Echo Hub nu te bestellen op Duitse Amazon-site

We weten nog niet wanneer de hub in Nederland geïntroduceerd wordt.

Geschreven door

Wesley Akkerman

Amazon Echo Hub

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

De Amazon Echo Hub is officieel verkrijgbaar. Vooralsnog alleen in Duitsland, maar mogelijk komt het apparaat ook naar Nederland. We zien op de website dat de hub voor aan de muur 199,99 euro kost, en op moment van schrijven (nog) in naar Nederland geleverd kan worden.

In de herfst van 2023 kondigde Amazon officieel de Echo Hub aan. Zo op het eerste gezicht lijkt dit op een Amazon Echo Show 8 zonder speaker. Daardoor is de smarthomehub wel een stuk smaller dan de slimme speakers van de Amerikaanse techgigant, en ben je als gebruiker in staat de hub op te hangen aan een muur. Voor gemakkelijke toegang en gebruik.

De Amazon Echo Hub is vanaf nu te bestellen in Duitsland en andere Europese landen. We hebben even gecheckt, maar op de Nederlandse website van de winkelketen kunnen we hem nog niet vinden. In Duitsland kost de Hub 199,99 euro. Helaas is het zo dat die (nog) niet geleverd kan worden in Nederland. Mogelijk verandert dat nog.

Amazon Echo Hub
(Afbeelding: Amazon)

Echo Hub van Amazon

De Amazon Echo Hub kan dienen als een soort centraal punt voor de smarthomeapparaten in huis. Je kunt er van alles mee aansturen, zoals je lampen, camera’s en nog veel meer. Als Amazon Alexa het product ondersteunt, dan ondersteunt deze hub dat product ook. In dit artikel lees je wat je nu met Amazon Alexa in Nederland kan allemaal.

Ook goed om te weten, aangezien Amazon Alexa nog niet echt een voet tussen de deur van de Nederlandse markt heeft: Amazon werkt aan een Nederlandse variant van de stemassistent. Dat blijkt uit eerdere berichtgeving. Ook is het zo dat een select groep mensen uit Nederland uitgenodigd wordt om de slimme speakers van Amazon te testen.

Geoptimaliseerde interface

Het is dus niet vreemd dat de Amazon Echo Hub momenteel niet in Nederland beschikbaar is. Of dat we hem hier niet kunnen laten bezorgen. Maar wat niet is, kan nog komen. Het is verder goed om te zien dat Amazon de interface geoptimaliseerd heeft voor het touchscreen, waardoor smarthomebediening een eitje is. De nadruk ligt voornamelijk op grote widgets en knoppen, waardoor het geen priegelwerk wordt op dat scherm.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: