Review Airfryer Combi XXL Connected: de beste Airfryer ooit?

Geschreven door

Ruud Caris

Airfryer Combi XXL Connected

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Dat ik een apparaat als de Airfryer Combi XXL Connected zou reviewen, had ik een paar jaar geleden niet zien aankomen. Toch is het een feit: de afgelopen maanden heb ik de vele gerechten gemaakt in de Airfryer Combi XXL Connected (HD9880/90). Hoe ik dit heb ervaren en wat de plus- en minpunten zijn lees je in deze review.

De Airfryer

Jaren geleden, heeft Philips een nieuwe categorie gecreëerd. Het compacte en ‘gezonde’ alternatief voor frituren. Er is de afgelopen jaren veel gebeurd, veranderd en geëvolueerd bij de Airfryers. Er kwamen steeds meer mogelijkheden, formaten, accessoires en recepten.

Er zijn zelfs hele communities gebouwd rondom de Airfryer en dagelijks zoeken tienduizenden mensen op recepten.

Eén van de meest recente toevoegingen is de slimme versie van de Airfryer. Hierbij kun je de app verbinden, kookprogramma’s starten, recepten inladen en nog veel meer. De afgelopen 5 maanden heb ik deze slimme Aifryer uitgebreid getest en hoe dat beviel, lees je in deze review.

Wil je de conclusie alvast: hieronder de TLDR-versie van deze Airfryer Connected HD9880/90 review.

De Airfryer-koning
Airfryer Combi XXL Connected 
4.5

Met de Airfryer Combi XXL Connected haal je één van de meest geavanceerde en uitgebreide Airfryers ooit in huis. Veel voorgeprogrammeerde kook-programma's, een goed werkende app en een grote inhoud.

Pluspunten:
 • Zeer goed werkende Airfryer
 • Lekker veel ruimte
 • Goede integratie met app
 • Accurate en snelle meldingen, ook tijdens gebruik
 • Handige kookprogramma's
 • Vleesthermometer is handig (en een gimmick)
Aandachtspunten:
 • Niet goedkoop
 • Niet te gebruiken tijdens firmware-update
Bekijk actuele prijs →

De Airfryer Connected installeren en looks

Na het uitpakken van de Aifryer is deze eigenlijk al direct gebruiksklaar. Echter om de slimme functies te gebruiken, dien je een aantal stappen te doorlopen.

Dit doe je door eerste de NutriU-app te downloaden en hier vervolgens een nieuw product aan toe te voegen. Dit proces ging bijzonder soepel, zonder noemenswaardige issue. Er werd daarna direct een firmware-update geïnstalleerd op de Airfryer Connected. En dit was niet de enige keer.

Airfryer Combi XXL Connected

Er zijn op later moment meer firmware-updates geïnstalleerd. Dit duurt wel even (15-20 minuten), hetgeen niet erg handig is als je hem net wil gaan gebruiken. Het is tot op heden twee keer voorgekomen dat ik de Airfryer wilde gebruiken en dus even moest wachten op de update. Geen ramp, maar wel vervelend.

Opvallend is ook de telescopische rail, waardoor het openschuiven van de bak bijzonder eenvoudig gaat. Je hoeft niet bang te zijn dat deze van het aanrecht valt (hier ben ik inmiddels ervaringsdeskundige in, helaas). Dus dat is een groot pluspunt van deze Airfryer.

💡 Een echte premium Airfryer

Over deze Airfryer Combi XXL Connected is goed nagedacht. Een vernieuwd design, premium bouwkwaliteit en handige telescopische rail voor het uitschuiven. Alles aan deze Airfryer ademt kwaliteit.

Airfryer Combi XXL Connected
Telescopische rail Airfryer

De Airfryer in gebruik

Waar de Airfryer vroeger als ‘gezonde’ friteuse werd gebruikt, is het nu veel uitgebreider geworden. Vooral met deze versie, die verbonden kan worden met de app zijn er veel mogelijkheden. Denk hierbij aan veel voorgeprogrammeerde recepten en programma’s. Op deze manier kun je veel sneller en efficiënter eten bereiden.

Op het kleurenscherm van de Airfryer kun je veel van deze programma’s kiezen, maar uiteraard ook zelf de temperatuur, tijd en kracht instellen.

De voorgeprogrammeerde instellingen, vragen na het selecteren naar de hoeveelheid. Hierbij maakt Philips handig gebruik van de markeringen die op het mandje zitten.

Airfryer Combi XXL Connected

Vleesthermometer

Standaard wordt er ook een vleesthermometer meegeleverd waarmee je, zoals de naam doet vermoeden, de temperatuur van het vlees kunt bekijken. Als deze eenmaal in het vlees ‘geprikt’ is, dan zal de Airfryer de temperatuur voor je in de gaten houden, waardoor het vlees de ideale garing krijgt.

Deze heb ik uiteraard getest en dit leek erg goed te werken. Maar in de praktijk bleek ik dit relatief weinig te gebruiken. Neemt niet weg dat het een goed werkende accessoire is voor deze slimme Airfryer.

Dit is een high-end Aifryer, die meer dan genoeg ruimte biedt voor het bereiden van gerechten voor meerdere personen. Door de grote verscheidenheid aan instellingen, kun je hier bijzonder veel gerechten mee maken. Maar hoe zit het met de slimme functies?

Slimme functies met NutriU-app

De NutriU-app is beschikbaar voor Android en iOS en biedt veel extra mogelijkheden tijdens het gebruik van de Airfryer.

Eén van de functies die ik verdacht handig vind, is de timer. Zodra de Airfryer aan staat, ook al gebruik je de app niet om deze in te stellen, zie je precies hoe lang er nog op de timer staat. Daarnaast ontvang je een melding als de Airfryer bijna klaar is met zijn kookkunsten.

Maar de app kan nog veel meer. De NutriU-app zit vol met recepten, waarbij je stap voor stap begeleid wordt bij het kook (of bak-) proces. Heb je een recept gekozen, dan geeft deze stap voor stap weer wat je moet doen, toevoegen en op welke temperatuur. Op deze manier kun je eigenlijk alles met de Airfryer maken.

Was ik wat minder enthousiast over de app van de Philips luchtreiniger, de NutriU-app zit goed in elkaar en maakt bijzonder snel verbinding.

Airfryer Combi XXL Connected

Moet je deze Airfryer kopen of beter niet?

Het antwoord is ja, als je het geld ervoor over hebt, absoluut. Het is de beste Airfryer die op dit moment te verkrijgen is. Je krijgt veel waar voor je geld met een grote inhoud, goed werkende app en veel programma’s om mee aan de slag te gaan.

Dus twijfel je nog en is je budget toereikend, dan is er maar één antwoord: absoluut kopen! Heb je een wat kleiner budget, dan zijn er ook andere, goede Airfryers zonder de slimme functies.

De Airfryer-koning
Airfryer Combi XXL Connected 
4.5

Met de Airfryer Combi XXL Connected haal je één van de meest geavanceerde en uitgebreide Airfryers ooit in huis. Veel voorgeprogrammeerde kook-programma's, een goed werkende app en een grote inhoud.

Pluspunten:
 • Zeer goed werkende Airfryer
 • Lekker veel ruimte
 • Goede integratie met app
 • Accurate en snelle meldingen, ook tijdens gebruik
 • Handige kookprogramma's
 • Vleesthermometer is handig (en een gimmick)
Aandachtspunten:
 • Niet goedkoop
 • Niet te gebruiken tijdens firmware-update
Bekijk actuele prijs →

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: