Nuki Remote Access werkt zonder wifi of bridge

Je hebt hier nog wel een smarthomehub voor nodig die Matter ondersteunt.

Geschreven door

Wesley Akkerman

Nuki Remote Access

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

💡 In het kort

Nuki maakt bekend dat de vierde generatie Smart Locks voortaan op afstand te bedienen zijn zonder wifi of bridge. Je opent en sluit het slot dan middels Thread. Dat moet ook de energie-efficiëntie van de Smart Lock Pro ten goede komen.

Nuki Remote Access werkt voortaan op basis van Thread. Dat betekent dat je dus geen wifi of een aparte bridge meer nodig hebt om het slimme slot op afstand te bedienen. Eerder pionierde het bedrijf al met de Nuki Smart Lock 4.0-modellen, die als eerste slimme sloten beschikken over Matter-ondersteuning.

De nieuwe functionaliteit is vanaf aankomend voorjaar beschikbaar en maakt toegang tot Nuki’s eigen apps en diensten op afstand mogelijk via een compatibele hub. Deze veranderingen brengen een aantal voordelen met zich mee, die Nuki uitlegt in een persbericht (.pdf).

Nuki Remote Access werkt op basis van Thread

De Smart Lock Pro schakelt automatisch over van wifi naar Thread, bijvoorbeeld. Dat bespaart energie en maakt het netwerk stabieler. Omdat de nieuwe Thread-functie Remote Access via Bridge bij het Smart Lock vervangt, wordt de oude bridge dus overbodig. Nuki Remote Access via Thread geeft toegang tot alle Nuki-functies zonder bridge of wifi-module, ongeacht of je het standaardmodel of de Pro-versie gebruikt. Je kan de batterijstatus controleren, de toegangsautorisaties toewijzen, de vergrendelacties bekijken en dat allemaal op afstand.

Nuki Smart Lock 4.0
(Afbeelding: Nuki)

Je hebt nog wel een andere accessoire nodig om dit voor elkaar te krijgen: een smarthomehub met Matter-support. Die hub fungeert als een spin in het web en brengt het Nuki Smart Lock van de vierde generatie online. Elke hub die Matter via Thread ondersteunt, kan dankzij NAT64 het Smart Lock verbinden met het internet. Apple en Home Assistant ondersteunen deze functie al; andere aanbieders werken hier nog aan.

Daar zitten kosten aan verbonden

Bij de Nuki Smart Lock Pro zit de optie Remote Access-optie inbegrepen bij de aankoopprijs. Voor het standaard Smart Lock is Remote Access via Thread aan te schaffen via de Nuki-app voor een eenmalig bedrag van 49 euro. Consumenten die tot en met 20 februari het standaard Smart Lock van de vierde generatie aankopen (voor 169 euro), ontvangen gratis de nieuwe Remote Access-functie via een compatibele hub en besparen op de eenmalige kosten.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: