Google Home update: zo achterhaal je welke update je hebt

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Google Home

Een Google Home update downloaden is ontzettend belangrijk. Zo zorg je er namelijk voor dat je speaker altijd up-to-date is en dat je altijd toegang hebt tot de meest recente functionaliteiten. Maar hoe zorg je daar nou precies voor? Het goede nieuws is dat je hier niets voor hoeft te doen.

Google Home update

Google voorziet de Google Home-speaker, evenals de Nest Audio en Nest Mini bijvoorbeeld, geregeld van nieuwe functies. Die functies worden altijd automatisch toegevoegd aan het arsenaal van de Home of Nest, waardoor je daar in feite helemaal geen omkijken naar hebt.

Het maakt overigens helemaal niet uit welke slimme speaker of smart display je van Google hebt. Of dat nu een Google Home, Google Home Mini, Google Nest Mini, Google Nest Hub of Google Nest Audio is, de speaker downloadt updates automatisch, mits er een internetverbinding is.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Daarom is het niet zozeer belangrijk te weten hoe je een Google Home update downloadt, maar hoe je er zeker van bent dat je de meest recente softwareversie op je speaker hebt staan. Datzelfde geldt dan voor een Google Nest Mini update en een Google Nest Hub update.

Google Home Mini
Via: blog.google

Google Home update: versie controleren

Mocht je nou het idee hebben dat je Google Home-speaker niet voorzien is van een recente update – dat zou zomaar kunnen – dan kun je zelf controleren of je de meest recente versie op de slimme speaker hebt staan. Dat doe je door de onderstaande stappen op te volgen.

  1. Open allereerst de Google Home-app op je smartphone of tablet.
  2. Selecteer de Google Home- of Google Nest-speaker die je wil controleren. Dit kan bijvoorbeeld ook het smart display Google Nest Hub (of z’n opvolger) zijn.
  3. Tap nu op de instellingenknop van die speaker. Dat is de knop in de vorm van een tandwiel. Je vindt dat tandwiel helemaal rechts bovenin de hoek van je scherm.
  4. Scrol nu naar beneden, totdat je het versienummer van de speaker ziet staan. Dat nummer is belangrijk om te achterhalen welke Google Home update je nu hebt.

Je hebt natuurlijk niets aan dat nummer zonder een goed referentiekader. Daarom is het zaak om te achterhalen welk versienummer Google recentelijk uitgebracht heeft, met vaak nieuwe functies of in elk geval prestatieverbeteringen. Op deze pagina zie je de meest recente softwareversies staan.

Google Home update in app
Afbeeldingen: Wesley Akkerman

Wat moet je nou precies doen op het moment dat je de meest recente versie niet op je Google Home of Google Nest hebt staan? Dat is vrij simpel: wachten en geduld hebben. De update arriveert namelijk vanzelf. Er is geen knop voor het controleren en uitvoeren van handmatige updates.

Onthoud dat wanneer Google een Google Home update uitbrengt, die update vanzelf bij iedereen aankomt. Vroeg of laat haal je dus die Home Mini update, Google Nest Hub update of Google Nest Mini update binnen. Niet elke regio is gelijktijdig aan de beurt, dus je moet soms even wachten.

Mocht je het idee hebben dat het wel erg lang duurt voordat de Google Home update binnengehaald is door je slimme speaker, dan heb je wel één troef achter de hand. Je kunt namelijk je Google Home speaker resetten, maar in dat geval moet je hem ook helemaal opnieuw installeren, helaas.

Google Home Hub
Via: blog.google

Hoe zie je of Google Home updatet?

Soms kan het zijn dat de Google Home of Google Nest aan het updaten is op het moment dat je hem gebruikt. Je kunt dat aan de speaker zien wanneer het gebeurt. Per speaker verschilt echter de manier waarop het apparaat dat communiceert naar de gebruiker toe.

Wanneer je thuis nog de oude Google Home-speaker hebt staan, dan herken je het updateproces aan het draaiende wiel aan led-lampjes bovenop de speaker. De Google Nest Mini update herken je aan led-lampjes die van links naar rechts bewegen, bovenop de compacte speaker.

Mocht je thuis een Google Nest Hub hebben staan, welke versie dan ook, dan is het nog simpeler te achterhalen. Omdat het een smart display is, kan die gewoon via zijn scherm doorgeven dat er een update plaatsvindt. In beeld staat dan dat er een updateproces gaande is.

Over het algemeen is het zo dat een updateproces niet langer dan tien minuten hoeft te duren (als het al zo ver komt, dan). Mocht het langer duren, gaat het scherm niet meer aan, doen de lampjes het niet meer of komt er geen respons? Dan moet je de speaker even opnieuw opstarten.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: