5 redenen om een Tedee smart lock te kopen

Geschreven door

Ruud Caris

Tedee smart lock

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Slimme sloten winnen steeds meer terrein, daarom bekijken we graag alle opties. In dit artikel neem ik de Tedee smart lock onder de loep en deel 5 redenen waarom dit een goede keuze is.

Tedee smart lock

Tedee klinkt misschien niet meteen als een heel bekend merk, maar ze timmeren al een tijdje aan de spreekwoordelijke slimme sloten-weg. Nu willen ze ook meer en meer Nederland veroveren en is het slimme slot in combinatie met een aantal accessoires verkrijgbaar in Nederland.

Reden genoeg om wat dieper in te gaan op dit product. Wat kun je er allemaal mee en waarom zou je deze moeten kopen? Dit lijstje helpt je daarbij!

1. Werkt o.a. met Homekit, Google Assistant, Amazon (Echo)

Als je gebruik maakt van een slim slot, wil je natuurlijk dat deze ook samenwerkt met jouw bestaande slimme assistenten of andere producten. Gelukkig heeft Tedee een redelijk uitgebreide ondersteuning hiervoor.

Onder andere de volgende assistenten en producten worden ondersteund

  • Google Assistant / Google Home
  • Amazon Alexa
  • Homekit (Apple)
  • Homey
  • Fibaro
  • Grenton

De meest bekende assistenten en systemen worden dus ondersteund door Tedee. Dat is alvast het eerste pluspunt dat binnen is.

2. Strak design

Misschien niet meteen het allerbelangrijkste, maar het is wel een slot dat je vaak gaat zien. Dit wordt aan de binnenkant van de deur gemonteerd, waardoor het toch prettig is als de looks enigszins op orde zijn.

Gelukkig is dat het geval bij de Tedee smart lock. De knop die aan de binnenkant geplaatst moet worden, ziet er lekker strak en stijlvol uit. Naast het logo. is deze voorzien van een Led-lampje, waardoor je kunt zien of de deur open of dicht gaat.

Het Tedee slim slot is verkrijgbaar in twee kleuren: zilver en zwart zoals te zien op de afbeelding hierboven.

3. Lange accuduur

Als je een slim slot gebruikt, wil je deze natuurlijk niet te vaak aan de lader hangen. De accuduur van de Tedee smart lock is, uiteraard afhankelijk van gebruik, tot wel 14 maanden.

Dat wil dus zegen, dat je de nodige tijd vooruit kunt, zonder het slot op te laden en dat is mooi meegenomen!

Tedee slot opladen

4. Deel digitale sleutels eenvoudig en veilig via app

Los van het feit dat je zelf eenvoudig de deur kunt openen of sluiten, is het ook erg prettig om de toegang te kunnen delegeren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld in een bepaald tijdsframe de schoonmaakhulp toegang geven via de app.

Op deze manier is het dus eenvoudig om toegangsrechten te geven, maar ook weer te ontnemen. Er zijn veel toepassingen te bedenken voor het delegeren van toegang en dus gebruik van het Tedee slimme slot.

Daarnaast zit de app goed in elkaar en kun je eenvoudig bepaalde instellingen aanpassen en de werking van het slot verder automatiseren.

Tedee smart lock

5. Automatisch openen en sluiten

Er zit nog een andere handige functie in de Tedee-app: het is namelijk mogelijk de deur bijvoorbeeld van het slot te doen als jij eraan gelopen komt. Op deze manier heb je geen sleutels (of je smartphone in dit geval) nodig. Handig als je bijvoorbeeld je handen vol hebt.

Ook kan de deur automatisch weer gesloten worden na een bepaald aantal minuten. Op deze manier vergeet je dus niet, om de deur op slot te doen en wordt jouw huis of ander pand net weer een beetje veiliger.

Bonus: Keypad nu ook beschikbaar

De bediening kan prima plaatsvinden via de telefoon, maar wil je dit nog verder uitbreiden kan dat gelukkig ook. De Tedee Keypad is nu ook beschikbaar, waardoor de deur ook te openen is door een code in te toetsen.

Tedee Keypad

Deze keypad van Tedee hang je aan de buitenkant en maakt het mogelijk om met een code binnen te komen in plaats van je smartphone. Zo maak je het slimme sloten nog slimmer.

Tedee kopen

Tedee is inmiddels goed verkrijgbaar in Nederland. Dit kan zowel via de Tedee-shop zelf, maar ook verschillende retailers voeren het merk nu.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: