Netatmo Home + Security-app krijgt nieuwe interface

De update is vanaf 6 februari beschikbaar voor iedereen (al kan het wel even duren voordat je aan de beurt bent).

Geschreven door

Wesley Akkerman

Netatmo home

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

De officiële Netatmo Home + Security-app krijgt een make-over. De nieuwe versie moet intuïtiever worden en meer functies aanbieden. De update wordt vanaf 6 februari 2024 in de loop van een aantal weken naar alle gebruikers uitgerold.

De Netatmo Home + Security-app was in eerste instantie gemaakt voor het bedienen van verschillende Netatmo-camera’s. Echter, in de loop van de tijd werden ook slimme deuropeners, de Slimme Sirene, de Slimme Rook- en Koolmonoxidedetectoren en de slimme deursystemen van Legrand en Bticino aan de app toegevoegd.

En het aantal verschillende (soorten) producten dat de app moet ondersteunen zal in de komende jaren alleen maarblijven groeien. Daarom was het tijd de gebruiksvriendelijkheid van de app te herzien met meer intuïtieve navigatie en een snel overzicht van het volledige beveiligingssysteem van de gebruiker. Dat laat Netatmo weten in een persbericht.

Nieuwe Netatmo Home + Security-app

Naast de nieuwe look biedt de vernieuwde Netatmo Home + Security-app snel toegang tot drie belangrijke functies:

  • Dashboard: Een algemeen overzicht van wat er thuis gebeurt; ook kun je direct reageren op ontwikkelingen.
  • News Feed: Geeft een overzicht van eerdere gebeurtenissen en biedt de mogelijkheid om content opnieuw af te spelen.
  • Instellingen: Hier kun je het huis beheren, producten toevoegen of meldingsvoorkeuren wijzigen.
Netatmo app
(Afbeelding: Netatmo)

In de Netatmo Home + Security-app is het mogelijk de instellingen van elk product te personaliseren of producten te laten samenwerken. Dat kan op de volgende manieren:

  • Stel de Slimme Buitencamera zo in dat de schijnwerper aangaat wanneer er een mens of auto in beeld verschijnt, maar niet een hond of kat.
  • Wordt herkend door je Slimme Binnencamera zodat, dankzij geolocatie, de surveillance automatisch wordt onderbroken wanneer je thuiskomt.
  • Zorg ervoor dat als een Slimme Binnen- of Buitencamera onregelmatigheden detecteert, de Slimme Binnensirene automatisch afgaat, of de schijnwerper van de Slimme Buitencamera aangaat.

De nieuwe versie van de Netatmo Home + Security app is beschikbaar vanaf 6 februari 2024 en wordt in de loop van een aantal weken uitgerold naar alle gebruikers wereldwijd.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: