Eve Energy Outlet is een slim stopcontact met Matter en Thread

Geschreven door

Wesley Akkerman

eve energy outlet

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De Eve Energy Outlet is een nieuw product van Eve Energy, dat het stopcontact in de muur kan vervangen. Dit is dus een slim stopcontact, waarmee je apparaten op afstand kunt bedienen. Er is ondersteuning voor Matter en Thread én je kunt er je energieverbruik mee monitoren.

Het nieuwe slimme stopcontact, of wandcontactdoos, van Eve Energy is vanaf 6 februari te koop in de Verenigde Staten, voor een prijs van 50 dollar. Dat is net geen 46 euro. Op een Europese releasedatum moeten we nog even wachten, en op de Europese prijzen ook. De europrijs die we in dit artikel noemen is exclusief btw, dus daar komt mogelijk nog 21 procent bovenop.

Op de Eve Energy Outlet kun je twee apparaten aansluiten en op afstand bedienen. Ook kun je dus in de gaten houden hoeveel energie ze verbruiken, binnen de app van de Duitse fabrikant. Je bedient het stopcontact via de iOS-app van Eve of via de SmartThings-app van Samsung op Android (of iOS). Eve heeft momenteel géén Android-applicatie.

eve energy outlet
(Afbeelding: Eve)

Eve Energy Outlet en meer op komst

Naast de Eve Energy Outlet kunnen we op twee andere producten rekenen van hetzelfde merk. Ten eerste komt er nog een slimme lichtschakelaar aan, die eveneens ondersteuning aanbiedt voor Matter. Die moet in het tweede kwartaal van 2024 verschijnen en kost ook 50 dollar.

Verder is het zo dat Amerikanen en Duitsers vanaf 1 februari 2024 slimme rolgordijnen met MotionBlinds-motoren kunnen aanschaffen. Van dit product weten we zeker dat die niet naar Nederland komt, maar misschien kun je hem vanuit Duitsland importeren.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Delen via: