Review Philips Air Performer 8000 series 3-in-1

Geschreven door

Ruud Caris

Philips Air Performer 8000 Series 3-in-1

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De afgelopen maanden heb ik de Philips Air Performer 8000 series 3-in-1 getest en ik moet zeggen: dat ging niet altijd even soepel. Of je deze luchtreiniger, ventilator en verwarming in één moet kopen, vertel ik je verderop in deze review.

Philips Air Performer 8000 series 3-in-1

De naam Philips Air Performer 8000 series 3-in-1 (AMF870/15) is een hele mond vol en het is dan flink apparaat.

Zoals de 3-in-1 doet vermoeden, kun je er meerdere dingen mee doen.

 1. Luchtreinigen
 2. Verkoelen (ventilator)
 3. Verwarmen

Door deze combi haal je een compleet apparaat in huis, die de nodige functies heeft. Daarnaast kan deze ook nog verbonden worden met de Air-app, zodat je ook schema’s kunt instellen, op afstand bedienen en meer.

De afgelopen maanden heb ik alle drie de facetten van dit apparaat getest en dat was met wisselend enthousiasme.

Smarthomefans review
Philips Air Performer 8000 3-in-1
3.8
Pluspunten:
 • Goede luchtzuivering
 • Veelzijdig apparaat door koelen en verwarmen
 • Eenvoudige bediening op apparaat of via afstandsbediening
 • Niet te luid in nachtmodus
 • Slimme functies in app om aan kracht aan te passen
Aandachtspunten:
 • Verbinden met app was een ramp (iPhone)
 • Niet goedkoop
Bekijk actuele prijs →

Installatie Philips Air Performer 8000 series 3-in-1

Na een kleine verbazing over het formaat van deze luchtreiniger, ben ik met de installatie aan de slag gegaan. Het uitpakken en aanzetten ging bijzonder eenvoudig, maar het verbinden met de app is een heel ander verhaal.

Het verbinden met de Air+-app was niet eenvoudig. De app is beschikbaar voor Android en iOS en krijgt een relatief goede beoordeling. Ik vraag me dan ook af of onderstaande een geïsoleerd geval is, of dat er meer problemen zijn.

Bij de eerste setup ben ik ruim een uur bezig geweest om verbinding te krijgen. Uiteindelijk ben ik gaan Googlen en lukt het na meerdere resets om de verbinding te maken met de Air+-app. De app kon de Philips Air Performer 8000 series 3-in-1 simpelweg niet vinden.

De laatste 10+ jaar heb ik veel, heel veel nieuwe apparaten getest en geïnstalleerd. Dus uiteraard probeerde ik verbinding te maken via een 2,4 GHz-netwerk en heb ik het ook met meerdere smartphones geprobeerd, helaas zonder succes. Uiteindelijk is het gelukt, dus het testen kon beginnen.

💡 Verbinding maken met de app – Android vs iOS

De setup met iPhone was niet eenvoudig en duurde erg lang. Nadat deze uiteindelijk verbonden was (>1 uur), heb ik dit ook getest met een Android-toestel. Deze had er minder moeite mee, maar het was nog geen soepele ervaring, helaas.

Philips Air Performer 8000 Series 3-in-1 - 2

Dagelijks gebruik

De Philips Air Performer 8000 is een degelijk, premium en vooral goedwerkend apparaat. De lucht wordt grondig gereinigd (bij een oppervlakte van ~ 70m2).

Daarbij kun je allerlei standen in stellen, ontvang je meldingen als de luchtkwaliteit is veranderd en is het mogelijk een schema te programmeren. Daarnaast is er ook een zogenaamde Auto+-modus, die ervoor zorgt dat AI de intensiteit van de zuivering aanpast.

Deze schema’s en ook de Auto+-modus werken erg goed, niets op aan te merken. Datzelfde geldt voor het verkoelen in meerdere standen, net als het verwarmen. Deze elementen zijn goed uitgewerkt door Philips, dus eigenlijk heb ik weinig aan te merken op het dagelijks gebruikt, totdat….

💡 Koelen en verwarmen

De Air Performer 8000 kan gebruikt worden als luchtreiniger, maar ook om te koelen en verwarmen. Vooral de verwarm-functie werkt erg goed en is dus een mooie bij-verwarming voor de koude dagen. Vooral met zonnepanelen vaak veel kosten-efficiënter.

De Air+ app: veel werk aan de winkel

Na een paar weken testen, verloor de Air+-app de verbinding. Na het aanpassen van instellingen via de app, werden deze simpelweg niet meer doorgevoerd. De instelling sprong na een paar minuten – binnen de app – ook weer terug naar de oude stand. Er leek geen communicatie meer te zijn met de Air Performer 8000.

Toen ik wederom een uur bezig was met een poging tot verbinding, ben ik ermee gestopt. De periode daarop heb ik de afstandsbediening gebruikt om de nachtstand en andere instellingen aan te passen. Na weer wat moed verzameld te hebben, heb ik nog een poging gedaan om de app te verbinden.

Na anderhalf uur is het uiteindelijk gelukt: de Philips Air Performer 8000 3-in-1 was weer verbonden. Dit heeft zich in de testperiode nog één keer herhaalt. Tot het moment van schrijven is de app verbonden en werkt deze ook (redelijk) naar behoren.

Er zijn echter wel nog wat andere bugs in de app. Philips heeft echt nog wel wat werk aan de winkel om deze verder te verbeteren. Het is zonde dat dit de product-ervaring teniet doet, vooral omdat het op zichzelf een goedwerkend product is.

Conclusie

De afgelopen maanden heb ik de Philips Air Performer 8000 3-in-1 veelvuldig gebruikt, hieronder de conclusie van mijn review.

Smarthomefans review
Philips Air Performer 8000 3-in-1
3.8

De Philips Air Performer 8000 3-in-1 is een uitgebreid apparaat. Je kunt deze gebruiker als luchtreiniger, maar ook als ventilator en zelfs als verwarming.


Op papier is dit een goede, interessante combinatie. Deze functies voert het apparaat ook bijzonder goed uit, echter op het 'slimme' stuk zijn er nog wel wat stappen te zetten. De installatie was niet eenvoudig: de verbinding kwam simpelweg niet tot stand. Dit was het geval op een iPhone. Op een Android-toestel ging dit wel iets soepeler, maar nog niet zoals je zou mogen verwachten.


Samenvattend: een goed apparaat, maar de slimme verbinding mag absoluut verbeterd worden. Als dit opgelost wordt, zou ik de Philips Air Perfoemer 8000 zeker 4+ sterren geven.

Pluspunten:
 • Goede luchtzuivering
 • Veelzijdig apparaat door koelen en verwarmen
 • Eenvoudige bediening op apparaat of via afstandsbediening
 • Niet te luid in nachtmodus
 • Slimme functies in app om aan kracht aan te passen
Aandachtspunten:
 • Verbinden met app was een ramp (iPhone)
 • Niet goedkoop
Bekijk actuele prijs →

Lees ook mijn andere reviews:

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: