Review Ring Video Deurbel 2 + Chime Pro

Geschreven door

Ruud Caris

Ring Video Deurbel 2

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Iedereen heeft een deurbel nodig. Anders weet je niet of er iemand voor de deur staat. Maar de deurbel zoals we die vroeger kenden, heeft grote veranderingen doorgemaakt. Zoveel zelfs, dat we het vandaag de dag hebben over een slimme deurbel. De Ring Video Deurbel 2 is zo’n slimme deurbel. In deze review lees je alles over het gebruik van deze interessante gadget.

Ring

Het bedrijf Ring was al een tijdje bezig met het ontwikkelen van slimme deurbellen voordat het bedrijf een groeispurt doormaakte. Da gebeurde na een deelname aan het tv-programma Shark Tank. Daar konden investeerders geld investeren in ruil voor aandelen in het bedrijf. Hoewel ze daar geen investeringen kregen, werd Ring even later toch overgenomen door Amazon, voor een bedrag van maar liefst 1 miljard dollar.

Ring Video Deurbel 2

Hoewel dat geen garantie is voor een goed product, was ik door dit verhaal toch wel erg benieuwd hoe de Ring Video Deurbel 2 in het echt precies werkt. Daarom heb de slimme deurbel enkele weken getest om tot een oordeel te komen.


[review]

[wpsm_bigoffer post_id=”1635″ offset=”” limit=””]

Installatie en instellingen

Gadgets zijn natuurlijk een geweldige manier om je huishouden slimmer te maken. Maar ik kijk altijd wel een beetje op tegen de installatie. Dat werkt namelijk niet altijd even gemakkelijk. Ik was daar bij de Ring deurbel dus ook een beetje huiverig voor.

Gelukkig zijn er twee manieren hoe je de Ring Video 2 kunt aansluiten.: via een accu, of aan de trafo. Omdat ik de deurbel zelf wilde aansluiten, heb ik gekozen voor de makkelijkste optie; alleen aansluiten via de accu.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Het enige klusje wat dan nog overblijft is het kijken waar de deurbel het beste geplaatst kan worden en daarna het boren van een paar gaatjes. De installatie van de Ring Video 2 was in ieder geval makkelijker dan ik van tevoren had gedacht.

Ook het instellen van de app gaat gemakkelijk. Je kunt namelijk de Ring app downloaden en de stappen volgen die op je scherm worden getoond. Heb je daarbij ook nog een Chime, dan hoef je die alleen even op het stopcontact aan te sluiten. De Chime zorgt ervoor dat je een echt ‘deurbel geluid’ hoort wanneer er iemand aanbelt, maar het zorgt er ook voor dat je een beter bereik hebt. Zonder de Chime ontvang je alleen een melding op je telefoon.

Na de (eenvoudige) installatie en het selecteren van de gewenste instellingen kom ik erachter dat de Ring mijn internetverbinding eigenlijk niet sterk genoeg vind. Dat is wel vreemd, aangezien ik via een online speedtest zie dat ik op die plek nog een internetsnelheid van 150 mbps weet te halen. Dat is behoorlijk snel, dus het is vreemd dat de Ring Video 2 dat niet snel genoeg vindt. Ik heb er overigens geen last van dat de deurbel helemaal niet werkt door deze melding. Ook niet met de Chime.


Accuduur en het gebruik

Na de installatie was het tijd om te beginnen met de tests. Ik heb de Chime ingesteld dat die altijd een geluid maakt wanneer de deurbel gaat. Ook ontvang ik direct een melding wanneer er iemand voor de deur staat. Zo weet ik ook of er iemand voor de deur staat wanneer ik zelf niet thuis ben. Zelf vond ik de tijd tussen het aanbellen en het krijgen van de melding redelijk lang. Er zat een gemiddelde minimum vertraging op van 1-3 seconden. Hoewel dat bij mij zelden veel meer werd, lees ik op internet ook verhalen over een standaard vertraging van 10+ seconden en in ernstige gevallen zelfs enkele minuten.

Lees ook: Deurbel met camera en intercom

Hoewel het niet altijd het geval was, heb ik hier dus ook regelmatig las van gehad, waarbij het inderdaad één of wee minuten duurde voordat de Chime of mijn telefoon een melding gaf. Dat maakt de deurbel en de app minder bruikbaar, omdat er weinig mensen zijn die zo lang voor de deur blijven staan nadat ze aangebeld hebben

Communicatie
Ik vind de communicatie met iemand voor de deur goed verlopen. Ook is het eenvoudig om opgenomen camerabeelden terug te kijken. Je hebt daar wel een goede internetverbinding voor nodig.

Abonnement
Nadat er iemand heeft aangebeld, kun je in de app tot maximaal 30 seconden terugzien wie er voor de deur stond. Wil je dat verlengen, dan moet je een abonnement afsluiten voor 4 euro per maand, of 30 euro per jaar.

Bewegingsmelder
Er zit ook een optie op de Ring waarmee je een melding krijgt wanneer er iemand in de buurt van je voordeur komt. Op die manier weet je altijd zeker dat je op tijd bent om die persoon te woord te staan als het nodig is. Je kunt in de app zelf bepalen hoe groot het blikveld van de camera is voor die bewegingsmelder. Zo krijg je geen meldingen van mensen die voor je tuin langs lopen, of van je buurman die het vuilnis wegbrengt.

Accuduur
De accu werkt over het algemeen een maand of zes. Dit is wel sterk afhankelijk van de mate waarin je de deurbel gebruikt om bewegingen door te sturen. Dit kost je namelijk enorm veel stroom, waardoor ik na 3-4 weken de accu alweer moest opladen. Dat is gelukkig niet zo lastig, want je klikt de accu uit de deurbel, en stopt hem de volgende dag gewoon weer terug als je naar buiten gaat. Hoewel het dus eens dichtbij de beloofde tijd komt, vind ik het gezien de eenvoudig, niet zo vervelend. Je loopt immers toch iedere dag meerdere keren langs je deurbel.


Conclusie

In een tijdperk waarin de ouderwetse deurbel op de schop wordt genomen, doet de Ring daar aardig aan mee. De functies werken beter dan verwacht en ook de opties zijn prima te noemen.

Het enige nadeel is dus de (soms) lange tijd voordat de deurbel ook daadwerkelijk overgaat. Daardoor mis je soms net de pakketjesbezorger, en dat is nou juist het gemak dat je van een deurbel verwacht.

Een groot voordeel van de Ring is dan juist weer de installatie. De deurbel hangt namelijk binnen een half uurtje aan je voordeur, zeker als je ervoor kiest om hem niet aan te sluiten op je trafo.

Met een prijs van 200 euro is de Ring Video 2 zeker niet goedkoop. Ook de Chime kost je nog eens 50 euro extra. Wil je investeren in de Ring en lig je niet wakker van wat vertraging op de lijn, dan is de Ring Video 2 een geschikte deurbel voor jou.

Wil je een deurbel die direct overgaat wanneer er wordt aangebeld? Lees dan ook onze review van de Nest Hello. Die deurbel scoorde op dat gebied juist weer wél goed.

[review]

[wpsm_bigoffer post_id=”1635″ offset=”” limit=””]

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Delen via: