Slim Philips-slot verandert je handpalm in een sleutel

Geschreven door

Wesley Akkerman

Philips slim slot

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Philips kennen we voornamelijk van slimme verlichting, maar het bedrijf maakt natuurlijk ook nog een sloot aan andere producten. Eén van de nieuwste producten uit de stallen van dit bedrijf is een slim slot dat de voordeur opent op het moment dat je je unieke handpalm laat scannen.

Het bedrijf laat weten dat het slimme slot is in staat is tot vijftig unieke handpalmen op te slaan. De scanner kijkt dan bijvoorbeeld naar de aderen in je hand om te weten wie er voor de deur staat. Het maakt trouwens niet uit hoe oud je bent, aangezien het slot veel soorten handen herkent.

Slim slot van Philips

Dit slimme Philips-slot is een alternatief op het aanbod dat werkt met pincodes of een fumble (in plaats van een sleutel). Maar als je wil, kun je beide middelen ook inzetten om mensen toegang te geven tot je huis. Uiteraard opent het slot zichzelf ook wanneer je de Home Access-app gebruikt.

Philips is de eerste fabrikant die deze technologie daadwerkelijk in een slim slot stopt, en presenteert voor de consument. En dat terwijl bijvoorbeeld Amazon al jaren bezig is met het ontwikkelen van dit soort technologie. Je hebt dus middelen te over met dit nieuwe aanbod.

Philips
(Afbeelding: Philips)

Het slimme slot fungeert overigens ook direct als een deurbel. Onderop de keypad zit namelijk de aanbelknop, die een notificatie stuurt naar de mensen die de Home Access-app gebruiken. Philips geeft er zelfs een chime bij, waardoor je overal in huis kunt horen wanneer er iemand aanbelt.

Nabijheidsensoren binnenin

Binnenin zitten nabijheidssensoren die het slot alvast voor je kunnen omdraaien op het moment dat je aan komt lopen. Dat scheelt weer een handeling. Loop je weg, dan doet het slot zichzelf op slot. Het apparaat biedt tot slot ondersteuning aan voor Amazon Alexa en Google Home.

De Philips Wi-Fi Palm Recognition Smart Deadbolt, zoals het product heet, komt in de eerste helft van 2024 uit in de Verenigde Staten, voor een prijs van ongeveer 350 euro. Het is nog niet bekend of de fabrikant het apparaat ook naar Europa brengt en tegen welke prijs.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie

Delen via: