat de Ecobee Smart Doorbell Camera extreme temperaturen van -25 tot 45 graden Celsius kan hebben. Ook kun je genieten van drie jaar aan garantie vanuit het bedrijf.

Dankzij ondersteuning voor HomeKit, kun je de Ecobee-beelden tevens bekijken op je iPhone en Apple Watch.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Ecobee Smart Doorbell Camera verschijnt in Nederland. In de VS kost het apparaat 159 dollar. Omgerekend is dat ongeveer 150 euro, exclusief btw.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: