Netatmo deurbel: kopen of beter niet?

Door

Clio van den Bossche

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Netatmo deurbel

Een slimme deurbel die de camerabeelden lokaal opslaat en waarvoor je dus geen abonnement nodig hebt. Dat is wat de Netatmo deurbel onder andere belooft te doen. Klinkt best goed maar in hoeverre is het effectief zo en is deze deurbel de moeite waard om in huis te halen? In dit artikel vertel ik je alles dat je moet weten over de Netatmo deurbel.

Netatmo: het bedrijf

Netatmo is een Frans bedrijf, opgericht in 2011, dat verschillende smarthome producten voor thuis maakt zoals beveiligingscamera’s, weerstations, rookmelders en slimme deurbellen, thermostaten en slimme airco-bediening. Over deze laatste lees je uitgebreid in dit artikel.

De producten werken over het algemeen goed samen met slimme assistenten, waaronder Google Home en Homekit. Eerder bekeken we op Smarthomefans ook al deze Netatmo camera. Vandaag bekijken we de deurbel uitgebreid.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Netatmo deurbel: het model

Hieronder kan je een overzicht vinden van de belangrijkste eigenschappen van de Netatmo Slimme Video Deurbel. Er is hiervan één model op de markt.

Netatmo deurbel

Tweewegcommunicatie
Bewegingsdetectie
Bedrade installatie
Werkt met Netatmo App, Apple Homekit, Alexa en Google Assistant
Gratis video-opslag

Netatmo deurbel, kopen of beter niet?

Er zijn tegenwoordig veel slimme deurbellen op de markt, naast de Netatmo deurbel heb je bijvoorbeeld ook de Eufy deurbel, Ring, Nest, LSC Smart Connect video deurbel, Ubiquiti en Arlo deurbel. Maar welke is nu voor jou de beste?

Laten we eerst een aantal kenmerken alsook plus-en minpunten van de Netatmo deurbel overlopen vooraleer je kan beslissen of deze wat voor jou is.

Allereerst een aantal kenmerken op een rij:

 • Meldingen op je smartphone – via de Netatmo App ontvang je op je smartphone een melding en videobeelden als er iemand aanbelt, waar je ook bent.
 • Bewegingsdetectie – de Netatmo deurbel detecteert beweging rond je deur, ook in het donker. Het is hierbij wel aangeraden om een activiteitenzone in te stellen waarvoor je deurbel je meldingen dient te sturen bij bewegingsdetectie.
 • Tweewegcommunicatie – je kan met je bezoekers op afstand communiceren. Zo kan je de postbode bijvoorbeeld vragen om je pakket bij de buren af te geven.
 • Geen abonnement nodig – Bij deze deurbel heb je geen abonnement nodig om toegang te krijgen tot alle functies. Camerabeelden kan je bewaren op de ingebouwde MicroSD-kaart tot 32 GB. Er is ook een mogelijkheid tot opslag in Dropbox of FTP-server
 • Werkt met Apple HomeKit – de Netatmo deurbel is één van de weinige slimme videodeurbellen die goed werkt met de Apple HomeKit. Zo kan je bijvoorbeeld aan Siri vragen om de beelden van je Netatmo deurbel te tonen.
 • Aansluiting op bestaande deurbel – Deze deurbel kan je aansluiten op je bestaande deurbel aansluiting en gong, zodat je ook direct een geluid in huis hoort als iemand aanbelt. Check hiervoor wel de compatibiliteit via deze link.

Naast de kenmerken zijn er natuurlijk ook een aantal plus- en minpunten voor de Netatmo deurbel. Hieronder een overzicht:

Pluspunten
 • Meldingen op je smartphone
 • Bewegingsdetectie
 • Tweewegcommunicatie
 • Geen abonnement nodig voor beeldopslag
 • Werkt met Netatmo App, Apple HomeKit, Google Assistant en Alexa
 • Weerbestendig (-10° tot 40°C)
Minpunten
 • Sterk wifi-signaal vereist
 • Enkel bedrade installatie

We kunnen zien dat de Netatmo Slimme Video Deurbel wel wat voordelen heeft maar ook enkele nadelen. Een groot voordeel van deze deurbel is dat je geen abonnement nodig hebt voor het opslaan van beelden.

Je hebt hier dus geen extra kosten aan. Je kan de Netatmo deurbel wel enkel bedraad installeren. Indien je een draadloze installatie belangrijk vindt, raad kun je eens kijken naar Eufy of Nest

We kunnen dus vaststellen dat de Netatmo Slimme Video Deurbel een deurbel is die zeker het overwegen waard is. Heb je al veel smarthome producten van Apple dan is deze deurbel bijzonder interessant voor jou want de Netatmo deurbel werkt goed met de Apple Homekit.

Netatmo deurbel
Resolutie1920×1080
Nachtzicht
Accu
Bedraad
Wifi802.11 b/g/n Wi-Fi connection
Gewicht0,151 kg
Afmetingen13.5 × 4.5 × 2.9 cm
Slimme assistentenNetatmo App, Apple Homekit, Alexa, Google Assistant

Netatmo deurbel bedraad aansluiten

De Netatmo deurbel kan alleen bedraad worden aangesloten. Je kan hierbij kiezen tussen:

 • aansluiting op je bestaande bedrade deurbel – met als voordeel dat je dan je huidige gong zal horen als iemand aanbelt. Je hebt dus direct geluid zoals je bij je traditionele deurbel zou hebben. Het is hierbij wel nodig om de compatibiliteit van je Netatmo deurbel goed te checken. Dit kan via deze link.
 • aansluiting zonder dat er bedrade deurbelverbinding is – dan heb je de keuze tussen aansluiting op stopcontact of in de muur. Het geluid van je Netatmo deurbel is dan dus niet verbonden met een gong. Wanneer een bezoeker aanbelt, hoor je het geluid op je smartphone of op je Apple, Alexa of Google verbonden speakers.

Netatmo deurbel installeren

De Netatmo Slimme Video Deurbel kan dus enkel bedraad worden geïnstalleerd maar je hebt hier wel twee opties: aansluiting op je bedrade deurbel of niet. Hieronder kan je het installatieproces voor elke optie terugvinden.

1. Aansluiting op je bestaande bedrade deurbel

2. Aansluiting zonder dat er bedrade deurverbinding is

Als je deze optie kiest, hou er dan rekening mee dat je de Netatmo deurbel dan installeert zonder gong. Wanneer een bezoeker aanbelt, hoor je het geluid dus op je smartphone of op je Apple, Alexa of Google verbonden speakers.

Bij deze optie heb je ook een adapter nodig. Je kan de Netatmo deurbel aansluiten op stopcontact maar ook in de muur. Je kan het volledige installatieproces hier terugvinden.

Netatmo deurbel Google Home, Apple Homekit en Amazon Alexa

De Netatmo Slimme Video Deurbel is compatibel met Google Assistant. De volgende opties zijn mogelijk:

 • Live videobeelden van je Netatmo deurbel streamen op je Nest hub assortiment – wanneer deze live stream bezig is, is de microfoon wel uitgeschakeld en kan je jouw bezoekers wel horen maar zelf niet reageren. Je start de live videoweergave met je stem door bijvoorbeeld “Hé Google, laat me mijn voordeur zien.” De videostream start dus niet automatisch wanneer er wordt aangebeld. De cameraweergave werkt op het Nest hub assortiment maar niet in de Google Home app. Via een Chromecast kan je de camerabeelden van je Netatmo deurbel streamen naar je smart display of tv.
 • Meldingen van je Netatmo deurbel ontvangen op één of meer van je Nest producten – hiervoor moeten de spraakmeldingen zijn ingeschakeld. Vervolgens kan je van je Nest producten een melding ontvangen zoals “Er staat iemand voor de deur.” Hierna kan je met jouw stem de hierboven besproken videoweergave activeren.

Een slimme deurbel die overigens uitstekend werkt met Google Home is de Nest deurbel.

Netatmo deurbel Google Home

De Netatmo deurbel is ook compatibel met Apple Homekit en biedt in combinatie hiermee een aantal interessante opties:

 • Met behulp van de Woning-app kan je de beelden van je Netatmo deurbel bekijken op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV.
 • Je kan aan Siri vragen om de beelden van je bel te tonen.
 • Op je Apple TV zal een er een livebeeld van je Netatmo deurbel verschijnen als er wordt aangebeld.
 • Het belgeluid kan ook worden afgespeeld door de HomePod-speakers.
 • De Woning-app van Apple biedt de mogelijkheid om de Netatmo deurbel te koppelen aan een slim slot waardoor je op afstand via de app ook gewoon je deur kan openen.

De Netatmo deurbel kan ook gebruikt worden met Amazon Alexa. Dit betekent het volgende:

 • Je kan meldingen van de Netatmo deurbel ontvangen op één of meer Echo-apparaten.
 • Live videobeelden van de Netatmo deurbel kan je starten op een slimme compatibele speaker (met de microfoon aan of uit) om je bezoekers te zien en te begroeten. Je kan dit activeren door te zeggen “Alexa, laat me de deurbel zien.” De microfoon wordt dan gedempt
 • Je kan communiceren met je bezoekers op een Amazon product zonder scherm (bijvoorbeeld Echo dot). Je kan dit activeren door te zeggen “Alexa, praat met de deurbel.” De microfoon wordt dan geactiveerd.

Overzicht van de Netatmo deurbel

Netatmo Slimme Video Deurbel

De Netatmo Slimme Video Deurbel heeft heel wat interessant functies.

Blikveld: 140°
Bedrade installatie
Gratis video-opslag
Tweewegcommunicatie
Bewegingsdetectie
Werkt met Netatmo App, Apple HomeKit, Google Assistant en Alexa
Weerbestendig
Eufy video doorbell Slim

De Netatmo Slimme Video Deurbel is een deurbel waarvoor je geen abonnement nodig hebt om beelden op te slaan.

Je kan de camerabeelden bewaren op de ingebouwde MicroSD-kaart. Er is ook een mogelijkheid tot opslag in Dropbox of FTP-server.

Verder biedt deze deurbel bewegingsdetectie en tweewegcommunicatie, is weerbestendig en werkt naast de Netatmo App ook met Apple Homekit, Google Assistant en Alexa.

De Netatmo deurbel kan alleen bedraad worden geïnstalleerd waarbij je kan kiezen of dit gebeurt op je bestaande deurbelaansluiting (in dit geval heb je wel het geluid van je gong) of niet (in dit geval wordt het geluid van je deurbel afgespeeld op je smartphone of op je Apple, Alexa of Google verbonden speakers).

Pluspunten
 • Meldingen op je smartphone
 • Bewegingsdetectie
 • Tweewegcommunicatie
 • Geen abonnement nodig voor beeldopslag
 • Werkt met Netatmo App, Apple HomeKit, Google Assistant en Alexa
 • Weerbestendig (-10° tot 40°C)
Minpunten
 • Sterk wifi-signaal vereist
 • Enkel bedrade installatie

Netatmo deurbel tips

Hier geef ik je een aantal tips & tricks voor de Nest deurbel. Ze gaan over het gebruik en de aanschaffing:

1. Zorg voor een sterke en stabiele wifi-verbinding

Een goede wifi-verbinding bij je voordeur is absoluut nodig als je wilt dat je Netatmo deurbel optimaal werkt en je diens notificaties goed ontvangt.

2. Stel een activiteitenzone in

Voor de bewegingsdetectie van de Netatmo deurbel kan je een activiteitenzone instellen. Dit is een bepaalde zone waarbinnen je wilt dat je deurbel beweging vaststelt en je daarvan op de hoogte stelt.

3. Check goed de compatibiliteit van je gong met je Netatmo deurbel als je deze aansluit op je huidige deurbel

Dit kan je best via de volgende online test doen.

Nog meer Netatmo producten

Naast de hier besproken deurbel heeft Netatmo ook andere smarthome producten op de markt gebracht, zoals:

 • beveiligingscamera’s
 • weerstations
 • rookmelders
 • thermostaten

Een actueel overzicht van de Netatmo producten kan je hier terugvinden.

Netatmo deurbel: tot slot

Netatmo heeft een interessant product afgeleverd en deze werkt met meerdere slimme assistenten samen. Ben je echter op zoek naar een draadloze aansluiten, dus een slimme deurbel met accu, dan is dit geen goede keuze.

Heb je bijvoorbeeld al één van de populaire weerstations van het Franse bedrijf, dan is de Netatmo deurbel een mooie aanvulling. Je hebt dan geen cloud-abonnement nodig en de opslag heb je dus volledig in eigen beheer.

Vergelijk de prijs van de Netmato video doorbell hieronder

Lees ook alles over

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Clio haar motto luidt: 'Waarom moeilijk als het makkelijk kan'. Dat is precies de reden dat ze interesse heeft in smarthome: eenvoudig en efficiënt het leven vergemakkelijken.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: