Amazon werkt aan Nederlandse Alexa-versie

Beter laat dan nooit -- maar of Amazon té laat is, dat is weer een tweede. Wij denken van niet.

Geschreven door

Wesley Akkerman

amazon alexa

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

Uit berichtgeving van Tweakers komt naar voren dat Amazon werkt aan een Nederlandse versie van Amazon Alexa. Helaas hebben we momenteel nog geen releasedatum. Is Amazon te laat of komt dat wel goed? De tijd zal het leren.

Het ziet er naar uit dat het niet meer heel lang hoeft te duren voordat we aan de slag kunnen gaan met de Nederlandse Alexa-versie. We hebben het dan over stemassistent Amazon Alexa, die tot nu toe Engels, Duits, Japans, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Hindoes en Arabisch spreekt.

Dat is al een flink talenpakket natuurlijk, waardoor het gros van de wereld uit de voeten kan met de persoonlijke assistent. Maar het zou wel fijn zijn wanneer zo’n digitale hulp je eigen taal spreekt. Daarmee wordt technologie toegankelijker voor iedereen en hoeven gebruikers zich niet aan te passen aan de technologie ze gebruiken.

Nederlandse Alexa-versie

Heel veel informatie brengt Amazon hier niet over naar buiten. Maar nu blijkt, uit berichtgeving van Tweakers, dat Nederlandse gebruikers al om feedback gevraagd over de gebruikte vertalingen. Tenminste, dat is onze invulling. In de meldingen die gebruikers ontvangen hebben, staat dat het bedrijf op zoek is naar mensen die “feedback over belangrijke functies en eigenschappen” kunnen geven.

amazon alexa
(Afbeelding: Amazon)

Dergelijke feedback kan de manier waarom de Nederlandse Alexa spreekt en reageert verder vormgeven. Zo kan de assistent de spraakcommando’s beter begrijpen en volzinnen in het Nederlands gebruiken. Vandaar ook onze invulling aan dit nieuwsbericht.

Zoals gezegd zijn er geen details bekend. In een reactie tegenover Tweakers laat een Amazon-vertegenwoordiger weten niets te kunnen delen over een tijdslijn of beschikbaarheid. Maar de persoon kon wel bevestigen dat gebruikers e-mails ontvangen hebben waarin om hun feedback gevraagd wordt.

Is Amazon te laat?

Aangezien we al jaren spraakassistenten als Google Assistent en Siri van Apple in het Nederlands kunnen gebruiken, rijst de vraagt of Amazon nu niet rijkelijk te laat is met de Nederlandse Alexa? Aangezien de twee grootste concurrenten van dit moment niet zaligmakend zijn en soms de fout in gaat (of weigeren commando’s uit te voeren), zijn we op de redactie van mening dat er meer dan genoeg ruimte is voor een ‘nieuwe’ speler op de Nederlandse markt.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: