Sonos bedienen met Google Home: zo doe je dat

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Sonos One slimme speaker

Sonos is één van de beste merken wanneer het gaat om slimme speakers. Samen met Google Home kun je daarom een interessant netwerk met speakers creëren. Wil je Sonos bedienen met Google Home? Ik vertel je hoe je die twee speakers aan elkaar koppelt én hoe je Google Assistant installeert op je Sonos One of Sonos Beam.

Sonos bedienen via Google Home

Wanneer je in het bezit bent van Sonos speakers en Google Home speakers, dan is het mogelijk om die aan elkaar te koppelen. Dat is vooral handig wanneer je ‘oudere’ speakers van Sonos hebt, die niet voorzien zijn van een microfoon. De Sonos One en de Sonos Beam zijn bijvoorbeeld wel voorzien van een ingebouwde microfoon, waardoor

je daar eenvoudig de Google Assistant op installeert. Verderop in dit artikel lees je daar meer over. We gaan nu eerst kijken naar het volgende:

Lees ook: Sonos koppelen met je TV

Sonos Move Slimme Speaker

Sonos-deals: extra korting op slimme speakers deals beschikbaar

Korting op Sonos
Interessante combi-deals

Sonos bedienen met Google Home:

 1. Zorg dat je de Google Assistant app op je telefoon installeert.
 2. Open de Sonos app op je telefoon.
 3. Klik op ‘More’ en kies voor ‘Voice Services’.
 4. Log binnen de Google Assistant app in met je Sonos inlogcodes.
 5. Verbind al je muziekdiensten aan Google Assistant en kies welke dienst je in wilt stellen als ‘default’ muziekdienst.
9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Je ziet het. Het koppelen van je Google Home en Sonos speakers is niet zo moeilijk. Let er wel op dat je met de oudere Sonos speakers geen gebruik kunt maken van de Google Assistant vanwege het ontbreken van de microfoon. Je kunt door het gebruik van Google Home uiteraard wel al je muziekdiensten beheren, het volume aanpassen en nummers overslaan.

Google Home Mini
Via: blog.google

Sonos bedienen met Google Assistant

Heb je Google Home, of gebruik je Google Assistant op je telefoon? In dat geval kun je misschien gebruikmaken van Google Assistant in je Sonos speaker. Je moet daarvoor wel in het bezit zijn van een Sonos One, Sonos Beam of een speaker die recentelijk is gelanceerd en ook voorzien is van een ingebouwde microfoon. De Sonos speakers met microfoon hebben namelijk een update gekregen waardoor Google Assistant net als Amazon Alexa geïntegreerd is in de speaker zelf.

Je kunt de Google Assistant dus ook gebruiken in je Sonos speaker en koppelen aan je andere Google Home speakers. Je doet dat als volgt.

Sonos bedienen met Google Assistant:

 1. Installeer de Google Assistant app op je toestel.
 2. Open de Sonos app op je toestel.
 3. Klik op ‘more’ en vervolgens op ‘Voice Services’.
 4. Klik op Google Assistant en bekijk welke speakers bij jou in huis staan. Je kunt dan selecteren welke speakers in welke ruimte je wilt bedienen via Google Assistant. Je kunt deze stap ook doen met Amazon Alexa.
 5. Zodra je de Sonos speaker geselecteerd hebt, is Google Assistant geactiveerd. De Google Assistant app wordt nu geopend, waar je kunt inloggen met je Sonos inloggegevens.
 6. Vervolgens zorgt Google dat de apparaten verbonden worden, en worden er enkele vragen gesteld over de plaatsing van de speaker en welke muziekdienst je als ‘default’ wilt gebruiken.
 7. Zorg er wel voor dat je alle muziekdiensten zowel in de Google Assistant en Sonos app goed instelt. Anders kan het voorkomen dat je muziek niet op iedere speaker gestreamd wordt.

Na deze 7 stappen zit het er al op. Je kunt Google Assistant gebruiken op je Sonos speaker, in combinatie met je andere (Google Assistant) speakers of Sonos speakers.


Kleine kanttekening

Wanneer bedrijven zoals Google ervoor kiezen om hun spraakassistenten ook beschikbaar te maken in slimme speakers van derde partijen, dan moet je op een aantal zaken letten.

Het kan namelijk zijn dat het apparaat niet precies hetzelfde werkt als een Google Home speaker. Je mist bijvoorbeeld enkele opties die Google Home (Mini) wel biedt. Ook kan de bediening van bepaalde apparaten lastiger werken via een externe speaker. Dat komt omdat Google de Google Assistant door middel van een software update beschikbaar heeft gesteld voor dit soort speakers. Door nieuwe updates te doen kunnen bepaalde functies uitgebreid worden, maar soms ook wegvallen. Met een speaker van Google zelf zal dat niet zo snel gebeuren.

[wpsm_bigoffer post_id=”2273″]

[wpsm_bigoffer post_id=”2279″]

[wpsm_bigoffer post_id=”2280″]

[wpsm_bigoffer post_id=”2287″]

[wpsm_bigoffer post_id=”2291″]

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Delen via: