Google Home resetten: jouw apparaat in 3 minuten gereset

De Google Assistent is echt een handig hulpmiddel voor in huis. Je roept af en toe eens wat naar die slimme speaker, in de vorm van een Google Home of Google Nest, en de stemassistent regelt voor je wat er geregeld moet worden. Klinkt als de ideale situatie in je smarthome. Soms moet je de Google Home resetten. Ik vertel je hoe je dat doet.

Problemen soms behoorlijk vervelend

Alles gaat goed, totdat het niet meer goed gaat. Soms reageert de stemassistent ineens niet meer op je. En anders krijg je te horen dat er een probleem opgedoken is en dat je bijvoorbeeld je internetinstellingen moet controleren. En die problemen kunnen best volhardend zijn.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
🔥 De nieuwe smarthome-trend van 2022: bekijk alle details!

Wanneer je de problemen negeert, dan verandert de droom van een stemassistent al snel in een nachtmerrie. Als de Google Assistent niet meer reageert op je stemcommando’s, dan kunnen dingen in de soep lopen. Een veelgebruikte oplossing is de Google Home resetten.

Google Home
Via: blog.google

Google Home resetten

De Google Assistent is natuurlijk veelal aanwezig op de Google Home, Google Home Mini en anders wel één van de Google Nest-producten. Je Google Home resetten kan de oplossing bieden die je nodig hebt. Hieronder bespreken we hoe je alle slimme speakers van Google opnieuw instelt.

Het kan echter ook zijn dat je van je Google Home-speaker af wil. Of je hebt misschien een andere reden voor het terugkeren naar de Google Home fabrieksinstellingen. Ook dat kun je regelen door het systeem compleet te resetten. We behandelen de opties per uitgebrachte speaker.

Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)
Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)

Houd er rekening mee dat bij een Google Home resetten, alle gegevens verloren gaan. En je moet de taak verrichten bij de speaker zelf; dit kan niet via de app of een stemcommando.

Google Home Mini
Via: blog.google

Google Home reset

Om de originele Google Home te kunnen resetten, druk je op de muteknop achterop. Je houdt die knop een tijdje ingedrukt, voor een seconde of vijftien. Vervolgens hoor je de Google Assistent zeggen dat het resetten gelukt is, waarna je de speaker opnieuw kunt instellen.

Google Home Mini reset

De Google Home Mini heeft een speciale resetknop, waarmee je hem terugbrengt naar de fabrieksinstellingen. Die zit onder het strekkerdraad, aan de onderkant. Houd die knop voor vijftien seconden ingedrukt. Daarna bevestigt de Google Assistent dat de reset voltooid is.

Google Nest Mini reset

Bij de Google Nest Mini ga je net even iets anders te werk. Eerst moet je ervoor zorgen dat je de microfoon uitschakelt. Wacht dan even een momentje totdat de led’s oranje kleuren. Druk nu met je hand op de bovenkant van de speaker, waar de led-lampjes zichtbaar zijn.

Na ongeveer vijf seconden drukken, vraagt de Google Nest Mini of je de speaker wil resetten. Je bevestigt je keuze door het apparaat nog eens tien seconden vast te houden op dezelfde manier. Na die vijftien seconden hoor je een deuntje; de Google Nest Mini reset is dan voltooid.

Google Home Hub
Via: blog.google

Google Nest Hub reset

De Google Nest Hub heeft een scherm en kan derhalve veel meer informatie overbrengen. In dit geval doen we aanvankelijk vrij weinig met het scherm aan de voorkant. In plaats daarvan houden we de volume knoppen achterop ingedrukt voor in totaal tien seconden.

Na die seconden hoor je de Google Assistent even praten en zeggen dat de Google Nest Hub gereset wordt. Ook krijg je een waarschuwing op het scherm te zien. Daar hoef je verder niet zoveel mee te doen, want dat is natuurlijk precies wat we willen. Bevestig je keuze en het apparaat wordt gereset.

Google Nest Audio reset

De Google Nest Audio resetten gaat ongeveer op dezelfde manier als bij de Google Nest Mini. Eerst zorgt je ervoor dat de microfoon uitgeschakeld is. Daarna druk je op de bovenkant van de speaker met je handpalm en houd je die positie voor ongeveer vijf seconden vast.

Na die vijf seconde ga je naar de Google Nest Audio fabrieksinstellingen. Het proces wordt in gang gezet. Houd dezelfde positie nog even aan voor ongeveer tien seconden. Niet lang daarna hoor je een kort deuntje, dat bevestigt dat het resetproces volledig voltooid is.

Google Home Max / Nest Hub Max reset

Officieel zijn de Google Home Max en Nest Hub Max niet in Nederland uitgebracht, maar mogelijk heb je één van deze speakers in huis staan. De Home Max reset je op eenzelfde manier als de Home Mini, terwijl de Nest Hub Max op eenzelfde manier gereset wordt als de Google Nest Hub.

Het kan goed zijn om eerst te checken of er een Google Home update beschikbaar is, die mogelijke problemen oplost.

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen