Samsung Bespoke Jet Bot Combo biedt stoomreiniging aan

Geschreven door

Wesley Akkerman

Samsung Bespoke Jet Combo

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Deze week vindt de techbeurs CES 2024 plaats, waar Samsung onder meer de Samsung Bespoke Jet Combo uit de doeken doet. Dit is een dweilende robotstofzuiger die beschikt over een unieke functionaliteit. Niet alleen is er “geavanceerde AI”, ook is er namelijk stoomreiniging.

Met elke nieuwe robotstofzuiger probeert het bedrijf erachter voort te bouwen op het product dat ervoor kwam. Dat zien we bij iRobot (de maker van de Roomba), Dreame en natuurlijk ook Samsung. De nieuwe Samsung Bespoke Jet Bot Combo gebruikt hiervoor de Bespoke Jet Bot AI+, bijvoorbeeld.

Samsung Bespoke Jet Bot Combo

De robotreiniger kan obstakels vermijden, zelfs wanneer ze ongeveer één centimeter groot zijn, en is nu in staat een breder scala aan objecten te onderscheiden. Hierdoor kan het apparaat nauwkeuriger dan voorheen navigeren, mede dankzij de geïntegreerde 3d-sensor.

Het nieuwe onderdeel AI Object Recognition draagt daar ook een steentje aan bij. Gebieden die de Samsung Bespoke Jet Bot Combo in kaart brengt, zoals een woonkamer of keuken, worden automatisch gecategoriseerd. AI Object Recognition doet vervolgens automatisch suggesties voor ‘no-go zones’. Dat zijn zones waar de dweilende robotstofzuiger niet mag komen.

Samsung Bespoke Jet Combo
(Afbeelding: Samsung)

Allerlei automatische functies

Wanneer de Bespoke Jet Bot Combo een vlek detecteert, gaat hij naar het reinigingsstation om de dweilen te verwarmen met stoom en heet water, om vervolgens terug te keren naar de vlek. De dweilpads draaien met een snelheid van 170 rotaties per minuut en kunnen hardnekkige vlekken schoonschrobben. Dat minimaliseert extra schoonmaakwerk, zo luidt de belofte van het merk.

Verder is het zo dat de Samsung Bespoke Jet Bot Combo in staat is vloeren te onderscheiden. Zo kan die zelf de zuigkracht aanpassen wanneer die bijvoorbeeld over een tapijt rijdt. Ook kan die de dweilpads omhoog trekken wanneer de ondergrond zacht is, net zoals de Dreame L10S Ultra doet.

Het reinigingsstation doorloopt drie stappen om de dweilen te reinigen: automatisch wassen, stoomreinigen en automatisch drogen met hete lucht. Na het wassen met heet water worden de dweilen besproeid met stoom om geurtjes te voorkomen en voor extra hygiëne.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk wanneer de Samsung Bespoke Jet Bot Combo op de markt verschijnt. Tijdens CES 2024 in Las Vegas kunnen bezoekers wel alvast kennismaken met de stofzuiger.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: