Slim Eve-stopcontact geeft Android-gebruikers handige optie

Geschreven door

Wesley Akkerman

Eve Energy Smart Plug

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

De Eve Energy, een slim stopcontact, geeft Android-gebruikers voortaan meer opties, dankzij een samenwerking met het Samsung SmartThings-platform.

Eve Energy: slim stopcontact en energiemonitor

Naast slim stopcontact, waarmee je gekoppelde apparaten op afstand in- en uitschakelt, is de Eve Energy tevens een slimme energiemeter. Echter, tot op heden werkte dit alleen op iOS en via de Apple Woning-app, waardoor Android-gebruikers dus achterliepen op iOS-gebruikers.

Maar daar komt nu verandering in, dankzij een samenwerking met Samsung. Via het SmartThings-platform van het Zuid-Koreaanse bedrijf kunnen Android-gebruikers voortaan ook inzicht krijgen in het energieverbruik van het gekoppelde apparaat. Een kleine doch handige omweg.

Het staat de mensen op iOS vrij via dezelfde manier van deze opties gebruik te maken, waardoor ze dus een extra mogelijkheid tot hun beschikking hebben.

Niet via Matter?

Eigenlijk zou je verwachten dat het Matter-platform in de bres zou springen. Echter, niets is minder waar, aangezien Matter tot nu toe nog geen functies heeft ten aanzien van het monitoren van energieverbruik. Dat wordt pas op een later moment geïntroduceerd.

Samsung SmartThings Energy
(Afbeelding: Samsung)

Naast Samsung SmartThings is het ook voor gebruikers van Amazon Alexa mogelijk het energieverbruik van gekoppelde producten in de gaten te houden. Een functie die ondertussen ontzettend populair geworden is, omdat mensen wereldwijd hun energiegebruik willen terugdringen.

Alexa-gebruikers kunnen daarvoor terecht bij het energiedashboard, terwijl gebruikers van het Samsung-smarthomeplatform SmartThings Energy moeten gebruiken.

En hoe zit het met Google Home?

Ondertussen is het wachten op ondersteuning voor bijvoorbeeld Amazon Alexa en Google Home. Daarover maakt Eve bekend dat er momenteel geen aankondigingen zijn.

Dat Eve Energy vanaf nu werkt met Samsung SmartThings betekent niet dat Eve Systems Matter opgegeven heeft. In plaats daarvan zag het bedrijf een kans om bepaalde functies eerder aan te bieden, en die kans heeft het gegrepen. Zo is het straks minder afhankelijk van Thread en Matter.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: