Govee Sync Box Kit 2 komt met nodige verbeteringen

Geschreven door

Wesley Akkerman

Govee Sync Box kit 2

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Dit jaar kunnen we de Govee Sync Box Kit 2 verwachten. Het merk kennen we al een tijdje als een fijne aanbieder van slimme lampen, en een prima concurrent voor Philips Hue of Nanoleaf. Ook gaat het bedrijf meer doen met kunstmatige intelligentie, want het is immers 2024.

De Govee Sync Box Kit 2 wordt geleverd met een RGB-strip met led-verlichting, twee lichttorens en een hdmi-box waar je andere apparaten op kunt aansluiten. In de basis lijkt de nieuwe kit op wat Govee eerder al aanbood, evenals het pakket dat je ook bij Philips Hue kunt halen.

Govee Sync Box Kit 2 aangekondigd

Het idee achter die sync box is dat je daar bijvoorbeeld een computer, mediaspeler of gameconsole op aansluit. De box sluit je vervolgens aan op je televisie, zodat die de beelden door kant sturen. Daardoor kan het apparaat de informatie vanuit het gekoppelde apparaat verwerken en omzetten.

Wat er dan gebeurt is dat de gekoppelde verlichting kan reageren wat er op het scherm gebeurt, net zoals je ziet bij Philips-televisies met Ambilight. De Govee Sync Box Kit 2 heeft hdmi 2.-1-poorten, waardoor die content tot aan de 8k-resolutie ondersteunt. Ook support die 4k op 120 Hertz.

Bovendien is er ondersteuning voor Google Assistent en Amazon Alexa, en kun je later ook nog rekenen op Matter-support. Onduidelijk is wanneer die update verschijnt.

Govee Sync Box kit 2
(Afbeelding: Govee)

AI Lighting Bot

Daarnaast introduceert Govee AI Lighting Bot, dat helaas niet samenwerking met de Govee Sync Box Kit 2. Dit is een slimme assistent die je helpt bij het instellen van je Govee-lampen. Als je bijvoorbeeld vraagt om kerstverlichting, dan neemt de AI-bot al het werk voor je uit handen.

In alle gevallen is het nog even spannend wanneer de nieuwe producten verschijnen en wat ze moeten gaan kosten. Ze zijn afgelopen week tijdens CES 2024 gepresenteerd; meer info volgt dus nog.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: