Nieuwe Wyze Video Doorbell concurreert met LSC deurbel

Geschreven door

Wesley Akkerman

wyze video doorbell v2

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De Wyze Video Doorbell v2 is een slimme videodeurbel die beelden opneemt in 2k. De lens is groot genoeg om mensen van top tot teen in beeld te brengen, waardoor je dus altijd goed zicht hebt voor de deur.

Met een prijskaartje van 39,99 dollar (Europese prijzen zijn nog niet bekend) betaal je niet de hoofdprijs voor dit product. Dit is dan ook het belangrijkste aspect waarmee Wyze de concurrentie ondermijnt.

Dit is de Wyze Video Doorbell v2

De Wyze Video Doorbell v2 is alleen verkrijgbaar in het zwart en ondersteunt lokaal opslaan op een micro-sd-kaart. Daarmee kun je 24/7 opnemen, als het nodig is, op een kaartje van maximaal 256 GB. Die moet je wel los aanschaffen.

Opvallend is dat de micro-sd-kaartsleuf op de deurbel zit, en zich dus buiten het huis begeeft. Op de onderstaande foto is te zien dat de opening niet heel goed weggewerkt is, waardoor we het vermoeden hebben dat iedereen er zomaar bij kan.

wyze video doorbell v2
(Afbeelding: Wyze)

Verder ben je niet verplicht een abonnement af te nemen als je géén micro-sd-kaart gebruikt. Wyze biedt namelijk korte video’s van twaalf seconden aan die in beeld verschijnen wanneer iemand op de deurbel drukt. Dat is eveneens uniek, zeker in deze prijscategorie.

Je kunt de Wyze Video Doorbell v2 alleen bedraad aansluiten, en je kunt er ook de bestaande Wyze-gong aan koppelen. Daarnaast kan de camera aan voorbijgangers laten weten dat ze gefilmd worden. Dat gebeurt op basis van bewegingsdetectie.

Mocht je zowel persoons- als pakketherkenning willen hebben, dan moet je een abonnement afnemen. Dat kost nu 2 dollar per maand. Dan krijg je ook direct meer cloudopslagruimte.

Geen fraaie geschiedenis

Wyze werd in 2017 opgericht door voormalige Amazon-medewerkers en werd bekend dankzij goedkopere smarthomeproducten. Het duurde echter niet lang voordat er problemen ontstonden.

Zo kwam het wel eens voor dat mensen beelden van andere gebruikers te zien kregen. Ook kregen kwaadwillende toegang tot de eerste Wyzecam, zonder dat eigenaars hiervan op de hoogte gebracht werden voor drie jaar lang.

Het ergste hierin is misschien nog wel dat Wyze er niet transparant over was. Iets waar een fabrikant als Eufy helaas ook kan meepraten. Op Wyze’ eigen website is te lezen dat de videostreams inmiddels versleuteld worden tussen deurbel of camera en de smartphone waar je die op bekijkt.

Concurrent voor LSC?

Met een slimme deurbel voor deze prijs, in combinatie met de lokale opslag, is het een concurrent voor de LSC Video deurbel. Deze slimme deurbel van de Action biedt soortgelijke mogelijkheden, voor een identieke prijs.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Wyze Video Doorbell v2 naar Nederland komt. Er zijn wel andere Wyze-producten in Nederland te koop.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: