TP-Link komt met minicamera voor binnen en buiten

Geschreven door

Wesley Akkerman

tp-link tapo c120

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

TP-Link heeft een nieuwe beveiligingscamera voor zowel binnen als buiten aangekondigd: de Tapo C120. Vergis je niet in het formaat van het apparaat, want het heeft behoorlijk wat in z’n mars.

De camera is behoorlijk compact, en zou je zelfs in je handpalm kunnen laten rusten. Hoewel de prijs in Nederland nog niet weten, weten we wel dat de Tapo C120 40 dollar kost in de Verenigde Staten.

Voor die 40 dollar, wat in Nederland iets meer dan 37 euro exclusief btw bedraagt, krijg je een behoorlijk compleet pakket. Zo heeft de TP-Link-camera onder meer een ip66-certificaat gekregen.

TP-Link Tapo C120

De TP-Link Tapo C120 is een bedrade camera met ondersteuning voor 2k-video’s. Je kunt die video’s lokaal opslaan op een micro-sd-kaart. Ook is er gratis persoonsherkenning op basis van kunstmatige intelligentie.

Qua prijs komt de C120 dicht in de buurt van bijvoorbeeld het LSC Smart Connect-aanbod, waar onder meer een camera in te vinden is. Die camera kost minder dan 30 euro en is ook stukken minder uitgebreid.

Die camera heeft bijvoorbeeld een kwaliteit van 1080p en werkt alleen binnen. Maar ook hier kun je een micro-sd-kaart in stoppen voor lokale opslag. De camera ondersteunt kaartjes tot 128 GB.

tp-link tapo c120

Een interessante optie

Dat maakt van de Tapo C120 dus direct een interessante camera, op z’n minst alleen al vanwege de prijs-kwaliteitverhouding. Natuurlijk kun je deze camera niet opnemen in je LSC Smart Connect-netwerk, mocht je dat hebben, maar dat hoeft geen al te grote beperking te zijn.

De nieuwe TP-Link heeft daarnaast nog wat boeiende opties. Denk dan aan de dubbele spotlichten, die aanspringen bij verdacht gedrag, en nachtvisie. Ook is er natuurlijk tweewegcommunicatie.

Tot slot kun je erop rekenen dat de camera zowel baby- als huisdierengeluiden kan opvangen, en je eventueel kan waarschuwen wanneer er wat speelt. En naast gratis persoonsherkenning zijn er ook gratis notificaties met betrekking tot mensen en voertuigen.

De TP-Link Tapo C120 werkt met de Tapo smart home-app, Amazon Alexa en Google Home. Het is nog niet duidelijk wat de prijs wordt voor de Nederlandse markt.

Lees ook:

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: