De 5 beste slimme deurbellen (2021)

Ring Video 2 Slimme Deurbel

Ben jij op zoek naar een slimme deurbel? En weet je nog niet precies welke deurbel voor jou het beste is? Een slimme deurbel heeft de mogelijkheid om jouw leven een stuk eenvoudiger te maken. In dit blogartikel laat ik je zien wat de 5 beste slimme deurbellen zijn in 2021.


Belletje lellen 

Je kent het vast nog wel van vroeger; belletje lellen. Met een groep kinderen aanbellen en vervolgens heel hard wegrennen. Met de slimme deurbellen van tegenwoordig is dat verleden tijd. Je wordt direct door de camera gespot en de deur wordt niet meer opengedaan. Voor kinderen houdt de pret van belletje lellen dus snel op.

Maar voor mensen zoals jij begint de pret nu pas echt…

Je praat tegen de postbezorgers, je ziet wie er overdag stiekem door het keukenraampje gluurde en je krijgt meldingen wanneer bekenden voor de deur staan. En hoewel niet iedere deurbel al deze functies heeft, zijn ze stuk voor stuk een ideale aanvulling op het leven van een echte smart home fan. 

Nest Hello slimme deurbel

Waaraan voldoet een goede slimme deurbel? 

Wanneer je een slimme deurbel wilt kopen, dan ben je op zoek naar een specifieke functie. Moet het je leven vereenvoudigen? Wil je het gebruiken als beveiliging van je huis? Of wil je altijd kunnen communiceren met de postbezorger? 

Het antwoord op deze vragen bepaalt welke deurbel voor jou het meest geschikt is. Daarom hebben we hieronder een top 5 samengesteld, met daarbij alle opties die de slimme deurbel biedt.  


5 Beste slimme deurbellen

Hieronder lees je welke 5 slimme deurbellen op dit moment het beste presteren en het meest populair zijn.

1. Nest Hello 

Laten we de lijst maar direct beginnen met de – naar ons idee – winnaar onder de beste slimme deurbellen. De Nest Hello. Je leest hier overigens meer over in mijn review over de Nest Hello. Deze slimme deurbel van Google is net als alle andere Nest producten. Het heeft een strak design, een geweldige kwaliteit en zit boordevol opties.

De Nest Hello biedt HD-kwaliteit beelden, een goede microfoon en een razendsnelle verbinding met je telefoon, via de Nest app. Daardoor maakt het helemaal niet meer uit dat je niet thuis bent. 

Daarnaast biedt de Nest een andere interessante functie. Bewegingsdetectie. Door zelf een gebied in te stellen waarin de deurbel bewegingen signaleert, mis jij nooit meer iets van wat er in de tuin gebeurt. Loopt er een inbreker je tuin in, dan kun je zelfs door de microfoon aangeven dat je de politie hebt gebeld. 

Heb je vaak bekenden op visite, dan kun je hun gezichten en namen opslaan op de Nest Hello. Belt één van hen aan, dan krijg je een melding op je telefoon dat die persoon voor de deur staat.  

Koop je de Nest Hello, dan is er – naar mijn idee – maar één echt nadeel. Dat zijn de abonnementskosten. Voor ca. 5 euro per maand heb je de Nest Aware, waarmee je echt alle opties kunt gebruiken. Zonder abonnement heb je geen gezichtsherkenning en ook geen cloudopslag van de opgenomen beelden.  

Toch blijft de Nest Hello ondanks die extra kosten voor ons de beste slimme deurbel van 2019. 

Laatste Amazon prijsupdate was: 31 juli 2021 05:14
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

2. Ring Video 2 

Het bedrijf Ring timmert flink aan de weg, wat te zien is aan het aantal slimme deurbellen dat ze maken. De Ring Video 2 is de opvolger van de Ring Video en heeft nog meer opties.  

Je maakt bijvoorbeeld eenvoudig gebruik van de bewegingsdetectie optie, die zowel overdag als in het donker werkt. Je kan vervolgens ook je eigen zones instellen, waarbinnen de deurbel een melding moet doorsturen naar je telefoon. 

Om met ‘aanbellers’ te communiceren, zit er een intercomfunctie op de deurbel. Samen met de Full HD-videokwaliteit is dat meer dan genoeg om een gesprek te kunnen voeren.  

Google Nest Hub (gen 2)

Bijzonder mooie combi-deal!
De gloednieuwe Google Nest Home Hub (2de generatie) nu met gratis producten!

Wil je dat de beelden worden opgeslagen in de cloud? Dan moet je een abonnement aanschaffen, voor ca. 3 euro per maand. Dit zogenaamde Ring Protect abonnement biedt dan vervolgens alle opties die de deurbel te bieden heeft. 

De Video 2 staat vooral in deze lijst met de beste slimme deurbellen vanwege de interessante opties die het product heeft. In onze review van de Ring Video 2 zul je zien dat wij wel één minpuntje ontdekten. De tijd tussen het aanbellen en het ontvangen van de melding. Dit duurt soms zo lang dat de aanbellende persoon weer wil vertrekken. In onze review lees je daar meer over. 


3. Smanos MA1040 

Vind je de Nest Hello wat aan de dure kant? Dan is er ook nog de Smanos slimme deurbel. Hij kost bijna de helft minder, maar hij behoort toch echt tot één van de beste slimme deurbellen.

Zo heeft de camera op de deurbel bijvoorbeeld een zeer brede kijkhoek van 178 x 130 graden. Ook heeft de deurbel een dag- en nachtmodus, waardoor je ook de beelden in het donker goed kunt zien.  

De bewegingsdetectie op de Smanos werkt ook goed, zelf tot op 9 meter afstand. Daardoor houd je de tuin en alles daaromheen goed in de gaten. Door de intercomfunctie is het ook mogelijk om te spreken met mensen die voor de deur van je huis staan. 


4. Elro DV044RF 

De slimme deurbel van Elro is een geval apart. Als enige deurbel krijg je hier namelijk ook nog een lcd- schermpje bij meegeleverd. Je hoeft dus niet altijd je telefoon op zak te hebben om te zien wie er voor de deur staan.  

De Elro DV044RF is in staat om zowel overdag als in het donker haarscherpe beelden te schieten en deze binnen enkele seconden naar je telefoon door te sturen. Zo mis je nooit meer de mogelijkheid om te communiceren met iemand die voor de deur staat. De intercomfunctie zorgt er namelijk voor dat je ook met iedereen kunt spreken. Omdat het een draadloze slimme deurbel is, hoef je ook geen kabels te trekken. De installatie is dus erg eenvoudig. 


5. Niko Compact 2 

De Niko Compact 2 is een stevige maar kleine slimme deurbel. Ondanks zijn vrij hoge aanschafprijs is het de investering wel waard. De camera in de deurbel is namelijk net zo goed als een high-end beveiligingscamera. Daardoor kun je de deurbel ook als beveiliging van je huis gebruiken. Vooral daarom heeft de Niko Compact 2 het gehaald tot deze lijst met de beste slimme deurbellen.

Door de bewegingsdetectie kun je bijvoorbeeld instellen dat je een melding wilt ontvangen bij beweging in je tuin. Zijn er vandalen in de buurt? Dan hoef je je ook geen zorgen te maken. De lens van de Niko Compact 2 is namelijk verborgen achter 5 mm dik plexiglas. Het is dus vrijwel onmogelijk om de lens kapot te maken van buitenaf. 

De Niko Compact 2 werkt op bedrading, waardoor hij na de installatie vrijwel geheel onderhoudsvrij is. Je kunt dus zonder zorgen jarenlang gebruik maken van deze deurbel met beveiligingsfunctie. 

Let wel op dat je bij de Niko Compact 2 ook nog een toegangsmodule moet aanschaffen. De slimme deurbel is daarbij vooral bedoeld als uitbreiding op de Niko Video Kit. 


Welke slimme deurbel kies jij? Ieder van de bovenstaande deurbellen heeft zijn eigen voordelen. Kies je voor de laagste prijs en wil je alleen gebruik maken van de meest voor de hand liggende opties? Of kies je voor een uitgebreide deurbel zoals de Nest Hello, waarbij je zelfs gezichten van bezoekers kunt herkennen? De keuze is aan jou. 

Smarthomefans
Logo