TP-Link voegt twee smarthome-apps deels samen

Geschreven door

Wesley Akkerman

tp-link tapo c120

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

TP-Link ken je misschien voornamelijk vanwege de wifi-routers die het bedrijf maakt. Maar sinds 2015 produceert de onderneming ook smarthomeproducten, zoals slimme deurbellen, robotstofzuigers en beveiligingscamera’s. Dat doet de fabrikant onder twee verschillende merken.

De twee merken die TP-Link hiervoor gebruik zijn Tapo en Kasa. Beide merken bieden veelal dezelfde producten aan, zoals slimme stopcontacten, lichtschakelaars, lampen en dus beveiligingscamera’s, voor relatief lage prijzen. Waarom daar twee merken voor nodig zijn, is ons een raadsel; dus daarom zijn we blij met een recente wijziging die het bedrijf doorvoerde.

TP-Link Tapo en Kasa komen samen

Beide merken werken namelijk samen binnen dezelfde app. En dat is goed nieuws, omdat de producten vaak op elkaar lijken en ondanks dat toch altijd van elkaar gescheiden waren door de benodigde apps. Voortaan kun je zowel Tapo- als Kasa-apparaten gebruiken in de TP-Link Tapo-app, maar andersom is op moment van schrijven helaas nog niet mogelijk. Onduidelijk is of dat nog komt.

TP-Link LB110
Via: tp-link.com

Met de Tapo 3.0-update is het mogelijk Kasa-apparaten te integreren met je Tapo-producten. Daardoor kunnen ze ook onderdeel uitmaken van de routines die je ingesteld hebt. Het zou kunnen zijn dat je net een apparaat hebt dat níet de overstap kan maken. Maar de kans is zeer klein dat je in die groep valt. Desondanks kan het geen kwaad deze pagina te bezoeken om daar meer over te lezen.

Dingen om te weten

Verder is het handig om te onthouden dat de integratie neerkomt op eenrichtingsverkeer. Wanneer je de producten eenmaal overgezet hebt, dan is het niet meer mogelijk ze uit de Tapo-app te halen. Echter, op het moment dat je de Kasa-producten hebt laten migreren, zijn ze nog wel beschikbaar binnen de Kasa-app, dus zo’n groot probleem hoeft dat dan ook weer niet te zijn, gelukkig.

Tot slot is het goed om te weten dat je eventueel gekoppelde diensten van derden, zoals Google Home, opnieuw moet koppelen na het overzetten. Deze TP-Link-gids vertelt je er alles over.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: