‘Hey Furby’: nieuwe versie is slimmer en spreekt Nederlands

Geschreven door

Ruud Caris

Furby

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Als je opgegroeid bent in de jaren 90, dan ken je Furby ongetwijfeld. Deze sprekende knuffel, stond in vele kinderkamers en was een bijzonder grote rage. Nu is er een nieuwe versie van Furby uitgebracht die een stuk slimmer is…

Furby van vroeger…

De Furby van vroeger was dus een grote rage. Iedereen had er één en op de meest onverwachte momenten begon deze ineens te spreken, tot grote frustratie van velen. Vroeger kende Furby ruim 100 woorden, maar de nieuwe versie is veel verder uitgebreid.

Voor de nostalgie, hier nog een oude Furby commercial

Nieuwe versie van Furby

Er is inmiddels een nieuwe versie van Furby op de markt, uitgebracht door Hasbro ter ere van het 25-jarig bestaan. Deze is verbeterd ten opzichte van de versie in de jaren 90, uiteraard.

Een groot verschil is het feit dat er nu een aan- en uit-knop op zit. Dat zorgt er dus voor dat er niet te pas en te onpas allerlei zinnen en geluidseffecten te horen of zien zijn.

Met deze nieuwe Furby kun je ook praten. Door ‘Hey Furby’ te zeggen, kun je een gesprek starten met deze slimme knuffel. Er zijn zo’n 600 functies, spraakberichten en lichteffecten mogelijk met deze Furby. Zoek je dus nog een manier om jouw jeugd te herleven in een modern jasje, dan is deze nieuwe versie een goed idee.

Natuurlijk kan Furby dansen op muziek en heeft hij glimmende oren. Daarbij kan hij je ook napraten. Jouw stem wordt dan opgenomen en vervolgens weer afgespeeld. In onderstaande video zie je de mogelijkheden van deze nieuwe Furby.

‘Hey Furby, spreek je ook Nederlands’?

De nieuwste versie spreekt sinds kort ook Nederlands, waardoor kinderen nu beter gesprekken kunnen voeren met het beestje.

Ten opzichte van vroeger is Furby veel kleurrijker geworden en past daarmee misschien wat beter in deze moderne tijd.

Wil je Furby kopen, voor je kind, neefje of nichtje (of jezelf natuurlijk), dan staat deze onder andere te koop op Bol.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: