Amazon deelt gratis Echo Pop’s uit voor testen Nederlandse Alexa

Geschreven door

Ruud Caris

Amazon Echo Pop

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Inmiddels weten we al dat Amazon werkt aan een Nederlands sprekende versie van Alexa. Maar ze lijken alweer een stapje verder te zijn in het testproces. Enkele gebruikers melden dat ze een gratis Echo Pop speler krijgen als dank hiervoor.

Amazon Alexa in het Nederlands

Eerder stuurde Amazon al naar een select groepje gebruikers een mail met de vraag welke functies en eigenschappen belangrijk waren voor de Nederlandse Alexa. Nu gaan ze hierin nog een stap verder door gratis speakers te versturen om de dienst ook daadwerkelijk te testen. De gratis aangeboden Echo Pop kost € 54,99.

Dit kan erop wijzen dat een release aanstaande is en we dus in Nederland een extra dienst krijgen om smarthome-systemen en andere devices via spraak te bedienen. In onder andere de Verenigde Staten, maar ook in landen als Duitsland en Frankrijk is Alexa al vrij groot.

Budgetmodel
Amazon Echo Pop
4.5
€ 54,99

De Amazon Echo Pop is speciaal bedoeld voor kleinere ruimes. Hij is relatief klein en daarmee ook meteen de meest betaalbare Amazon Echo-speaker. De setup verloopt via wifi, het streamen via Bluetooth. De verbinding is dus wel iets minder stabiel en beschikbaar over kleinere afstand.

Pluspunten:
  • Goedkoopste Amazon Echo-device
  • Verbinden via wifi, streamen via Bluetooth
  • Grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal
Aandachtspunten:
  • Spreekt (nog) geen Nederlands
  • Geluidskwaliteit is oké
  • Geen Zigbee
Bekijk actuele prijs →
Wij verdienen mogelijk, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie bij eventuele aankopen.
03/08/2024 06:42 pm GMT

Zelf aanmelden helaas niet mogelijk..

Helaas is er op dit moment geen mogelijkheid om jezelf aan te melden voor deze test van Alexa. Dat betekent dat het niet mogelijk is om je proactief in te schrijven voor deze gratis speaker. Vooralsnog is dit voorbehouden aan mensen die een uitnodiging van Amazon hebben gekregen.

Het is overigens geen nieuwe strategie. Google heeft de laatste jaren ook vele exemplaren van de Google Nest Mini weggegeven. Dit was bij abonnementen, voor de overstap van Nest naar Google Home en meer. Zelf heb ik in totaal twee Google Nest Mini’s ontvangen in de afgelopen jaren.

Amazon Echo-speakers

Er zijn verschillende Amazon Echo-speakers op de markt. De Echo Pop is het budget-model, maar er zijn ook speakers die meer lijken op bijvoorbeeld de Google Nest Hub. Deze hebben onder andere een schermpje.

Wanneer de speakers gebruik kunnen maken van de Amazon Alexa in het Nederlands, is nog niet bekend. Maar de release lijkt aanstaande.

Via: Bright

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: