Komt Amazon met een betaalde versie van stemassistent Alexa?

Geschreven door

Wesley Akkerman

amazon alexa

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Het lijkt erop dat we in 2024 een nieuwe versie van Amazon Alexa kunnen verwelkomen, namelijk Alexa Plus. Die variant zal meer kunnen en meer weten dan de huidige versie, en de verwachting is dat je dat ook meer gaat kosten dan alleen je data. Dit is wat we tot nu toe weten.

Dat Amazon Alexa blijft ontwikkelen is geen vreemd gegeven. Dit is één van de drie grote stemassistent van dit moment. Bovendien kondigde het bedrijf in september van 2023 al aan dat Alexa ‘generatieve AI-upgrades’ zou krijgen, zodat de assistent haar communicatievaardigheden kan verbeteren.

Alexa Plus op komst?

De redactie van Business Insider heeft nu extra informatie in handen over de nieuwe Alexa. Intern zou Amazon naar het project verwijzen als Remarkable Alexa, terwijl de naam Alexa Plus circuleert als naam voor wanneer de dienst gelanceerd wordt. Daardoor leeft het idee van een abonnementsmodel.

amazon alexa
(Afbeelding: Amazon)

De term ‘plus’ wordt namelijk vaker in de techwereld gebruikt om aan te duiden dat het iets extra’s is, waar je ook extra voor moet betalen. Het zou kunnen dat Alexa Plus op 30 juni officieel uitgebracht wordt. Als dat klopt, dan laat een officiële aankondiging niet lang op zich wachten.

Amazon heeft vooralsnog niet op de geruchten gereageerd. Mocht het plan kloppen, dan zou dat wederom niet vreemd zijn. Microsoft zet namelijk de achtervolging in met zijn nieuwe Windows 11-assistent Copilot, die nu ook als losstaande applicatie te downloaden is voor zowel Android als iOS.

Op ChatGPT lijken

Ondertussen werkt Google ook aan een nieuwe versie van zijn persoonlijke assistent. Het Amerikaanse bedrijf wil dat bereiken door de Google Assistent en Google Bard samen te brengen. Alexa Plus moet binnen dit rijtje passen, aangezien alle diensten steeds meer gaan lijken op ChatGPT.

Voor nu is het wachten op het persbericht van Amazon. Business Insider meldt nog dat er achter de schermen een test met vijftienduizend mensen plaatsvindt, waar verschillende problemen uit naar voren komen. Het kan dus nog wel even duren voordat Alexa Plus klaar is voor het daglicht.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: