Review Netatmo slimme aircobediening

Geschreven door

Ruud Caris

Netatmo slimme airco bediening - Smarthomefans

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De afgelopen maanden heb ik de slimme airco-bediening van Netatmo getest. Deze heb ik onder andere vergeleken met de slimme airco-biedining van Tado, die ik tevens gebruik. In deze Netatmo slimme airco-bediening lees je of en hoe deze beviel.

De laatste jaren heb ik veel smarthome-producten getest, waaronder de Tado slimme airco-bediening. Dit is eigenlijk de enige echte concurrent voor deze Netatmo airco-bediening. Daarom volgt aan het einde van dit artikel nog een korte vergelijking met mijn ervaringen.

Netatmo slimme airco-bediening

De Netatmo slimme airco-bediening heeft op papier alles in huis wat je zou mogen verwachten van een dergelijk product. Een aantal kenmerken op een rij:

  • Werkt met de meeste airco’s en warmtepompen
  • Geolocatie (in- en uitschakelen op basis van jouw locatie)
  • Werkt met HomeKit, Google Home en Amazon Alexa
  • Bedienen via Home + Control-app

Mijn ervaringen met de Netatmo slimme airco-bediening

Na het uitpakken van het apparaatje, voelde dit erg licht aan en zag het er vrij eenvoudig uit. Er zit slechts één knopje en LEDje op.

Het installeren zou binnen 10 minuten geregeld moeten zijn, aldus de website. Echter had ik een aantal resets nodig, voordat deze volledig naar behoren geïnstalleerd was. Mogelijk kwam mijn model niet rechtstreeks uit de fabriek en moest deze nog gereset worden.

💡 Installatie met 2,4 GHz wifi

De Netatmo slimme airco-bediening kan alleen aangesloten worden op een 2,4 GHz wifi-netwerk. Meer details kun je hier vinden.

Na een aantal van deze resets was de installatie inderdaad kinderlijk eenvoudig.

Waar ik wel nog tegenaan liep, is het feit dat er meerdere apps zijn van Netatmo. Het duurde dus even voordat ik door had welke ik precies moest gebruiken. Weet je ook niet zeker welke app je moet gebruiken met de Netatmo slimme airco-bediening: het is de Home + Control-app (Android en iOS).

Netatmo slimme airco bediening - Smarthomefans

Dagelijks gebruik

Na deze, kleine, hobbel in het begin begon het instellen binnen de app. Dat was kinderlijk eenvoudig. Je kunt snel schema’s instellen, geolocatie activeren en een aantal andere instellingen activeren.

Dit wijst zich allemaal voor zich. Ook al is de Home + Control-app niet bijzonder uitgebreid, alle basisfuncties zijn aanwezig en werken naar behoren.

Geen display en ‘scheef’ logo

Zoals aangeven: zelf gebruik ik hiernaast ook de Tado slimme airco-bediening. Deze beschikt over een display, waar de temperatuur op wordt weergeven. Dit gebruik ik niet bijzonder vaak, maar ik vind het wel handig dat deze aanwezig is. Dat is bij dit model van Netatmo niet het geval. Het is een redelijk eenvoudig apparaat.

Het logo van Netatmo prijkt aan de voorkant van dit apparaatje. Maar als je deze ophangt, dan is het logo verticaal. Het zou naar mijn idee logischer geweest zijn om het logo om te draaien. Een klein detail, maar het viel wel op.

Netatmo slimme airco-bediening vs Tado slimme airco-bediening

Beide apparaten heb ik in huis en naast elkaar gebruikt. Eerlijk is eerlijk: ik ben meer fan van Tado. Deze heeft wat meer functies, een betere integratie in het Tado-ecosysteem en is ook nog eens aantrekkelijker geprijsd (€ 119 voor Netatmo vs € 99 voor Tado).

Daarnaast heeft Tado, zoals eerder aangegeven, ook een display met daarop de temperatuur. Een kleine handige functie.

Qua instellingen en mogelijkheden zijn de apparaten ‘redelijk’ gelijk. Het is mogelijk om slimme schema’s in te stellen, geolocatie te gebruiken en de instellingen aan te passen via je smartphone. Toch gaat Tado nog net iets verder, met bijvoorbeeld open raam-detectie.

Dit samen, zorgt ervoor dat de Tado een aantrekkelijkere keuze lijkt. Toch kan ik me voorstellen dat je voor de Netatmo kiest, als je bijvoorbeeld meerdere producten van het Franse merk in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan de Netatmo slimme thermostaat, slim slot of Netatmo deurbel.

Conclusie Netatmo slimme airco review

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: