LOQED Smart Lock: 6 redenen waarom dit slimme slot een goede keus is

Geschreven door

Ruud Caris

loqed smart lock

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Er zijn niet veel bedrijven die hun vingers willen branden aan de ontwikkeling van slimme sloten. Niet zo gek, want de beveiliging moet tiptop in orde zijn en ook het gebruiksgemak moet van het hoogste niveau zijn. Toch zijn er bedrijven die erin geslaagd zijn om een mooi product op de markt te brengen. Het Nederlandse bedrijf LOQED is daar een goed voorbeeld van.

LOQED

Het bedrijf LOQED werd in 2016 opgericht door de Nederlandse Jeroen en Pierre. Na een jaar bezig te zijn geweest met de ontwikkeling van een demo, werd dankzij een kapitaalinjectie in 2017 het huidige slot ontwikkeld. Sindsdien groeit het bedrijf gestaag en worden de sloten op steeds meer deuren geplaatst.

Maar waarom zouden we voor een LOQED slot kiezen, en niet voor één van de andere aanbieders? Dat zit ‘m vooral in de eigenschappen van het slot. Ondanks dat niet alle functies uniek zijn, heeft de LOQED toch een onderscheidend vermogen op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak.

We gaan daarom eens kijken naar de belangrijkste eigenschappen van het slot, om te laten zien waarom hij ook prima jouw voordeur kan sieren.

loqed smart lock
Via: LOQED

1. Volledig sleutelloos

We hebben geprobeerd om manieren te vinden waarop een sleutelloze deur nadelen kan hebben. En die zijn er genoeg. LOQED heeft die nadelen alleen al verholpen door oplossingen te bedenken voor die problemen. Je telefoon kwijtraken is geen issue meer, evenals lege batterijen van het slot. Hoe ze dat hebben opgelost lees je in de andere punten, maar het is wel een bijzonder resultaat, omdat LOQED hiermee het allereerste sleutelloze slot is.

2. Altijd binnen kunnen komen

Hoe dat werkt, zo’n slot zonder sleutel? LOQED heeft een aantal beveiligingen ingebouwd, waarmee je altijd binnen kunt komen. Ben je je telefoon kwijt? Dan kun je via de keypad een code invullen om binnen te komen.

Zijn de batterijen van het slot leeg? Ook dan kom je nog binnen door de noodstroomaansluiting aan de buitenkant. Je hebt dan alleen even een 9V batterij nodig die je daar tegenaan houdt. Vervolgens werkt het slot weer. De batterijen gaan trouwens ongeveer een jaar mee.

3. Touch to open

Een handige feature van het LOQED slot is de ’touch to open’ functie. Je hoeft dan niet je telefoon te pakken om het slot te openen. Dat komt door de geofencing optie van het slot. Kom je binnen een bepaalde straal van je huis, dan opent het slot automatisch zodra je je hand tegen het touchpad houdt.

loqed smart lock
Via: LOQED

4. Eenvoudige maar geavanceerde app

De app van LOQED is eenvoudig te begrijpen, maar het is wel het centrum van waaruit alles plaatsvindt. Je stelt hier alles in om je huis nog beter te beveiligen. Gebruik je de LOQED zakelijk of voor je Airbnb, dan kun je hier bijvoorbeeld tijden instellen dat schoonmakers of bezoekers naar binnen kunnen zonder jouw aanwezigheid.

Ook zie je hier een logboek van wanneer bepaalde bezoekers naar binnen zijn gekomen. Handig als je wilt weten of de schoonmakers, oppas of de kinderen al binnen zijn.

5. Je slot personaliseren

Het LOQED slot is voorzien van enkele bijzondere opties die het leven een stuk makkelijker maken. Zo kun je kiezen uit de volgende opties:

6. 256-bit encryptie en SKG***

De laatste en wellicht meest belangrijke optie is de veiligheid. En bij een slim slot gaat beveiliging om meer dan alleen de behuizing. Je kunt namelijk een titanium slot hebben, maar als een hacker handig is, komt hij toch nog binnen. Het slot van LOQED is daarom niet alleen voorzien van het SKG*** keurmerk – dat door de grootste Nederlandse verzekeraars en de politie wordt gezien als super veilig – maar ook van 256-bit encryptie.

Die 256-bit encryptie zorgt ervoor dat hackers enorm veel moeite moeten doen om binnen te komen. Het ingooien van een ruit is vele malen makkelijker, maar met een LOQED deurslot komen ze in ieder geval niet binnen. Nieuwe sleutels worden ook alleen verstuurd via een beveiligd medium naar keuze in plaats van een LOQED server.

Dankzij deze beveiligingscertificaten wordt diefstal dus ook gewoon gedekt door je verzekering.

Conclusie

Wanneer we kijken naar het aanbod slimme sloten, dan is de LOQED wel een bijzondere. Afgezien van het feit dat het bedrijf Nederlands is en daarmee dichtbij voelt, wordt hiermee ook gewoon een goed slot geleverd. Sommige functies zal je wellicht niet eens nodig hebben, maar het feit dat je jouw voordeur hiermee kunt laten doen wat jij wilt, is een lekker gevoel.

Wil je het slot kopen? Neem dan een kijkje op de website van LOQED.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Delen via: