Netatmo lanceert slim slot met uniek kenmerk

Geschreven door

Ruud Caris

Netatmo slim slot

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Netatmo, de Franse fabrikant van smarthome-producten, heeft een nieuw slot gelanceerd. Het Netatmo slim slot voegt naast de slimme functies ook het gebruik van sleutels toe.

Slim slot

Slimme sloten werken over het algemeen hetzelfde. Je komt in de buurt met jouw telefoon en het slot gaat automatisch (of na een druk op een knop op jouw smartphone) open.

Dit werkt via Bluetooth of wifi, maar dat geeft niet iedereen een prettig gevoel. Dat was ook bij het testen van het Nuki slot bij mij thuis het geval: mijn wederhelft vond het niet echt een prettig gevoel dat dit met een smartphone werkte.

Dat is dan ook de reden dat Netatmo heeft bedacht om het anders aan te pakken: een slim slot met sleutels.

Netatmo slim slot

Netatmo slim slot met sleutels

Het nieuwe, slimme slot van Netatmo werkt – indien gewenst – ook met een smartphone. Maar dit is meer een back-up van de sleutels.

Deze sleutels zien er overigens wel wat anders uit dan ‘ouderwetse’ modellen. Er zitten namelijk geen tandjes op. Ze werken met een versleutelde Bluetooth-verbinding, waarmee het slot geactiveerd kan worden. Wat wel weer als vanouds werkt, is de sleutel omdraaien om het slot te openen.

Netatmo slim slot

Je kunt zelf nieuwe sleutels toevoegen aan het systeem, of ze juist verwijderen als je er bijvoorbeeld één kwijt bent. De smartphone dient als een back-up, maar maakt het ook mogelijk om de deur open te maken.

Via de Netatmo-app kun je ook mensen toegang geven tot jouw slimme slot. Dit kan voor een bepaalde periode, maar ook voor langere tijd.

Het slot werkt op 4 AAA-batterijen, die een jaar mee moeten gaan. Vervolgens dienen ze vervangen te worden. Als noodstroomvoorziening zit er een micro-USB-poort (!), die gebruikt kan worden in het geval dat de batterijen leeg zijn.

En…Geen abonnement

Netatmo heeft ervoor gekozen geen abonnement aan te bieden. Dit kan ook niet, omdat er geen wifi aanwezig is in dit slimme slot. Er is alleen een versleutelde Bluetooth-verbinding, die van dichtbij het slot kan activeren. Dit heeft als voordeel dat je niet van afstand de deur kunt openen, hetgeen natuurlijk een veiliger gevoel geeft.

Dit kan natuurlijk ook praktische nadelen hebben, staat er iemand voor de deur die naar binnen moet, dan kun je niet van afstand opendoen. Maar eigenlijk, is dat natuurlijk precies zoals een gewoon slot nu ook werkt.

Verder is het slot SKG***-gecertificeerd en voldoet het aan de EN15684-norm. Daarnaast heet het Netatmo slimme slot ondersteuning voor Homekit. Dit is niet om het slot zelf te sluiten, maar wel om een actie te verbinden als het slot ontgrendeld wordt, of juist op slot gaat.

Dit slimme deurslot, vervangt de huidige cilinder en werkt voor deuren tot 10 centimeter.

Netatmo slim slot

Netatmo slim slot kopen

Het Netatmo slim slot wordt verkocht voor € 379. Hierbij krijg je 3 sleutels. Deze sleutelset kun je eventueel uitbreiden met losse sleutels die € 39,99 per stuk kosten, of € 99,99 per 3. Geen goedkoop slot, maar wel een unieke benadering van dit slimme product.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: